Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ " Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με "






Κύριε Ιησού Χριστέ Πνοή της ζωής μας
Κύριε Ιησού Χριστέ Νόημα της ύπαρξής μας
Κύριε Ιησού Χριστέ Πανάγιο Σώμα και Αίμα της καρδιά μας 

Θεέ της Ευσπλαχνίας Αιώνιε, το δίδαγμα της αγάπης Σου είναι το πιο σημαντικό. Η αγάπη για την οποία μας μίλησες είναι πρωτόγνωρη. 

Αν μαζευτούν όλοι οι άνθρωποι μαζί για να μας καταλάβουν και να μας νιώσουν δεν μπορούν να μας καταλάβουν όπως Εσύ ο Ένας, ο Μοναδικός, ο Ιησούς Χριστός της καρδιάς μας. 

Θεέ της Ευσπλαχνίας Άπειρε, για την σωτηρία και την απολύτρωση του ανθρωπίνου γένους, χάρισες τα περισσότερα προσκυνήματα στην αγία γη. 

Στις δύσκολες στιγμές τ’ όνομα Σου πιστό σ' αυτό που γράφτηκε, γλυκαίνει τον πόνο, φέρνει το βάλσαμο, στέλνει το φως, δίνει το στήριγμα και λύνει το πρόβλημα της πνευματική μας πορείας. 

Θεέ της Ευσπλαχνίας Αληθινέ, με την ευωδία της προσευχής Σου μπόρεσες να κρατήσεις ανοιχτή την καρδιά και διάπλατες τις πόρτες. 

Στο Σταυρό πάνω στον οποίο μαρτύρησες και στην οδό του μαρτυρίου όπου δικάστηκες, ζητάμε ταπεινά την άφεση των αμαρτιών μας, αυτών που δεν καταλάβαμε με τα ιερά δάκρυα της ιεροσύνης. 

Ιησού Χριστέ Πνευματικό Φως όλων των ανθρώπων στην αιώνια ζωή και στην ανάταση ψυχής για να σώσεις την ανθρωπότητα 

Ιησού Χριστέ Νοητό Φως που φωτίζεις ως τα πέρατα του σύμπαντος και διαλύεις τα νοητά σκοτάδια. 

Ιησού Χριστέ Ουράνιο Φως των ανθρώπων με την φωτεινή επιγραφή της σταυρικής αλήθειας « Ελάτε όλοι προς τα εμένα. » 

Κύριε, δίδαξες την αγάπη και την καλοσύνη, χτύπησες τον εγωισμό και την φιλαυτία. 

Με τις παραβολές έδινες διαχρονικά μηνύματα, από όπου βγαίνει το τέλειο ηθικό κήρυγμα, που όμοιο ποτέ δεν εισακούστηκε μεταξύ ενός αύριο που δεν γνωρίζουμε και ενός χθες που καλύτερα να μην είχαμε γνωρίσει. 

Κύριε, δέχθηκες την πράξη μας σαν θείο μυστικό, με κέντρο το ναό της Αναστάσεως και προορισμό το τείχος των δακρύων. 

Θα σε αγαπήσουμε με όλη μας την δύναμη, με όλη μας την ύπαρξη σαν ένα αστέρι λαμπερό, σαν μια υπόσχεση ενός κόσμου μελλοντικού που πλανιέται πάνω από την πυκνή ομίχλη του ορίζοντα. 

Kύριε, κατέβηκες μέχρι τον άνθρωπο, ώστε ο άνθρωπος να υψωθεί μέχρι τον Θεό. Κύριε έγινες Υιός ανθρώπου για να γίνει ο άνθρωπος Υιός Θεού. 

Η επί της γης παρουσία Σου υπήρξε η υλοποίηση του θείου σχεδίου για την απολύτρωσή μας ώστε να βρούμε την αλήθεια της ζωής μας μόνιμα μέσα στην καρδιά Σου. 

Ιησού Χριστέ απαλό άγγιγμα της ψυχής μπορεί να είσαι Ιησούς της υπέρμετρης λογικής 

Ιησού Χριστέ ήρεμο πνεύμα του μυαλού μπορεί να είσαι Ιησούς της καρδιακής προσεχής 

Ιησού Χριστέ ανάσα της αναπνοής μπορεί να είσαι Ιησούς της πνευματικής ή της σωματικής αντοχής 

Απόλυτε Θεάνθρωπε, η θύρα της σωτηρίας και της αιώνιας ζωής είναι πλέον ανοιχτή για κάθε άνθρωπο που θέλει να σωθεί από βασανιστική δίψα. Εσύ είσαι το φως του κόσμου, η αλήθεια και η ζωή υπό την μορφή της περιστεράς. 

Άυλε Θεάνθρωπε, με το άγιο βάπτισμα γινόμαστε μέλη του σώματος και η ψυχή καθαρίζεται, λάμπει και θερμαίνεται. Το βάπτισμα μας απαλλάσσει από τον θάνατο και γινόμαστε παιδιά του Θεού στην φωτεινή φανέρωση της Θεότητας. 

Άχραντε Θεάνθρωπε, από το φθαρτό μας σώμα στις τωρινές οδύνες θα βασιλεύεις αιώνια με ειρήνη και δικαιοσύνη σε όλους τους λαούς. Συνδέθηκες άμεσα με τη ζωή, το πάθος, την Σταυρική Θυσία, την Ανάσταση του Σωτήρα με το σχέδιο της όλης θεϊκής οικονομίας. 

Βάπτισες
Δίδαξες
Κάλεσες 
Περπάτησες
Θεράπευσες
Ανέστησες 
Ευλόγησες 

Πατέρα Πανάγαθε, στους καρπούς και στα πόδια φέρνεις σημάδια από το αίμα, στην πλάτη έχεις σημάδια από την μαστίγωση, στο πρόσωπο Σου υπάρχουν αιματώματα από το βαρύ οριζόντιο Σταυρό που κουβαλούσες μέχρι το τέλος της εκτέλεσης. 

Σε όλο το Σώμα Σου υπάρχουν σημάδια από μώλωπες και πληγές, ενώ τραύματα καλύπτουν την επιφάνεια του κεφαλιού που έχουν προκληθεί από στεφάνι φτιαγμένα από μυτερά αγκάθια. 

Πατέρα Παντοδύναμε, κάνε στη θέση του μίσους να βάζουμε την αγάπη, στην θέση της ύβρις να βάζουμε τη συγνώμη, στη θέση της αθεΐας να βάζουμε την πίστη, στην θέση της λύπης να δίνουμε χαρά, στην θέση της απόγνωσης να βάζουμε ελπίδα, στην θέση της διχόνοιας να βάζουμε την ένωση. 

Μας καταλαβαίνεις περισσότερο από κάθε άνθρωπο στον φθόνο των πολλών, απ' όλα τα πλάσματα του κόσμου μαζί. Μας προτρέπεις να κάνουμε το καλό ακόμη και σε αυτούς που μας αδικούν και μας μισούν. 

Πατέρα Πάνσοφε, στη δύναμη και στο φως με την μητρική διαμεσολάβηση της Παρθένου Μαρίας, πολεμάς τους εχθρούς της ψυχής μας, σ’ αυτό τον κόσμο, σ’ αυτήν τη ζωή, μπροστά μας, ενώπιον μας, στην καρδιά της ανθρωπότητας και στον χριστιανικό κόσμο της αγάπης. 

Στ’ αναστενάγματα της θείας καρδιάς γλυκέ μας Λυτρωτή, θα εφαρμόσουμε το λόγο Σου, θα τον αγαπήσουμε και τότε θα έρθουμε στη ζωή Σου να κατοικήσουμε μόνιμα μέσα στην καρδιά Σου. Στην Αγία Κορυφή από το Νόμο του Θεού. 

Κύριε Ιησού Χριστέ Λύτρωση και Σωτηρία μας
Κύριε Ιησού Χριστέ Ερχομός και Θυσία μας
Κύριε Ιησού Χριστέ Δικαιοσύνη και Αλήθεια μας 

Xρήστος Αθανασίου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου