Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΑΡΣΙΝΟΗ ΒΗΤΑ " Άνοιξη να είσαι! "


Καθάρισε ο ουρανός από το γκρίζο και χύθηκε άπλετο γαλάζιο στο στερέωμα. Ο ήλιος νικηφόρος στέλνει χιλιάδες αχτίδες στα ταπεινά στα υπερήφανα με δικαιοσύνη. Συνάντησε στον αέρα όλες τις ευωδιές από κάθε τι που ανθοφορεί σαν προσευχή, σα δέηση στο όμορφο κομμάτι της ζωής. Αναπτερώνεται ο νους, καθαρίζει η σκέψη από κακούς λογισμούς τρόπους συμπεριφορές που ορθώνουν εμπόδια στη θέαση της ζωής. Το ανοιξιάτικo σκηνικό στήθηκε για τον καθένα, για σένα, για μένα χωρίς να το ζητήσεις , να παρακαλέσεις, να κουραστείς γι’ αυτό. Μια αλλαγή ανατέμνει τα συναισθήματα. Μια άνοιξη εντός μόλις ξεκίνησε.
Σιγοψιθυρίζει γλυκά και περιμένει.
Να είσαι ό, τι καλύτερο μπορείς να γίνεις. Αν δεν μπορείς να είσαι έλατο στην πιο ψηλή κορυφή του βουνού γίνε ένας καταπράσινος θάμνος που θα κάνει αυτήν την πλευρά του κήπου πιο όμορφη. Αν δεν μπορείς να γίνεις τριαντάφυλλο γίνε ένα μικρό αγριολούλουδο στην άκρη του πολυσύχναστου δρόμου. Αν δεν μπορείς να γίνεις λεωφόρος γίνε το μονοπάτι να περάσουν μικρές χαρούμενες συντροφιές παιδιών. Αν δεν μπορείς να είσαι αετός γίνε το λευκό περιστέρι που η θωριά του θα ξαναγυρίσει στον άνθρωπο την εσωτερική ειρήνη. Αν δεν μπορείς να γίνεις ήλιος γίνε αστέρι να φέγγει στη σκοτεινιά του καιρού μας. Δεν είναι το μέγεθος, η φήμη , η δόξα που έχει αξία μα η δική σου επιθυμία να γίνεις όσο μπορείς ό,τι καλύτερο μπορείς.
Με τα χρόνια μαθαίνεις να βάζεις τα πράγματα σωστά, να δημιουργείς, να φτιάχνεις και να μην παραδίνεσαι στο πρώτο κύμα αποτυχίας. Με τα χρόνια που περνούν μαθαίνεις ότι τα πιο πολύτιμα είναι τα αληθινά. Υπάρχουν πράγματα που χάνεις , δεδομένα που γίνονται ζητούμενα μα δες η ζωή είναι σαν ένα κρυστάλλινο εύθραυστο βάζο . Θέλει προσοχή, τρυφεράδα, υπομονή, επιμονή και σύνεση να τη διαχειριστείς, και κυρίως να τη ζήσεις. Χαρίστηκε στον καθένα δυνατή στην απλότητά της, ισχυρή στο μεγαλείο της, δώρο ατίμητο.
''Ζει μονάχα αυτός που κοιτάει
Πάντα μπροστά του τα μάτια της αυγής του,
Ζει μονάχα αυτός που φιλάει
Εκείνο το κορμί του αγγέλου που η αγάπη θα σήκωνε.''







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου