Τρίτη 24 Απριλίου 2018

«Μαθήματα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας» με την Ολυμπιονίκι Μαρία Καραγιαννοπούλου




Το Κέντρο Επιμόρφωσης (ΚΕΠΙ) Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων σας καλεί στην ημερίδα με θέμα : «Μαθήματα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας» 

Επιμορφώτρια η Μαρία Καραγιαννοπούλου, Ολυμπιονίκις του ΤΑΕ KWO DO και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, η οποία θα επιμορφώσει εθελοντικά ενήλικες δημότες και ετεροδημότες θεωρητικά και πρακτικά σε ένα πρόγραμμα, που σχεδίασε η ίδια με στόχο την αυτοάμυνα. Μαζί της εθελοντικά προσφερόμενος και ο Αθανάσιος Γράψας, πρωταθλητής Ελλάδας και μέλος της εθνικής ομάδας και της Ολυμπιακής ομάδας.

Η Μαρία Καραγιαννοπούλου θέλοντας να μας προϊδεάσει για όσα θα μας διδάξει, σημειώνει:

«Η ολοένα κλιμακούμενη αστική ανάπτυξη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η οικονομική κρίση δημιουργούν έντονες πιέσεις στο άτομο, με αποτέλεσμα τα εγκλήματα σωματικών επιθέσεων, βιασμών, δολοφονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, ληστειών και άλλων ειδών βίας να αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό. Παρόλο που το θύμα ποτέ δεν ευθύνεται για μια σωματική επίθεση, πολύ συχνά αμελεί να πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις έτσι, ώστε να αποφύγει να γίνει θύμα. Ένα μεγάλο μέρος δηλαδή των επιθέσεων διαπράττονται ακριβώς επειδή τους δίνεται η ευκαιρία.

Στο σεμινάριο αυτό, θα μάθουμε απλούς, εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να είμαστε σε ετοιμότητα και σε θέση να προλάβουμε μία ενδεχόμενη επίθεση, πριν αυτή διαπραχτεί, καθώς και πρακτικές μεθόδους αντίστασης λεκτικής ή σωματικής, που βοηθούν ένα πιθανό θύμα να μη γίνει θύμα, σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητας μας».

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για το ΚΕΠΙ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος – Δάσκαλος Κωνσταντίνος Κωτσίδης

Μέρα και ώρα: 26/4/2018 στις 7μμ-9μμ

Τόπος: 2ο Λύκειο Αγ.Δημητρίου, Αγ.Δημητρίου198, Άγ.Δημήτριος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου