Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Εκδήλωση απονομής των λογοτεχνικών βραβείων , επαίνων και τιμητικών διακρίσεων του Β’ Πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού που προκήρυξαν οι Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού.


Μια ξεχωριστή και λαμπρή βραδιά έζησε την Παρασκευή 20 Απριλίου , η πόλη της Λεμεσού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου κατά την τελετή απονομής των λογοτεχνικών βραβείων, επαίνων και τιμητικών διακρίσεων σε όσους διακρίθηκαν στον Β’ Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που προκήρυξαν οι Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού- εφαλτήριο λόγου , τέχνης και πολιτισμού για το έτος 2017. 

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο συγγραφέας, ποιητής, μέλος του Δ.Σ των Πνευματικών οριζόντων, Πανίκος Παναγή. 

Αναφερόμενος στο διαγωνισμό ο λογοτέχνης πρόεδρος των Πνευματικών Οριζόντων Άθως Χατζηματθαίου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, είπε ότι η ανταπόκριση στον διαγωνισμό υπήρξε εντυπωσιακή οι συμμετοχές των δημιουργών που προέρχονταν από την Κύπρο ,την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, ξεπέρασαν αριθμητικά και ποιοτικά κάθε προσδοκία. Στόχος μας συνέχισε είναι η έκδοση των βραβευμένων έργων σε τόμο, παραθέτοντας το οικονομικό ως βασικό εμπόδιο, υποσχέθηκε ότι θα γίνουν γι’ αυτό όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να μπορέσει να γίνει κατορθωτό. Ευχαρίστησε όλους, όσοι με οποιοδήποτε τρόπο στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ιδιαίτερα τον Δήμο Λεμεσού και τον δήμαρχο Νίκο Νικολαίδη που είχε την ευγενική καλοσύνη να θέσεις υπό την αιγίδα του και να παραβρεθεί να χαιρετήσει την εκδήλωση . 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους , ο λογοτέχνης , εκδότης Τάσος Αριστοτέλους και η Σολίστ- συνθέτης, Γεωργία Κόμπου. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κύριος Ηλίας Φωτόπουλος , που λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση και τον οποίο ανέγνωσε το μέλος του Δ.Σ των Πνευματικών Οριζόντων λογοτέχνης Γιάννος Λαμπής και ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών φορέων Λεμεσού κύριος Εύρος Αλεξάνδρου . 

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε συνθέσεις της Γεωργίας Κόμπου σε στίχους του ΄Αθου Χατζηματθαίου, με τη συμμετοχή της συνθέτου στο μπουζούκι, του Κωνσταντίνου Οικονομίδη στην κιθάρα και της Ελένας Κουάλη στο τραγούδι. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΕΡΙΔΗΣ 


 


 


 






 


 


 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου