Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΒΙΒΛΙΟΓΛΥΠΤΙΚΗ - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

ΒΙΒΛΙΟΓΛΥΠΤΙΚΗ -Bookfolding: Η Τέχνη του να δημιουργείς από ένα βιβλίο, συνήθως παλιό, ένα έργο τέχνης .Αυτό το πετυχαίνουμε είτε διπλώνοντας τις σελίδες του κατάλληλα είτε σκαλίζοντάς το .

Susan Hoerth art


Το οριγκάμι - origami από τα όρι και κάμι, που σημαίνουν το δίπλωμα χαρτιού) είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του. Είναι επινόηση των Ιαπώνων. Το οριγκάμι χρησιμοποιεί το δίπλωμα για την κατασκευή πολλών θεμάτων. Το οριγκάμι εξασκούνταν ήδη από την εποχή Edo (1603-1867). Σε μία άλλη τέχνη διπλώματος χαρτιού, με το όνομα κιριγκάμι, το κόψιμο του χαρτιού επιτρέπεται.
Το οριγκάμι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική, η ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας) κ.ά. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το οριγκάμι μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, αφού δεν σκίζονται και έτσι παίρνουν πιο εύκολα την επιθυμητή φόρμα. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και χρώματα ανάλογα με τα μοντέλα που θέλει κανείς να φτιάξει. Οι τεχνικές που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει έργα οριγκάμι είναι πολλές και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται, νέες ιδέες και μέθοδοι προκύπτουν.
https://el.wikipedia.org/

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες
Bookfolding - Δείτε πόσο εύκολο είναι και φτιάξτε το δικό σας!

 









Τα παραπάνω οριγκάμι είναι από  http://lollita.gr/

















Τα παραπάνω έργα είναι της Susan Hoerth από  https://www.oneman.gr






















 Luciana Frigerio art 

 Luciana Frigerio art 

 Luciana Frigerio art 

 Luciana Frigerio art 

Από https://mymodernmet.com//


Alexander Korzer-Robinson
Όπως ακριβώς γίνεται ένα παραδοσιακό σκάλισμα σε ένα κομμάτι πέτρας, έτσι και ο καλλιτέχνης Alexander Korzer-Robinson χρησιμοποιεί ένα κοπίδι και «σκαλίζει» διάφορα παλιά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.
Αφαιρώντας τα γράμματα και διατηρώντας μόνο τις εικόνες και τους χάρτες, τα διαγράμματα αλλά και όλα τα οπτικά στοιχεία που υπάρχουν σε παλιά βιβλία, ο καλλιτέχνης δημιουργεί εντελώς νέες «αφηγήσεις», επαναπροσδιορίζοντας με τον τρόπο του τη χρήση άχρηστων πλέον αναγνωσμάτων.








Από  https://perierga.gr/

Ολα τα παρακάτω τα βρήκαμε στο pinterest, όπου εκεί υπάρχουν πάρα πολλά και πρωτότυπα σχέδια .










































































































https://gr.pinterest.com/


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου