Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΛΙΝΟΣ»



Ο Σύλλογος Λόγου- Μουσικής- Τέχνης, "Λίνος" προκηρύσσει Παγκόσμιο Διαγωνισμό Δοκιμίου Φιλοσοφίας εις την ελληνική γλώσσα, για τον οποίο η προθεσμία υποβολής των δοκιμίων αρχίζει την 1η Ιουλίου 2020 και λήγει την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Είναι ένας διαγωνισμός που εισηγείται ο «Λίνος», για να προωθήσει τη φιλοσοφική σκέψη στους νέους ανθρώπους και μάλιστα στους εφήβους. Σε μια φανταστική αναβίωση της σωκρατικής παιδείας , με το δοκίμιο αυτό, καλούνται οι συμμετέχοντες να απαντήσουν με το δικό τους πρωτότυπο τρόπο στο Θέμα:

"Τί θα έκανε ο Σωκράτης ..... αν ζούσε την εποχή της πανδημίας"

Καλούνται να ταυτισθούν με τον μεγάλο σοφό που ενέπνευσε όλους τους λαούς και όλους τους αιώνες.
Η κρίση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ. Σ. του Συλλόγου και αποτελείται από διακεκριμένους φιλοσόφους και λογοτέχνες. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν την ημέρα της απονομής των βραβείων.
Η ημέρα της απονομής των βραβείων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου "Λίνος", καθώς και στο Facebook, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Κατά την τελετή αυτή, στους διακριθέντες θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και δέκα διακρίσεις. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να είναι παρόντες κατά την τελετή απονομής, όπως συνηθίζεται. Όσοι μένουν μακριά μπορούν να στείλουν αντιπρόσωπο.

 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν νέοι, (άνω των 15 ετών) και ενήλικες, που γράφουν στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
2. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με ένα αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο) δοκίμιο, τηρώντας τους όρους που ακολουθούν και αναφέρονται παρακάτω αναλυτικά.
3. Τα δοκίμια θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα.
4. Τα γράμματα θα είναι Αrial, μέγεθος 12 και η έκταση του δοκιμίου θα πρέπει να είναι 500-600 λέξεων (χωρίς τη συμπερίληψη συνδέσμων και προθέσεων), με σωστή ορθογραφία και σύνταξη.
5. Το δοκίμιο θα έχει το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου γραμμένο στο επάνω μέρος στη δεξιά πλευρά της πρώτης σελίδας, σε τρία αντίτυπα, που θα μπουν σε έναν μεγάλο φάκελο με το ψευδώνυμο επάνω και τα στοιχεία του ¨Λίνου¨, ( όχι το ονοματεπώνυμο). Μέσα σε έναν άλλο μικρό φάκελο που θα έχει ξανά το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου επάνω, θα υπάρχει μία σελίδα μέσα με το ονοματεπώνυμο του αποστολέα, το ψευδώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνα. Ο μικρός φάκελος θα είναι κλεισμένος με όλα τα στοιχεία και θα μπει μέσα στον μεγάλο. Όχι φωτογραφίες ή οτιδήποτε γραμμένο με το χέρι.
Επίσης να σταλεί ένα αντίγραφο σε WORD, μόνο με το ψευδώνυμο στο sillogoslinos@yahoo.com για να μπει στο βιβλίο που θα εκδοθεί.
6. Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται πως το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής.
7. Εάν οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληροί όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού, θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.
8. Τα δοκίμια που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται, ενώ, τα μη διακριθέντα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
9. Η διεύθυνση αποστολής είναι: Για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Δοκιμίου Φιλοσοφίας του Συλλόγου "Λίνος", Ε.Λ.Τ.Α. Λεωφόρος Βουλιαγμένης 115- 117 και Ηλία Ηλιού, Θυρίδα 18750.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6909336870,παρακαλούμε μόνο κατάλληλες ώρες. Καλή σας Επιτυχία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου