Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ "Ρεσιτάλ Κιθάρας-Τραγουδιού"


Ο Δημήτρης Καλογεράς είναι ένας αξιόλογος μουσικός με φοβερή τεχνική, σπουδές, ταλέντο, ανθρωπιά, ευγένεια ψυχής, καθαρότητα, ήθος, ταπεινότητα, πνευματικότητα και ακούραστη καθημερινή μελέτη χρόνων πέραν φαντασίας και αυτό είναι αλήθεια.Μακριά από τα γήινα ζει και βιώνει με το δικό του τρόπο τη ζωή και τη μουσική που λατρεύει.

Με όχημα την τεχνική στην κιθάρα και στη φωνή, χαρακτηρίζει τα τραγούδια που ερμηνεύει, πατώντας πάνω στα πλούσια βιώματα του όπως αυτά παρουσιάστηκαν στη ζωή του, από αξιόλογους μουσικούς. Μουσικούς τους όποιους με σεβασμό άκουσε με σθένος,που τον κάνει να ζει κάθε στιγμή που παίζει, τα πολυποίκιλα μουσικά βιώματά του.

Το Σάββατο στις 28 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα έχουμε τη χαρά και την τύχη να τον απολαύσουμε στο ζεστό , φιλόξενο Αλεξάνδρεια -  πολυχώρος τέχνης.

























Ο Μουσικός Δημήτρης Καλογεράς ξετυλίγει το κλασικό, το συνοδευτικό, το κιθαριστικό, την κιθαρωδία με τη φωνή. Οι ήχοι της κιθάρας, άλλοτε σαν καλπασμός (flamenco διάσταση) και άλλοτε σαν χάδι, συναντιούνται με τη φωνή, στο έντεχνο, στο δημοτικό τραγούδι, στη Βυζαντινή μουσική και στους αυτοσχεδιασμούς οι οποίοι ντύνουν σχεδόν όλο του το πρόγραμμα.

Ο Δημήτρης Καλογεράς, μουσικός με πτυχίο κλασικής κιθάρας και δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής, παρουσιάζει τη μουσική του δημιουργία, συνδυάζοντας όλα τα μουσικά είδη που τον έχουν συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της ζωής του.Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το 1962. Επηρεάστηκε από την παραδοσιακή μουσική του τόπου του καθώς και από τους καλλίφωνους πατέρα και θείο του. Η μεγαλύτερή του νοσταλγία είναι τα ωραία χρόνια όπου όλο το χωριό βίωνε μουσικά και τραγουδούσε τις χαρές και τις λύπες της ζωής, εικόνες που χάθηκαν στο χρόνο. 

Πτυχιούχος Κιθάρας του Πινδαρείου Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Γιώργο Κερτσόπουλο (σολίστ και καθηγητή της κλασικής και φλαμένκο κιθάρας, ερευνητή της μουσικής, κατασκευαστή μουσικών οργάνων και χορδών, εφευρέτη των μαθηματικών αναλογιών της κιθάρας)

Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών «Ρωμανός ο Μελωδός» Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας 
Κάτοχος Συστατικής Επιστολής του καθηγητή κιθάρας Γιώργου Κερτσόπουλου Παραδοσιακός Κλαρινετίστας 
Παραδοσιακός Τραγουδιστής 
Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών 
Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων 
Διπλωματούχος Ασυρματιστής (Α.Δ.Σ.Ε.Ν. Πρέβεζας)









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου