Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Παρουσίαση του Βιβλίου "Το τυφλό κορίτσι και άλλα ποιήματα" της Ελένης Βαφειάδου


Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «το τυφλό κορίτσι και άλλα ποιήματα» στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018
Η ποιητική συλλογή «Το τυφλό κορίτσι και άλλα ποιήματα» της Ελένης Βαφειάδου είναι μια προσωπική διαδρομή που εξερευνά με τη βοήθεια της ποίησης, τον κόσμο γύρω μας, τον εαυτό και τις σχέσεις με τους άλλους, τον έρωτα, τη ζωή, τα όνειρα, τη φύση και τη διαφορετικότητα. 
«Το δρόμο μου έδειξε το τυφλό κορίτσι...
...λες και μάτια της ψυχής την καθοδηγούσαν» 
είναι κάποιοι από τους στίχους του ομότιτλου ποιήματος που είναι γραμμένοι σε γραφή Braille στο οπισθόφυλλο.
Είναι η «άλλη ματιά» αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν κόσμο πιο όμορφο...
«...ταξίδι η φαντασία 
ξεκινά
ν’ αλλάξει τον κόσμο 
με μια πινελιά της»

Η Ελένη Βαφειάδου, απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής, εργάστηκε κυρίως ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με την λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική και είναι ιδρυτικό μέλος της HeterArt και εθελόντρια του ‘Διαβάζω για τους άλλους’.
Το τυφλό κορίτσι κι άλλα ποιήματα είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή. Έχει δρομολογηθεί η ηχογράφηση του βιβλίου για την ηχητική βιβλιοθήκη amelib. 
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση η Αθηνά Βογιατζόγλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας και ο Κώστας Καρούσος, Λογοτέχνης, Εικαστικός, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Θα ακολουθήσει δραματοποιημένη παρουσίαση με την συμμετοχή των μουσικών Luminita Macavei, βιολί, Νίκος Ευστρατίου κιθάρα και των ηθοποιών Μελίνα Μαστραντώνη ερμηνεία, Ντέπυ Μαυροπούλου ερμηνεία, επιμέλεια ανάγνωσης.
Με κεντρικό άξονα επιλεγμένους στίχους του βιβλίου, θα παρουσιαστούν οι κοινοί στόχοι των ‘Διαβάζω για τους άλλους’ και ‘HeterArt’.
Όραμα του ‘Διαβάζω για τους άλλους’ είναι η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και τη λογοτεχνία με ζωντανές αφηγήσεις και ηχογραφήσεις ακουστικών βιβλίων.
Η ‘HeterArt’ προτείνει την επικοινωνία μέσα από την τέχνη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συνεχίζει τον κύκλο ‘...οι τέχνες αλλιώς...’ που ξεκίνησε από τον πολυχώρο ‘Myrtillo’ και ανακοινώθηκε στα εγκαίνια του Πάρκου γαι το Παιδί και τον Πολιτισμό από τον Δήμαρχο Αθηναίων τον Φεβρουάριο του 2016. Παρουσιάζει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα ‘από την τέχνη στην Τεχνολογία- Art2Tech’ και ‘piano4all’ μέσα από σελίδες επιλεγμένων βιβλίων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου