Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΡΙΟΝ ΜΙΝΤΣΗ " ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ...ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ."



Αλήθεια, πόσο μακριά βρίσκεται εκείνη η αξιοθρήνητη εποχή του ξεπεσμού της γυναικείας ύπαρξης! Τότε, που ο κύρης και αφέντης είχε το δικαίωμα να την πουλήσει σαν σκλάβα στο παζάρι, για να χρησιμοποιηθεί σαν όργανο, δουλείας κι ηδονής.
Και πόσο κοντά είμαστε στο σύγχρονο αυτό σκλαβοπάζαρο των καλλιστείων, που διαιωνίζει την χρήση της, σαν αντικείμενο σαγήνης και δημόσιου εξευτελισμού!

Κι ενώ τα καλοζυγισμένα κορμιά, περιφέρουν περήφανα τα κάλλη τους στους προβολείς, από κάτω όλοι αυτοί οι καλοθρεμμένοι ηθικοί μικροαστοί, με την ολοστρόγγυλη κοιλιά και τους μεγεθυντικούς φακούς στα ακόρεστα μάτια, περιμένουν να εισπράξουν το εμπόρευμα, για να ξεπουπουλήσουν στην συνέχεια, τα φύλλα και φτερά που οι ίδιοι έχουν κολλήσει, απ΄τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Αυτός είναι ο ρόλος των καλλιστείων.
‘’Η Κρατική μορφή μαστροπείας’’ όπως την αποκάλεσαν, δεν έχει άλλο σκοπό από το να διαιωνίζεται εφ΄όρου ζωής, ο ρόλος της γυναίκας σαν μέσον ηδονής και παιδοποιϊας, χωρίς πνευματικό υπόβαθρο, σκέψη και ελευθερία.

Γι΄αυτό, λαχταριστό εσύ και φιλάρεσκο κοριτσόπουλο, θυμίσου πώς η γυναίκα, που είσαι και συ γέννημα και θρέμμα της, αιώνες τώρα σέρνονταν στη γη. Από τότε, έφαγε χώμα, έφτυσε αίμα, μα κατόρθωσε να ξεπηδήσει από το σκοτάδι της εκμετάλλευσης και της αμάθειας, να εξελιχθεί, να διαπρέψει, να δικαιωθεί!

Σύμφωνοι. Υπερασπίσου την ομορφιά σου, αφού η φύση δεν σου την τσιγκουνεύτηκε. Αγωνίσου για την ελευθερία της απόφασής σου, μα μην την συγχέεις με την ασυδοσία του εκχυδαϊσμού και της αναξιοπρέπειας.
Αυτό ζητάνε από εσένα, να μείνει σβησμένη η φλόγα της δύναμής σου,
από φόβο, μήπως γίνουν ολοκαύτωμα της πυράς σου, αν την αφήσουν να ξεπεταχτεί.
Όμως, μόλις τα φώτα σβήσουν, αυτοί οι ίδιοι που σε ζητωκραύγασαν, δεν έχουν ούτε ένα εύγε για την πνευματική και κοινωνική σου καταξίωση, με την ίση μεταχείριση… μονάχα στα χαρτιά.

Γι αυτό, ας το έχουμε πάντα κατά νου.
‘’Το πάθος της προβολής, δεν έχει καμιά σχέση με το μεγαλείο’’

Συρραφή αποσπασμάτων άρθρου μου, δημοσιευμένο στο Βήμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και της ΒΡΑΔΥΝΗΣ και σε Φιλολογικές εκδόσεις Γραμμάτων και Τεχνών!

ΥΓ: Οι εξαιρέσεις πολλές! Star και Mis που σαν κυρίες περπάτησαν στην πασαρέλα της ομορφιάς και ως Κυρίες, διέπρεψαν στους ναούς της Αξιοπρέπειας, του Ήθους και του Αυτοσεβασμού!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ  ΜΑΡΙΟΝ ΜΙΝΤΣΗ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου