Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Μαριάνθη Παπάδη & Μαριάνθη Πλειώνη "Καλοικάντζαροι το (ι) με όμικρον γιώτα"



Το καλενδάρι της Λευκομελωτής, Καλοί Κάντζαροι το «ι» με όμικρον γιώτα. 
M. Παπάδη, Μ. Πλειώνη. Εικ.: Κ. Τόπη, εκδ. 24γράμματα

Μια συναρπαστική ιστορία για τη μαγεία των Χριστουγέννων. ΟΙ Καλοι κάντζαροι μάς ξετρελαίνουν με τις σκανδαλιές τους, μας οδηγούν μέσα από αστείες περιπέτειες σε άγνωστες λαογραφικές ιστορίες και μας βοηθούν να φτιάξουμε όλα τα γλυκά των Χριστουγέννων ( με συνταγές και μυστικά νοστιμιάς)
Ήρθε, επιτέλους, η στιγμή να πάρουμε στα χέρια μας ... την κουζίνα
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία!!
καθώς και τηλεφωνικά στο 210 612 70 74 / αντικαταβολή
ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής και αντικαταβολής σε όλη την επικράτεια (ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας)

ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (σειρά 219)
Τίτλος: Το καλενδάρι της Λευκομελωτής, Καλοί Κάντζαροι το «ι» με όμικρον γιώτα.
Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης:
Αθήνα, Δεκέμβριος 2020
ISBN: 978-618-20109-90
Σελίδες: 52
Διάσταση σελίδας: 21 x 29,7 cm
Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος Δαμιανός
Υπεύθυνος ψηφιακής σελιδοποίησης: Τόπη Κατερίνα
Δημιουργία εξωφύλλου: Τόπη Κατερίνα
Εικονογράφηση: Τόπη Κατερίνα



Στη Λευκομελωτή την πόλη τη μελένια φέτος τα Χριστούγεννα εμφανίζονται εφτά διαφορετικοί Καλοικάντζαροι το (ι) με όμικρον γιώτα που αναστατώνουν με τις σκανταλιές τους τη μικρή, παραμυθένια πόλη! Ο Μελομακαρονάς, ο Πειραχτίδης, ο Κανελοπασπαλισμένος, ο Ζαβολιαράκος, ο Γιορτινός, ο Καρυδοδιπλωμένος κι ο Αχνοζαχαρούλης αφού μπερδεύονται γλυκά ανάμεσα στους κατοίκους της Λευκομελωτής και καταφέρνουν να τρυπώσουν στα σπίτια τους, μάς μεταφέρουν τις μυστικές, παραδοσιακές συνταγές της πόλης αυτής στο τέλος του βιβλίου και μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παραδοσιακό μπακλαβά της Κύμης, ποντιακό Πουρμά, δίπλες και τηγανίτες Ηπείρου κι άλλες πολλές γλυκομελωμένες, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!! 









Βιογραφικά 

Η Μαριάνθη Παπάδη γεννήθηκε στην Αθήνα ένα χειμωνιάτικο βράδυ, αν και η ίδια λατρεύει την άνοιξη. Είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 ύστερα από την ολοκλήρωση της μετεκπαίδευσή της στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών, βρίσκεται σε Τμήμα Ένταξης υποστηρίζοντας τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής (Ανοιχτή και Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση). 

Θέλει πάντα να βλέπει χαρούμενες φατσούλες παιδιών και προσπαθεί να παγιδεύει τη χρυσόσκονη του σύμπαντος, για να τους τη μοιράζει με απλοχεριά. Ονειρεύεται έναν πλανήτη με μοναδικό του στολίδι το χαμόγελο όλων των παιδιών της γης. 

Γράφει παραμύθια, διηγήματα και λίμερικ που την ξετρελαίνουν. 

Το 2009 εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο «Σου μιλάω για γράμματα», παρέα με τους Νατάσσα Κυριακοπούλου και Μιχάλη Τσαμπαλίκα από τις εκδόσεις Νίκα, ενώ το 2019 εκδίδεται το βιβλίο «2Μ στους ίσκιους της αγάπης» μια συλλογή 14 διηγημάτων από τον εκδ. οίκο 24 γράμματα με τη συνονόματη συγγραφέα και φίλη της Μαριάνθη Πλειώνη. Τον Απρίλιο του 2020 συμμετέχει στο συλλογικό διήγημα «Πανδημία» ιστορίες εγκλεισμού, ενώ τον Ιούνιο του 2020 κυκλοφόρησε και το βραβευμένο της παραμύθι από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, «Η Φτερουγένια της κοιλάδας Ζεστασιάς». Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το  "ΛΙΜΕΡΙΚ – ‘Οταν η ποίηση συναντά το χιούμορ και τη φαντασία" με την Μαριάνθη Πλειώνη
Άρθρα και κείμενά της δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ενώ διηγήματα, άρθρα και παραμύθια της έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. 
Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας : marpap8@yahoo. 

🌼     🌼

Η Μαριάνθη Πλειώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα,ένα ζεστό απόγευμα καλοκαιριού. Είχε την τύχη να μεγαλώσει σε γειτονιά με πολλά παιδιά και να παίζει ώρες ατέλειωτες μαζί τους. Έγραφε από μαθήτρια του Δημοτικού σχολείου ποιήματα και ιστορίες με θέματα από τη φύση που αποτελεί πηγή ανεξάντλητης έμπνευσης κι εξακολούθησε να γράφει και μετά από αρκετά χρόνια ως δασκάλα πια για τους μικρούς μαθητές της. 

Έδωσε εξετάσεις και μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στο Μαράσλειο Διδασκαλείο σχετικά με τα παιδιά που έχουν αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες κι έκτοτε υποστηρίζει μαθητές με ειδικές ανάγκες σε Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού σχολείου. 

Γράφει ποιήματα για παιδιά,χαϊκού,διηγήματα και μικρές ιστορίες. 

Αρκετά από αυτά έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικές εκδόσεις και κυκλοφορούν ελεύθερα σε ηλεκτρονικές σελίδες στο διαδίκτυο. 

Έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για διηγήματα και ποιήματα χαϊκού που αγαπά ιδιαίτερα. 

Τον Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή για παιδιά 4-12 ετών,με τίτλο «Με τα φτερά της ελπίδας» από τις εκδόσεις Ροές και εικονογράφηση από την Αθηνά Πετούλη. 

Τον Οκτώβριο του 2019 κυκλοφόρησε μια συλλογή από διηγήματα με τίτλο «Δύο Μ στους ίσκιους της αγάπης» σε συνεργασία με την συγγραφέα Μαριάνθη Παπάδη από τις εκδόσεις 24 γράμματα. 
 Τον Ιούλιο του 2020 κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το  "ΛΙΜΕΡΙΚ – ‘Οταν η ποίηση συναντά το χιούμορ και τη φαντασία" με την Μαριάνθη Παπάδη.

Επικοινωνείτε μαζί της στο mail:marplioni@gmail.com.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου