Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΟΥΛΠΑ "Αλέξανδρος ο Μέγας!"


Είχε μια επιθυμία να φτιάξει νωρίς τον τάφο του, για να επιλέξει το μέρος και το χώμα να είναι αμμουδερό όχι κοκκινόχωμα! Έπιασε τον δήμαρχο και του λέει : θα πάω στο νεκροταφείο και θα φτιάξω μόνος μου την αιώνια κατοικία μου .
Τα μιλήσανε ,τα συμφωνήσανε ,τι να έλεγε κι ο δήμαρχος !
Πηγαίνει λοιπόν ο καλός μας και σκάβει ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο, κατεβαίνει μέσα ,φωνάζει και τον φωτογράφο τα τακτοποιεί όλα κατ'ευχήν και παραγγέλνει μια μαρμάρινη επιγραφή ορθογώνια η οποία έγραφε :Παρελθόν και παρόν, ένα μέλλον έχουν. Ενθάδε κείται ο Αλέξανδρος ο Μέγας !
Τοποθέτησε μέσα ένα μεταλλικό κουτί ,γεμάτο με άλλα άδεια κουτιά αλουμινένια και εντέχνως πέρασε ένα σίδερο από την ταφόπλακα που κατέληγε μέσα στα κουτιά !Έβγαλε την τελευταία φωτογραφία και την πήγε στη γυναίκα του ,την οποία και παρακάλεσε να την κρεμάσει δίπλα στον καθρέφτη .
Ένας περαστικός στάθηκε με δέος απέναντι στο μνήμα και περίεργος ων,ποιος δεν θα'ταν, έπιασε την σιδερόβεργα .Αμέσως άκουσε τον θόρυβο των άδειων κουτιών ,τα παράτησε και έτρεξε στον δήμαρχο!
-«Δήμαρχε» ,του λέει «μάζεψε τα κανάλια και κάνε δηλώσεις !Βρέθηκε ο τάφος του Μεγαλέξανδρου και έχει και θησαυρό».
-«Τι λες από την όαση της Σίβα ,από τη Λιβυκή έρημο ,τώρα και στην πόλη μας!» Και πηγαίνουν βλέπουν, διαβάζει ο δήμαρχος ,σκέφτεται προς στιγμήν τον κυρ Αλέξανδρο αλλά δεν φαντάζεται τέτοια "μεγαλοπρέπεια" σε πολύ λίγο χρόνο. 
-«Αποκλείεται» είπε και έσπευσε στο σπίτι του, μαζί με τον περαστικό .Με το που μπήκε μέσα και κάθισε βλέπει τη φωτογραφία δίπλα στον καθρέφτη . Στη στιγμή μπήκε και ο κυρ Αλέξανδρος ! «Μπα, πώς από ‘δω δήμαρχε ;»
-«Το και το» του λέει «και ήρθα να δω τι συμβαίνει !»
-Καλά που έφτιαξα τον τάφο μου και με πρόσεξες ,αλλιώς ούτε στα παλαιά των υποδημάτων σου !Καλός ο Μεγαλέξανδρος δήμαρχε, και είπα να το εκμεταλλευτώ ,να με προσέξει κάποιος, όσο ζω !
(Από τα ευτράπελα) 

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά 

Φιλόλογος,συγγραφέας,ποιήτρια,κριτικός










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου