Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

4o ΔΙΕΘΝΕΣ POETRY SLAM CYPRUS ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ KYΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

 

4o ΔΙΕΘΝΕΣ POETRY SLAM CYPRUS 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  - KYΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 / 17:00 – 19:30

 


LINK: https://fb.me/e/1aKUDHsSb

 


Ολοι οι Ποιητές-Slammers συμμετέχουν με Βιντεοποιήματα 
Κάτι σημαντικό!! Στο φετινό διαγωνισμό, το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει! 

Έχουν προσκληθεί 6 Slammers από το εξωτερικό οι:
ZeMistsoς από την Ελλάδα / 
FilipKoryta από την Δημοκρατία της Τσεχίας / 
JonnaNummela από τη Φινλανδία / 
KatharinaWenty από την Αυστρία / 
KevinAmse από το Βέλγιο / 
SofieFrost από τη Νορβηγία 

Παράλληλα ανακοινώθηκε ανοικτή πρόσκληση, στην οποία ανταποκρίθηκαν και θα λάβουν μέρος οι: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου - Κύπρος / Anna Tikhomirova - Ρωσία / Manuella Marnero - Κύπρος / Hüsseyin Bahca - Κύπρος / Σοφία Κανικλίδου –Κύπρος / Ανδρέας Τιμοθέου - Κύπρος / Νora Nadjarian- Κύπρος / Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος - Κύπρος / Shreya Aneja – Ινδία / Sam Stewart– Ηνωμένο Βασίλειο / Σωτηρία Κυρμανίδου – Ελλάδα / Αργύρης Λοΐζου -Κύπρος / Kathleen Rudy – Ηνωμένο Βασίλειο / Μαρία Κούβαρου – Κύπρος. 

Η εκδήλωση θα αποτελείται από ΔΥΟ Μέρη. 

Στο Πρώτο Μέρος θα διαγωνιστούν όλοι οι ποιητές-slammers που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση. Θα επιλεγούν οι 6, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο NationalChampion, ο 2ος και ο 3ος νικητής. 

Στο Δεύτερο Μέρος θα διαγωνιστούν 12 ποιητές-slammerς. Οι 6 επιλεγέντες στο Πρώτο Μέρος και οι 6 από το εξωτερικό. Θα επιλεγούν οι 6, από τους οποίους θα επιλεγεί ο Poetry SlamCyprus2021Champion, καθώς και ο 2ος και ο 3ος νικητής. 

Οι 2 νικητές, ο National Champion και ο Poetry Slam Cyprus Champion 2021 θα πάρουν βραβείο €100 ο καθένας 

Το Poetry Slam είναι ένας διαγωνισμός ποίησης, στον οποίο οι συμμετέχοντες απαγγέλουν την πρωτότυπη δουλειά τους, δραματοποιώντας την ταυτόχρονα. O ποιητής-slammer, έχει στη διάθεσή του μάξιμουμ 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. 


Ένα Poetry Slam προκαλεί και προσκαλεί όλες τις ποιητικές φωνές, διαφόρων παραδόσεων, υφών και προσεγγίσεων, να παρουσιάσουν το ποίημά τους με τρόπο που να μεταδώσουν ό,τι πραγματεύεται το ποίημα, είτε είναι πολιτικό, ερωτικό, κοινωνικό, κλπ. θέμα. Οι παραστάσεις αυτές, γκρεμίζουν τα σύνορα μεταξύ ποιητή-slammer, κριτών και κοινού, απελευθερώνοντας το λόγο. 

Οι προηγούμενες διοργανώσεις τουPoetry Slam Cyprus το 2017, 2018 και 2019, είχαν μεγάλη επιτυχία. Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, φιναλίστ το 2017, εκπροσώπησε την Κύπρο στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Slam στη Βουδαπέστη τον Νοέμβριο του 2019, και ο National Champion το 2019, Αργύρης Λοΐζου, εκπροσώπησε την Κύπρο στον 7ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πυέλου που πραγματοποιήθηκε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας στις 5 - 6 Δεκεμβρίου 2020. 

5μελής  Κριτική Επιτροπή: 
Λέα Μαλένη – ηθοποιός και σκηνοθέτης / 
Κώστας Μάντζαλος – εικαστικός καλλιτέχνης και πανεπιστημιακός / 
 Πάμπος Κουζάλης – ποιητής, διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Παράκεντρο 
/ Χρίστος Τσιαήλης – ποιητής, βοηθός σκηνοθέτη / 
Μαριλένα Ζακχαίου – ποιήτρια, πανεπιστημιακός 


Την εκδήλωση ONLINE θα παρουσιάζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Παπακώστα (ελληνικά) και PhilipKkalas (αγγλικά). 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου