Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΦΕΝΙΑ ΤΣΑΓΑΝΑΚΗ - ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ "ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ" - ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ



Φένια Τσαγανάκη - Νίκος Βαρδάκας : Ταξίδεψα για να σε βρω
Εκδόσεις : Ελκυστής
Ετος Εκδοσης : 2020
Είδος : Διηγήματα
Εξώφυλλο : Μαλακό
Διαστάσεις : 14×21 cm
Σελίδες : 112
ISBN 978-618-5424-98-5

 Οπισθόφυλλο

"Το ταξίδι είναι το κλειδί, όχι μόνο για την ανακάλυψη του κόσμου αλλά και για την ανακάλυψη του ανώτερου εαυτού, των ανθρωπίνων ορίων, των προκλήσεων. Και αν αυτό γίνεται με μοναδική παρέα την μοναξιά που κουβαλάει ο ταξιδιώτης, τότε τα εφόδια που αποκομίζει είναι ακόμα περισσότερα. Διότι η μοναξιά δεν είναι παρά ένα πέρασμα, μια πρόβα για το "μαζί".Ενας δρόμος που αν βρεις το θάρρος να τον διασχίσεις, θα σου αποκαλύψει έναν νέο, υπέροχο κόσμο.
Δύο άνθρωποι που ξεκίνησαν το ταξίδι τους,ο καθένας μόνος,για να καταλήξουν στην προσωπική Ιθάκη τους."To φτάσιμον εκεί είναι ο προορισμός σου" ελεγε ο ποιητής.Η Ιθάκη όμως παίρνει την μορφή που εμείς της δίνουμε, την Ιθάκη εμείς την δημιουργούμε.


 Απόσπασμα σελ 86-18ο κεφάλαιο

"Από μακριά η θέα του κατάλευκου, επιβλητικού Ταζ Μαχαλ τον μάγεψε. Κοντοστάθηκε απο μακριά, να θαυμάσει την απόκοσμη ομορφιά του"Δάκρυ στο μάγουλο της αιωνιότητας" το είχε χαρακτηρίσει ο Ινδός συγγραφέας Ραμπιντραναθ Ταγκόρ. Δεν είχε αντικρίσει ποτέ του μνημείο αντίστοιχης ομορφιάς. Μετά βίας συγκράτησε ένα δάκρυ, που εμφανίστηκε στο πρόσωπο του. Με την καρδιά ακόμα να πεταρίζει, πέρασε στον κυρίως κήπο γύρισε στα αριστερά και άρχισε να μετρά τα παγκάκια, ένα ένα. Πλέον έτρεχε, έτρεχε να αγκαλιάσει την αγαπημένη του και φώναζε από μακριά το όνομα της."


Βιογραφικά στοιχεία 

Φένια Τσαγανάκη

Η Φένια Τσαγανάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1984.Ηδη από μικρή ηλικία ήξερε πώς ήθελε να ταξιδέψει για να ανακαλύψει νέες κουλτούρες και μέρη μακρινά. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές, σχετικά με το εβραίικό στοιχείο της Ελλάδας. Μιλάει έξι γλώσσες και έχει εργαστεί στο παρελθόν, ώς διερμηνέας και αεροσυνοδός. Αγαπάει τα παιδιά, έχει μια κόρη και είναι ιδιοκτήτρια παιδότοπου στην Θεσσαλονίκη. Θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με το παιδικό παραμύθι. Πάντα επιδιώκει στα ταξίδια της, να έρχεται σε επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά η επικοινωνία με τα παιδιά της δίνει την μεγαλύτερη χαρά.
Το βιβλίο "Ταξίδεψα για να σε βρω", είναι το πρώτο της, και έχει δημιουργηθεί απ΄τις εμπειρίες που αποκόμισε ταξιδεύοντας τις οποίες έχει πλέξει με τον μύθο. Εχει επισκεφτεί περισσότερες από εξήντα χώρες, επιλέγοντας να ταξιδεύει μόνη για να νιώθει τα συναισθήματα και την ομορφιά του τόπου στο έπακρο.


Νίκος Βαρδάκας

Γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη,όπου και διαμένει.Το 2013 εκδόθηκε το έργο "Πλατεία Συντάγματος",απ΄τις εκδόσεις "Ρώμη"Σε μορφή free ebook κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση το έργο του "Μέχρι την λύτρωση".Απ΄τις εκδόσεις "Διάνυσμα" κυκλοφόρησαν το 2016 τα έργα του "Σαν νύχτες μοιάζουν οι ελπίδες" και η "Νοσταλγία" σε μορφή free ebook.Απ΄την ίδια χρονιά φιλοξενούνται στο blog του τέσσερις συλλογές του.Τα "Αταίριαστα"Τα "Κείμενα", "2005-2015" και "Πρώιμα(1992-2005)"Το 2017 φιλοξενήθηκαν οι νέες δουλειές του,"Συναισθήματα","Ιστορίες της πόλης",και "Παρελθόν".Το 2018 δημοσιεύτηκε στο blog του, μια νέα συλλογή κειμένων με τίτλο"Σκέψεις" και η ποιητική συλλογή του "Δυστοπία".Απ΄τις εκδόσεις "Ρώμη" την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν τα έργα του "23" και "Φωτόστιχα".Το 2019 κυκλοφόρησε απ΄τις εκδόσεις "Grotesque"-Όμιλος "Ελκυστής'" το έργο του "Εκεί που ανθίζουν οι κραυγές".Πρόσφατα κυκλοφόρησε απ΄τις εκδόσεις "Ρώμη" ,με συμμετοχή ποιήματος του που επιλέχτηκε από ομάδα εργασίας το συλλογικό έργο "Η Θεσσαλονίκη των ποιητών"..Kείμενα του φιλοξενούνται στα sites "Koukidaki" και "Tetarto".Επίσης ποίημα του έχει φιλοξενηθεί στο συλλογικό έργο της Υ.Ο.Θ. απ΄τις εκδόσεις Ρώμη "Κλίβανος".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου