Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΙΣΜΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ "Βουνό ή Θάλασσα;"


«Βουνό ή θάλασσα;» 
Ένα ερώτημα που δεν χρειάζεται να γίνει αν ο προορισμός διακοπών σας είναι η Καλαμάτα. Ξαπλωμένη σε μια υπέροχη ακρογιαλιά δέκα χιλιομέτρων από βότσαλα και γκρίζα άμμο, στην αγκαλιά ενός από τα πιο επιβλητικά βουνά της Ελλάδας, τον Ταϋγετο, η Καλαμάτα είναι μοναδικός συνδυασμός των δύο καθιστώντας την ιδανική για όλα τα γούστα. 
Οι εραστές της θάλασσας και των σπορ της, απλών μα και εξτρήμ, μπορούν να έχουν ό,τι επιθυμούν εδώ, από κολύμπι και ψάρεμα μέχρι ιστιοπλοΐα, σέρφιν, σκι, πόλο ως και παραγλάιντιν και από ηλιοθεραπεία και ξεκούραση μέχρι ρακέτες και τένις προσφέρονται απλόχερα στην Καλαμάτα. 
Για τους λάτρεις του βουνού, των περιπάτων στο δάσος, της αναρρίχησης σε ομαλές ή απότομες πλαγιές και εξερεύνησης της χλωρίδας και της πανίδας του βουνού, η ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου (2400μ.) είναι μόλις σε 30 λεπτά απόσταση με το αυτοκίνητο από την πόλη. 
Αν πάλι ανήκετε σε κείνους που διψούν για πνευματική τροφή και απόλαυση, η Καλαμάτα σας περιμένει να σας παρέχει ό,τι επιθυμείτε: Θέατρα, κινηματογράφους, κονσέρτα, τοπικά και διεθνή φεστιβάλ χορού και χορωδιών, τέσσερα μουσεία (αρχαιολογικό, λαογραφικό, στρατιωτικό και παραδοσιακών φορεσιών), δύο σημαντικές βιβλιοθήκες (Δημόσια και Λαϊκή), και δύο γκαλερί τέχνης (Πινακοθήκη Καλαμάτας και Μουσείο Κατσουλίδη στη γειτονική Μεσσήνη) προσφέρονται αφειδώς σ’ αυτήν την πόλη που κρατά τα σκήπτρα του πολιτισμού χειμώνα-καλοκαίρι. 
Παράλληλα, η σύγχρονη πόλη της Καλαμάτας, που έχει χτιστεί πάνω από τις αρχαίες Φαρές, βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας από μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές στην Ελλάδα, την αρχαία Μεσσήνη, όπου βλέπεις να αναδιπλώνεται η ιστορία της αρχαίας Μεσσηνίας και όπου τα καλοκαίρια, στο υπαίθριο θέατρό της φιλοξενούνται ελληνικές και ξένες παραστάσεις αρχαίου δράματος, ενώ στο χώρο του τεράστιου Σταδίου τής αρχαίας πόλης δίνονται μεγάλες συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες. 
Τέλος, μετά από όλα αυτά τα σπορ και την πνευματική απόλαυση σίγουρα θα πεινάτε. Γι αυτό υπάρχει μεγάλη ποικιλία εστιατορίων όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα. Από ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι κατά μήκος της ακρογιαλιάς μέχρι γκουρμέ εστιατόρια, με προσιτές τιμές, σ’ όλη την πόλη, σας εγγυώμαι όχι μόνο δεν θα πεινάσετε στην Καλαμάτα αλλά θα φύγετε χορτάτοι και με την επιθυμία να ξανάρθετε. 
Για αυτούς και διάφορους άλλους λόγους όπως έντονη νυχτερινή ζωή, αν το επιθυμείτε, καφετέριες και μπαράκια, ουζάδικα και τσαγερί, σουβλατζίδικα και γευστικότατα τέικ αγουέη, φιλικούς και φιλόξενους ανθρώπους, μοντέρνα καταστήματα ή ήρεμη παραμονή, αν αυτό επιθυμείτε, η Καλαμάτα αποτελεί έναν τέλειο προορισμό διακοπών καθώς καλύπτει όλα τα γούστα των επισκεπτών

Ισμήνη Κωνσταντοπούλου


Η φωτογραφία είναι από https://kalamatanews.blogspot.com/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου