Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΝΙΚΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ "Οι βοηθοί του Συρτούλη" - Παραμύθι


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Εκδόσεις: Ωρίωνας 
Συγγραφέας: Νίκη Σκουτέρη 
Σελίδες: 32 
Ημ. Έκδοσης: Μάιος 2020 
Διαστάσεις βιβλίου: 21χ29 
ISBN: 978-618-5419-10-3 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο μικρός Συρτούλης είναι μία θαλάσσια χελωνίτσα που βγαίνει από το αβγό του ένα καλοκαιρινό απόγευμα και προσπαθεί να φτάσει το νερό της θάλασσας. Στην διαδρομή του όμως αυτή υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Η νονά του Ζουζινούλα αποφασίζει να αναλάβει δράση και να προστατέψει τον μικρό Συρτούλη . Γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν κι αυτοί να τον βοηθήσουν. Από ποιους απειλείται ο μικρός μας ήρωας; Θα τα καταφέρει να φτάσει στην θάλασσα; Κι όταν φθάσει εκεί τι άλλοι κίνδυνοι τον περιμένουν; Όλα αυτά θα τα μάθετε διαβάζοντας την περιπέτεια του μικρούλη Συρτούλη! 

ProductCode: br5569 
Availability: InStock 
10,00€ 
ExTax: 10,00€ 
Η ιστοσελίδα των εκδόσεων είναι https://orionasbooks.gr/
Πωλείται και σε όλα τα βιβλιοπωλεία 

Η εικονογράφηση είναι της Ελένης Σεργίνη και η επιμέλεια της Μάγδας Ιωάννου


Η εκπαιδευτική διάσταση του παραμυθιού είναι η εξής: 

Με το παραμύθι αυτό δίνεται η δυνατότητα ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως της θαλάσσιας χελώνας της Μεσογείου. Η προστασία της βιοποικιλότητας και η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αειφορίας και κατ’ επέκταση στην ευδαιμονία του ανθρώπου. 

Για ηλικίες από 4 χρόνων και άνω 

Στο παιδικό βιβλίο περιλαμβάνονται δύο σελίδες με οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς και φύλλα εργασίας δημιουργικής απασχόλησης!


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ 

Ά απόσπασμα

"Αρκετά είμαι μέσα στο σκοτάδι, θέλω να δω πως είναι το φως" σκεφτόταν και ανυπομονούσε. 
Το μικρό χελωνάκι αποφασιστικά άρχισε να αγωνίζεται για να αναρριχηθεί στην επιφάνεια, νόμισε μάλιστα ότι πέρασαν 4 ημέρες μέχρι να τα καταφέρει. Και τότε με το ένα πτερύγιό του έτοιμο να βγει από την άμμο άκουσε τη φωνούλα της νονάς του Ζουζινούλας.
"Πρόσεξε παιδί μου στο ταξίδι αυτό, κίνδυνοι πολλοί σε περιμένουν στο λεπτό. Κοντά σου θα είμαι εγώ , δε θα με βλέπεις αλλά θα με ακούς θαρρώ. Πρόσεξε να είσαι πολύ προσεχτικό". 

Β΄απόσπασμα

Φοβήθηκε πάλι ο μικρός Συρτούλης:"Μα γιατί με κουράζουν τόσο; Μα γιατί δεν μπορώ να φτάσω άνετα στο νερό, τι τους νοιάζει τι κάνω εγώ;" αυτά σκεφτόταν αγαναχτισμένος και τρομαγμένος κι ο κόσμος άρχιζε πάλι να ουρλιάζει δυνατά: "Ένας γλάρος , διώξτε τον μακριά, εμποδίζει το χελωνάκι να πάει στο νερό, για μεζέ τον βλέπει τι θράσος κι αυτό"

Γ΄απόσπασμα

Κι ένα φως μαζί με λάμψη έλουσε το μικρό χελωνάκι , που άκουσε μία φωνούλα να του λέει: "Πρόσεξε εσύ και θα ζήσεις μια ολόκληρη ζωή, 100 χρόνια πολλά, μπαμπάς να γίνεις, παππούς, όλος λεβεντιά".



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η Σκουτέρη Νίκη γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας κι έχει καταγωγή από Λευκάδα. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο γιους. 
Έχει αποφοιτήσει με άριστα από τα εξής πανεπιστήμια: Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (MasterofScienceinManagementofEducationalOrganisations), μετεκπαίδευση στις Επιστήμες της Αγωγής ( Μαράσλειο Διδασκαλείο) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Είναι διορισμένη στη δημόσια εκπαίδευση από το 2003. Γνωρίζει Αγγλικά.
Έχει γράψει παραμύθια e – book τα οποία είναι δημοσιευμένα στο easywriter . Το παραμύθι της ο Ρεξούλης ο Τραγανούλης έχει πάρει το Α’ Βραβείο Κέφαλος στην κατηγορία Παραμύθι 2018 καθώς και το Β΄ Βραβείο Εικονογράφησης Βιβλίου στον εν λόγω διαγωνισμό. Έχει πάρει επίσης βραβεία κι επαίνους από πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο blog του TabulaRasa ,στο λογοτεχνικό βήμα την εφημερίδα των λογοτεχνών, στο περιοδικό Κέφαλος , σε λογοτεχνικά ημερολόγια του Κέφαλου και του vivlionet , στο λογοτεχνικό φύλλο της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης ενώ είναι εγγεγραμμένη στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών του Περιοδικού Κέφαλος. Το 2020 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας  "Οι βοηθοί του Συρτούλη"  εκδόσεων Ωρίωνας το οποίο έχει βραβευτεί στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας Κέφαλος.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου