Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Βιωματική Έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής του Σπυρίδωνα Ντασιώτη στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη



ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη διοργανώνει έκθεση έργων του διακεκριμένου γλύπτη Σπυρίδωνα Ντασιώτη, του ταξιδευτή και σμιλευτή της ψυχής.

Ο Σπυρίδων Ντασιώτης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, είναι ταπεινός, σεμνός και λιγομίλητος. Στο βάθος των ματιών του κρύβει την αλήθεια του κόσμου κι ενώ δεν μιλάει γι΄ αυτήν, την εκφράζει μέσα από τα έργα του. Με πολύ κόπο και μόχθο, αφιλοκερδώς, έχει δημιουργήσει το «Πάρκο των ψυχών» στον Εθνικό δρυμό Πάρνηθας από κορμούς «νεκρών» δένδρων, έργα που εκπέμπουν τη σιωπηλή κραυγή του προκειμένου να αφυπνίσει μνήμες και μέσα από το παρελθόν να διδάξει το παρόν.
«Να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη…» μας προτρέπει ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει με τα έργα του.

Γεννήθηκε το 1967 στην Πρασιά Ευρυτανίας , μεγάλωσε στην Αλίαρτο Βοιωτίας και κατοικεί στον Περισσό. Η Χίος όπου έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το μέρος που τον ενέπνευσε και είναι η αφετηρία του στην τέχνη.......

Η τέχνη του είναι ανθρωποκεντρική .Στο επίκεντρό της είναι ο άνθρωπος , οι αγωνίες και τα πάθη του στο φυσικό περιβάλλον....

Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους (το πάρκο των ψυχών στην Πάρνηθα, ένα μαρμάρινο μνημείο στον εθνικό δρυμό Πάρνηθας, στην πλατεία του Αγίου Αντρέα στον Άγιο Νικόλαο Αττικής, στο καταφύγιο Μπάφι, στο πάρκο Τρίτση) και σε ιδιωτικούς χώρους.

Έχει κάνει μία ατομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία όπου η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι ντόπιοι έχει μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη και στην καρδιά του.

Θα προλογίσει η Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 & Ώρα 8.00μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο
Στάση ΗΣΑΠ: Ν. Ηράκλειο.

Τηλ. Γραμματείας: 210 2719744
E mail : pinakothikigrigoriadi@gmail.com

Ωράριο λειτουργίας: 
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 11:14:30 και 18:00-21:00
Σάββατο και Κυριακή: 11:00-14:30
Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

Είσοδος , όπως πάντα ελεύθερη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου