Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΑΠΙΚΑ " Κωδικός Αρχάγγελος - ΑΓΑΠΗ " Μυθιστόρημα


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Χριστίνα Σιάπικα
ΣΕΙΡΑ : Κωδικός Αρχάγγελος
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΓΑΠΗ
ΒΙΒΛΙΟ 2
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ΕΚΔΟΤΗΣ : MARADEL BOOKS
ΕΚΔΟΣΗ : Δεκέμβριος 2018
ΣΕΛΙΔΕΣ : 342
ΔΙΑΣΤΑΣΗ : 21 Χ 14
ISBN :978-618-84017-1-6 

Περίληψη από το οπισθόφυλλο 

Ξέρει να μισεί γιατί δεν έμαθε πώς να αγαπάει. 
Θεωρώντας τον θυμό ως το μόνο διαχειρίσιμο συναίσθημα ο Λιόν Φιμέλ έχει αφεθεί σε αυτόν, καταστρέφοντας παράλληλα τον εαυτό του. Γεμίζοντας με λάθη τις αδυναμίες του, αιτιολογώντας με οργή τη λογική του. Μια λογική που πάνω και πέρα απ’ όλα, προσπαθεί να του καλύψει τα αποθέματα στοργής που υπάρχουν μέσα του.
Στο δεύτερο μέρος του Κωδικός Αρχάγγελος, η ΑΓΑΠΗ έρχεται στην Οικογένεια με στόχο να ενώσει ό,τι έχει διαλυθεί, να ανατρέψει τα δεδομένα, να σβήσει τους κανόνες. Κυρίως όμως έρχεται να εκδικηθεί ό,τι ορίζουν οι ιδρυτές και να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη έννοιά της. Ορμητική, απόλυτη, καταιγιστική θα ξυπνήσει μια σειρά συναισθημάτων αφήνοντας ως τελευταίο τον πόνο.
Γιατί αν δεν πονέσεις δεν θα μάθεις να αγαπάς. 




Απόσπασμα 

Ήμουν έτοιμος να κατέβω και να του σπάσω τα μούτρα μόνο και μόνο επειδή την κοιτούσε με εκείνο το σαχλό και γελοίο χαμόγελο. Ο λόγος που τη γλίτωσε ήταν γιατί το κερασάκι μπήκε στο αυτοκίνητο της Λόρα. Πριν χάσω εντελώς τα λογικά μου –πράγμα πολύ εύκολο να συμβεί–, πάτησα το γκάζι και τον προσπέρασα φροντίζοντας να καταλάβει πως οδηγούσα το πίσω τζιπ. Για να το σιγουρέψω, κατέβασα το τζάμι και τον αγριοκοίταξα. Ξαφνιασμένος, έκανε ένα βήμα πίσω παραπατώντας στο πεζοδρόμιο. Λίγο ακόμα να την καθυστερούσε και θα σάπιζα στο ξύλο τον κουστουμαρισμένο βλάκα. 

Διανύοντας τον κεντρικό δρόμο οδηγηθήκαμε στην Ουδέτερη Ζώνη, όπου η Λόρα σταμάτησε κι εγώ τινάχτηκα σαν ελατήριο από τη θέση μου. Το κεφάλι μου κουδούνιζε, μιας και είχα πιει όλη την κάβα του πάρτι προκειμένου να ξεχάσω το ραντεβουδάκι τους. 

Κι αντί να ηρεμήσω, τρελάθηκα. 

Λέγοντας στη Λόρα πώς να κινηθεί, εκτέλεσε την εντολή μου –γιατί δεν ήθελε να διαλυθεί εντελώς η δουλειά και γιατί είχα παραφρονήσει– με μόνη παρέμβασή της να βρεθώ με την Τζουλιέτ στο συγκεκριμένο μπαράκι. 

Φτάνοντας στην πόρτα του συνοδηγού, την άνοιξα και της έκανα νόημα να βγει πριν ζαλίσει με ερωτήσεις την κοκκινομάλλα κι εκείνη αλλάξει γνώμη. 

«Τρελάθηκες, Λιόν;» τσίριξε το κερασάκι. 

«Περίπου». 

Κι αν όχι περίπου, είμαι πολύ κοντά. 

Ακούμπησα στην οροφή κοιτώντας τα κόκκινα χείλη της. Τόσο υπέροχα κόκκινα. 

«Έλα μαζί μου… σε παρακαλώ». 

«Ξέχασέ το». 

Δεν μου άφηνε περιθώρια. Της έλυσα τη ζώνη ασφαλείας. 

«Όσο αργείς τόσο περισσότερο καθυστερείς τον ύπνο σου» την ενημέρωσα και πισωπάτησα ελπίζοντας να μην το παρατραβήξει. 

Η Τζουλιέτ στράφηκε στη Λόρα και ύστερα σε εμένα. Ήταν εκνευρισμένη, εγώ πιωμένος, κι ενώ φαινόταν ανένδοτη, τελικά πήρε την τσάντα της και στάθηκε μαζί μου στο πεζοδρόμιο. Η Λόρα με συμβούλεψε να προσέχω κι έφυγε. Γυρνώντας στην Τζουλιέτ εκείνη με έσπρωξε. 

«Δεν θέλω να πιω ποτό μαζί σου. Να με πας στο διαμέρισμα». 

«Αν δεν με ανεχτείς έστω για λίγο, θα τον σπάσω στα δύο». 

«Αν το μάθει ο Ντέιμον, θα–». 

«Πάρ’ τον τηλέφωνο» την προκάλεσα. 

Με χαστούκισε και με προσπέρασε. 

Νιώθοντας ετεροχρονισμένα τη θερμότητα του χεριού της, αντί να ξενερώσω, φτιάχτηκα. Δεν παιζόταν η γυναίκα, πήγαινε γυρεύοντας να τη στριμώξω και να τη φιλήσω, γιατί κάπως έτσι ήταν η σχέση μας. Εκείνη άπλωνε χέρι, εγώ τη φιλούσα και πήγαινε λέγοντας. 

Συνειδητοποιώντας πως από το αλκοόλ σκεφτόμουν αλλόκοτα, την έφτασα λίγο πριν την είσοδο και προθυμοποιήθηκα να της ανοίξω την πόρτα. Κάτι που δεν έγινε, γιατί με πρόλαβε και το έκανε μόνης της. 

«Δεν έχουμε βγει ραντεβού, καουμπόι» είπε αγριεμένη αφήνοντας την πόρτα να κλείσει πίσω της. Ευτυχώς πρόλαβα και τη σταμάτησα με το παπούτσι μου πριν κουτουλίσει το κεφάλι μου. 

Έβαλα τα χέρια στις τσέπες και την ακολούθησα. 

Ήταν μαζί μου. Αυτό είχε σημασία.

 Βιογραφικά στοιχεία  


Η Χριστίνα Σιάπικα γεννήθηκε το 1983. Έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στο Δερβένι Κορινθίας ενώ τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΙΕΚ Πατρών, Οικονομικό και Διοικητικό Στέλεχος Επιχειρήσεων και τελειώνοντας, παρακολούθησε μαθήματα εκγύμνασης σε πιστοποιημένη ιδιωτική σχολή στην πρωτεύουσα. Η αγάπη της για τα βιβλία ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα, έπειτα από παρότρυνση του συζύγου της, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε συγγραφή στην αρχή της κρίσης. Ολοκληρώνοντας, ανάρτησε το έργο της στην παγκόσμια εφαρμογή του Wattpad όπου βρήκε άμεση ανταπόκριση με φανατικούς αναγνώστες και ακολούθους. 


Video παρουσίασης βιβλίου 



Σχόλια Αναγνωστών εφαρμογής Wattpad 

* “Λιόν. Δυνατός, απόλυτος, αδέσμευτος μέχρι να βρει τη ΜΙΑ. Όταν τη βρει θα κάνει τα πάντα για εκείνη. Απλά υπέροχος”. Νάνσυ Kασιμάτη 

* “Λιόν… Μέλος μιας ιδιαίτερης οικογένειας. Αγαπάει αληθινά και αναμφισβήτητα τον αγαπάει και ο αναγνώστης”. Μαρία Μανιού 

* “Μόνο με εκείνη ένιωσε αγάπη”. Μαρία Ματθαίου 

* “Συναρπαστικό. Με ανατρεπτική πλοκή καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα άκρως ερωτεύσιμο βιβλίο”. Ελίτα Σαλαντή 

* “Γρήγορο, κινηματογραφικό, εθιστικό και γεμάτο αγάπη!” Γεωργία Καλαμαρά 






1 σχόλιο:

  1. Ενα υπέροχο βιβλίο από μια φανταστική συγγραφέα.
    Κορίτσι μου να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου. Η επιτυχία είναι ΣΙΓΟΥΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή