Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΡΣΙΝΟΗ ΒΗΤΑ " Άκουσε...τον εαυτό σου ''



Πάρε το χώρο και το χρόνο να ακούσεις τον εαυτό σου με ευλάβεια, με προσοχή. Να τον φροντίσεις. Αυτόν έχεις. Να του χαμογελάσεις με συγκατάβαση, να δεις τα σκοτεινά του σημεία με αγάπη, να φανερώσεις τα φωτεινά του σημεία με ταπεινοσύνη.
Είναι σώμα κι έχει ανάγκη από ήλιο, από αέρα καθάριο, από σωστή τροφή, από γαλήνιο ύπνο.Έχει ανάγκη ν' ακούσει ένα τραγούδι, να τραγουδήσει σιγά ή δυνατά, να χαρεί την ευωδιά ενός λουλουδιού, ν' αγκαλιάσει να φιλήσει ένα άλλο σώμα. Η διαδρομή του είναι πεπερασμένη. Έχει αρχή έχει τέλος σαν κάθε ύλη σε αυτήν τη γη.
Είναι πνεύμα.Έχει ορίζοντες ανοιχτούς να διαβεί στον κόσμο της γνώσης διαβάζοντας μελετώντας κατανοώντας. Να ανέβει ένα- ένα τα σκαλοπάτια με στόχο και σκοπό μιαν αλήθεια που θα του χαρίσει το άγγιγμα του απρόσιτου ωστόσο φιλόξενου ουρανού.
Είναι ψυχή που αναζητά ένα άδειασμα απ' ό,τι τη βαραίνει, τη σκοτεινιάζει, την κακοποιεί. Και είναι αθάνατη. Θέλει φροντίδα καθημερινή, ουσιαστική να απαλλαγεί από πάθη που τη βασανίζουν, από εμπόδια που της κόβουν τα φτερά. Να πετάξει ψηλά, να ζήσει ελεύθερη όπως της αξίζει. Πάνω από τα φθαρτά, μέσα στην αληθινή χαρά που βρίσκεται στον αγώνα να προσπεράσει το ευτελές, το κακό που αναζητά με θηριώδη μανία να την βλέπει να έρπει, να βυθίζει σαν άλλη στρουθοκάμηλος το κεφάλι στο χώμα κι εύχεται την αιώνια πτώση της στο έρεβος.
Άκου τον εαυτό σου! Αγάπησέ τον! Αν δεν τον αγαπήσεις σωστά, αν δεν τον ακούσεις, αν δεν τον καταλάβεις πώς θα αγαπήσεις αληθινά το διπλανό σου, το σύντροφο, το παιδί ,το φίλο σου; Στάσου μπροστά στον καθρέφτη σου και με περισσή κατανόηση, με περισσή δύναμη να τον ρωτήσεις :
-Ποιος είσαι όταν δεν σε κοιτά κανείς;
Nα τον πάρεις από το χέρι και να πορευτείτε μαζί. Εσύ κι αυτός...Άκου σε τον...όμως!


Η φωτογραφία είναι από https://gr.pinterest.com/








1 σχόλιο: