Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Να σου πω ένα μυστικό;Στις σελίδες των παλιών αναγνωστικών 1/1/15

Στις 1 Ιανουαρίου 2015 η εκπομπή της Σοφίας Νινιού "Να σου πω ένα μυστικό;" 
είχε ως θέμα την αγιοβασιλιάτικη γιορτή. 
Τη γιορτή των παιδιών.




Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Είναι εδώ κάθε πρωτοχρονιά για όσους τον αγαπούν και τον περιμένουν

Κι εγώ τον περιμένω κάθε χρόνο. 
Και να σου πω ένα μυστικό; Φέτος μου έφερε δώρο ξεχωριστό. Τη γιορτή μικρών παιδιών στο κουτί του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου. Ξέρει πόσο αγαπώ τα μικρά. Αλλά και τα μικρά ξέρουν πόσο τα αγαπώ.

Να σου πω ένα μυστικό; Πολύ ήθελα να μοιραστώ τη γιορτή αυτή μαζί σου.
Ήθελα να θυμηθούμε παρέα όλη εκείνη τη λαχτάρα να κάνουμε τη σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή με τους συμμαθητές μας, να μας καμαρώσουν οι δικοί μας, να μας επαινέσει η δασκάλα μας για το κατόρθωμά μας.
Γιατί κατόρθωμα ήταν να καταφέρουμε να μάθουμε τα λόγια μας, τα τραγούδια μας.
Κατόρθωμα ήταν να χωρέσουμε περήφανα και πετυχημένα στις στολές μας.

Τι χαρά η σχολική γιορτή! 'Ολα ήταν διαφορετικά εκείνη τη μέρα! Και μετά διακοπές. Η μια χαρά μετά την άλλη...!

Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το 23ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, έχω την τύχη να ανατροφοδοτώ τις προσωπικές μου εμπειρίες με υλικό, που μου στέλνει η νηπιαγωγός συνεργάτις μου Γεωργία Τζήλου. Μαζί για 2η χρονιά εκπονούμε πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα χτίζοντας γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στα νήπια και τους μαθητές του λυκείου.




Να σου πω ένα μυστικό; Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ, καλό μέρες που είναι, να βουτήξουμε στην εποχή την παιδική μας και αλιεύοντας τους θησαυρούς εκείνους να αναδυθούμε πλουσιώτεροι και πιο δυνατοί για το στίβο της ενήλικης ζωής μας.

Έτσι λοιπόν έφερα μαζί μου στο ραδιοθάλαμο του ΡΑΔΙΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ τη σχολική γιορτή των νηπίων και κείμενα από τα παλιά αναγνωστικά του δημοτικού σχολείου. Εκείνα τα κείμενα, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών και τα έμαθαν να γιορτάζουν με όλη τους την καρδιά. Εκείνα τα κείμενα, που με τρόπο απλό, τρόπο ανεπιτήδευτο ή και επιτηδευμένο δίδασκαν τους μικρούς μαθητές να γιορτάζουν τη Γέννηση της Αγάπης, να τιμούν τη φιλανθρωπία και την προσφορά, να αγαπούν τους συνανθρώπους τους, να κάνουν δώρα, να στολίζουν το σπίτι τους, να τραγουδούν όλοι μαζί, να συγκεντρώνουν όλη την οικογένεια στο γιορτινό τραπέζι και να φυλάνε μια θέση άδεια για όποιον την χρειάζεται.

Να σου πω ένα μυστικό; Ίσως μετά από μια βόλτα στα παλιά, τα πολύ παλιά αναγνωστικά τα προπολεμικά και τα μεταπολεμικά κι εκείνα της δεκαετίας του'60, να υποδεχτείς τη νέα χρονιά με αγάπη μεγάλη και υπομονή και αγωνιστικότητα. 

Καλή χρονιά!!!

Σοφία Νινιού




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://sophianiniou.blogspot.gr/





2 σχόλια: