Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

I.P.O.P.S.I.N.-Χάνομαι και Feels Like Vanilla




Οι i.p.o.p.s.i.n. είναι ένα σχήμα 3 νέων παιδιών από το χωριό Πάος της Αχαΐας. Ο Μίλτος Γκίκας, ο Γιώργος Κυριακόπουλος και ο Rockabillis (Τάγαρης Βασίλης)  έφτιαξαν 2 κομμάτια, το ένα πέρυσι το καλοκαίρι και το άλλο πριν 2 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το έπραξαν με πολύ λίγα πράγματα, χωρίς πολλές από τις απαραίτητες προϋποθέσεις που χρειάζεται μια πραγματική ηχογράφηση μουσικής. Συν του ότι, είναι από τρία διαφορετικά μέρη (Αθήνα, Πύργος, Τρίπολη). Ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα δεν γίνεται συχνά. Και πώς να γίνεται; Εκτός από τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα,  οι τοπικές κοινωνίες των χωριών αλλά και των μικρότερων πόλεων δεν έχουν ούτε ένα στούντιο μουσικής, προβών και ηχογράφησης ενώ φαίνεται και η άγνοια και απαξίωση των πολιτισμικών δρωμένων (εκτός από πανηγύρια) από τις τοπικές αρχές. 

Τα παιδιά αυτά, δίχως καμία υποστήριξη, απλά με την αγάπη τους για τη μουσική αλλά και την όρεξη τους για δημιουργία, πήγαν κόντρα σε κάθε δυσκολία και έκαναν αυτό που ήθελαν πραγματικότητα. Μπράβο τους μόνο και μόνο γι αυτό. 

Ακούστε τα 2 κομμάτια:






*δείτε στα descriptions για περισσότερες πληροφορίες

Στηρίξτε τον πολιτισμό! Στηρίξτε τα νέα ταλέντα της τέχνης! Στηρίξτε την ίδια την τέχνη! Μη της γυρνάτε την πλάτη υπολογίζοντας τα οικονομικά σας. Δεν απαιτούνται πολλά χρήματα για τη στήριξη της. Κάθε τοπική κοινωνία θα πρέπει να έχει έναν εξοπλισμένο χώρο δημιουργίας και προβολής κάθε είδους τέχνης! 

3 σχόλια: