Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΝΤΛΙΝ Α. "Ατιτλο"



Aν τελικά Είμαστε ..ό,τι Σκεφτόμαστε...ποιος ο λόγος να μην σκεφτόμαστε Όμορφα για να Είμαστε κι Ωραιότατοι Άνθρωποι ..!.
Ας σκεφτούμε τις ιδιότητες Της Αγάπης,της Ευγνωμοσύνης,της Προσφοράς,της Αγαλλίασης της Ψυχής( δεν πονάει..ούτε παθαίνουμε τίποτα).
Ας σκεφτόμαστε τον Διπλανό μας,τον Συνάνθρωπό μας ( είναι το αυτονόητο)
Ας σκεφτόμαστε...Υγιώς,για το Καλό,κι ας περιορίσουμε τις ατομιστικές τάσεις.
Ας σκεφτόμαστε,με γνώμονα την βελτίωση Όλων μας.
Ας σκεφτόμαστε...πως το βιολογικό τέλος του Ανθρώπου..είναι κοινό για όλους μας...Άρα κανείς μας..δεν ξεχωρίζει από κανέναν. (κι ας ακούμε το περιβόητο πια..''Ξέρεις ποιος είμαι εγώ..?..Ποιος είσαι ρε φίλε..?)
Ας σκεφτούμε ..'Ολοι Εμείς που μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...πως Πολιτισμός...σημαίνει Αγάπη & πως οι Τέχνες,τα Γράμματα & οι Επιστήμες ..Δεν θα είχαν απολύτως καμιά Αξία ..αν το Αίσθημα της Αγάπης ..δεν ενυπάρχει.Η Παρουσία της είναι αυτή που εξευγενίζει & φροντίζει την ψυχή.
Ας σκεφτούμε λοιπόν..κι ας αναρωτηθούμε....''Ποιούμε Τέχνη'' ...? Γιατί αν αληθινά ποιούσαμε Τέχνη...τα ''νερά δεν θα ταν θολά'' μήτε οι Ορίζοντες ''στενοί''...κι ο καθένας μας θα χαιρόταν ..με γαλήνη στην ψυχή του, τ' Αγαθά του πολιτισμού & της Αγάπης ..με Ανθρωπιστικό πνεύμα.
Ας σκεφτόμαστε ..με Κοινωνική Ευθύνη..κι όχι σαν ''παιδικοί Ανήλικοι.. σε Ενήλικη μορφή''..!
Κι ας μην ξεχνάμε ...να σκεφτόμαστε πως από τότε που ο Άνθρωπος..έκανε την εμφάνιση του στον πλανήτη..εκφραζόταν με Πράξεις..ο Λόγος ήταν μεταγενέστερος. (κάτι λέει αυτό )...για όλους Εμάς τους μεταγενέστερους που ανακαλύψαμε τον λόγο..και χάσαμε την επαφή με την Συνείδηση μας!
*
Ας σκεφτόμαστε όλο και πιότερο Όμορφα...για να γίνουμε τουλάχιστον ό,τι Προσποιούμαστε...ότι Είμαστε..!! Αυτό θα πω εγώ.
*
Ίσως κάποτε καταφέρουμε να ..γίνουμε αυτό που υποκρινόμαστε ότι Είμαστε. 'Εστω κι έτσι....κάτι θα καταφέρουμε ν αλλάξει.
ΕΛΕΟΣ πια!

Μαντλίν.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου