Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ "Αιχμάλωτη Ευτυχία" Μυθιστόρημα , Νέα κυκλοφορία


Κατερίνα  Μπουραντά  : Αιχμάλωτη Ευτυχία
Είδος : Μυθιστόρημα
Εκδόσεις : Αρμός 
TIMH:16.50€ 
ΣΕΛΙΔΕΣ:392
ISBΝ: 978-960-615-225-2

Έφτανε. Ήταν την ώρα που έπαιρνε να χαράζει η 24 Αυγούστου του 1956. «Αυτό είναι!» «Ο “Αλιάκμων”!» «Έρχονται! Έρχονται!» Παραλήρημα κι αλαλαγμοί και κλάματα... Διακόσιοι δεκαεφτά αξιωματικοί και στρατιώτες έρχονταν. Για αυτούς ο επίλογος του Εμφυλίου Πολέμου δεν είχε κλείσει με τη συνθηκολόγηση, τον Αύγουστο του ’49. Μαζί με άλλους τόσους σύρθηκαν στην Αλβανία από τους Δημοκρατικούς ομοεθνείς τους και παραδόθηκαν ως αιχμάλωτοι στο αλβανικό κράτος. Μαρτύρησαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως και σε καταναγκαστικά έργα.

Μια ακόμα σελίδα της ιστορίας ελάχιστα γνωστή. Αυτός είναι ο ιστορικός πυρήνας της “Αιχμάλωτης ευτυχίας”, ενός μυθιστορήματος ιστορικού, ψυχογραφικού και προ παντός κοινωνικού.
Και να σημειωθεί ότι ο αληθινός λογοτέχνης δεν σύρεται πίσω από το άρμα καμιάς παράταξης. Μένει έξω από των χαρακωμάτων τον κουρνιαχτό και τον ορυμαγδό.Αίρεται πάνω από φανατισμούς και μισαλλοδοξίες. Για να μπορεί με ξάστερη ματιά να θεάται τις καθαρές αξίες της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αγάπης.



Η Κατερίνα Μπουραντά γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε διάφορα σχολεία και τελευταία ασχολείται με τη μυθιστοριογραφία.Έργα της συγγραφέως: Το μυστικό της Μαρίνας (μυθιστόρημα), Αρμός










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου