Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Movie Review: The Man from Earth (2007)


Το Man from Earth είναι μια δραματική ταινία φαντασίας 89 λεπτών του Jerome Bixby (Συγγραφέας) και Richard Schenkman (Σκηνοθέτης), που προβλήθηκε πρώτη φορά το 2007 στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Όλη η ιστορία διαδραματίζεται στο σπίτι του John Oldman (David Lee Smith) έναν καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος έπειτα από δέκα χρόνια μαθημάτων στο πανεπιστήμιο αποφασίζει να φύγει μακριά, και, για να ευχαριστήσει τους φίλους καθηγητές του, τους καλεί για μια τελευταία βραδιά σπίτι του. Στην συνάντηση αυτή, ισχυρίζεται ότι είναι ένας Cro-Magnon (άνθρωπος των σπηλαίων της Β. Ευρώπης) αφήνοντας έκπληκτους τους συνομιλητές του οι οποίοι στην αρχή αστειευόμενοι και μετ'έπειτα με επιστημονικά επιχειρήματα και ερωτήσεις με αφετηρία τις γνώσεις των κλάδων τους (στη συνάντηση παρευρίσκονται καθηγητές από ποικίλα επιστημονικά πεδία) συμμετέχουν στη συζήτηση. Η συζήτηση αυτή καταλήγει σε μια φιλοσοφική αντιπαράθεση με γνώμονα την κοινή λογική αλλά και το άγνωστο. 


Συμμετέχουν:



David Lee Smith as John Oldman

Tony Todd as Dan
John Billingsley as Harry
Ellen Crawford as Edith
Annika Peterson as Sandy
William Katt as Art Jenkins
Alexis Thorpe as Linda Murphy
Richard Riehle as Dr. Will Gruber
Robbie Bryan as Police Officer


Η ιδιαιτερότητα της ταινίας αυτής είναι η απόδοση μιας άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας με μυστήριο με απλές εικόνες και λήψεις που παίρνουν μέρος σε ένα μόνο δωμάτιο. Μέγαλη σημασία δίνεται, όπως είναι λογικό, στους επιστημονικούς διαλόγους. 



Η ταινία κέρδισε 12 βραβεία. Το 2017 κυκλοφόρησε δεύτερη ταινία με την ίδια ονομασία. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου