Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

" Βραδιά Ποιητικού λόγου " στην Αίγινα



Ιχνηλατώντας το αέναο φως της Αίγινας μέσα απ την έμπνευση και τη δημιουργία, ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος "Αιγινίτισσα" σας προσκαλεί στο θεατράκι μας στις 17 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 το βράδυ στην πρώτη βραδιά ποιητικού λόγου με αφορμή τη παρουσίαση των ποιητικών συλλογών των: Ιωάννας Περατινού -Καλογιάννη και  Ανδρέα Δαβουρλή με ρομαντική μουσική επένδυση. 

Βιογραφικά ποιητών Ιωάννας Περατινού -Καλογιάννη & 'Ανδρεα Δαβουρλή Ιωάννα ΠΕΡΑΤΙΝΟΥ - ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Γεννημένη στην Αθήνα αλλά από παιδί μεγαλωμένη στην Αίγινα. Πτυχιούχος Αρχιτεκτονικού & Πολεοδομικού σχεδίου με πολύχρονη εμπειρία στην δόμηση. Εργάστηκε με επιτυχία στον τομέα της στα ΑΒ Βασιλόπουλος. Ως λάτρης της ποίησης, έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, όπως το ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ , ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ και το υπό εκτύπωση ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. 'Εχει κάνει παρουσιάσεις στο Λαογραφικο Μουσείο της Αίγινας και έχει συμμετάσχει στις Ποιητικές Βραδιές του συλλόγου " Αγιος Λεόντιος ".
Βιβλίο της έχει παρουσιαστεί, με την χορηγία του Δήμου Βύρωνα, με μεγάλη επιτυχία. 'Εχει κληθεί σε απονομές ποιητικών διαγωνισμών, καθώς και παρουσιάσεις και απαγγελίες άλλων ποιητών. Με διακρίσεις & βραβεύσεις από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ καθώς και απο αντίστοιχους ποιητικούς διαγωνισμούς. Ποιήματα της έχουν δημοσιευθεί σε αρκετά περιοδικά όπως στο ΑΙΓΙΝΑΙΑ και στην ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ανδρέας Δαβουρλής 


Γεννήθηκε στην Αθήνα, εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια περνά τον περισσότερο χρόνο του στην αγαπημένη του Αίγινα. 
 Σπούδασε Ασυρματιστής, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού(ΑΕΝ). Είναι απόστρατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. 
Στη ποίηση του, διακρίνει κανείς την αγάπη του για τη θάλασσα, τον άνθρωπο και τον έρωτα. Η επαφή του με τους Ναυτικούς και το υγρό στοιχείο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ποιητική του έμπνευση. 
Εχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Ελεύθεροι Λογισμοί", η οποία και βραβεύτηκε στα πλαίσια του 8ου Παγκόσμιου λογοτεχνικού διαγωνισμού, απο τον ΕΠΟΚ( Ελληνικός Πολιτιστικός Ομιλος Κυπρίων), ως βιβλίο της χρονιάς 2017. 
 Εχει παρουσιάσει την ποιητική του συλλογή στη Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά. 
Τιμητική παρουσίαση της συλλογής του έγινε σε καλαίσθητο χώρο των Αθηνών απο την ΕΕΦ (Ενωση Ελλήνων Φυσικών). 
Εχει συμμετάσχει στις Ποιητικές βραδιές του συλλόγου "Αγ. Λεόντιος" Αίγινας. 
Συμμετείχε σε Παγκόσμιους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς όπου έτυχε διακρίσεων και βραβεύσεων. 
Ποιήματα του εχουν κατ' επανάληψη δημοσιευθεί στα έγκριτα λογοτεχνικά sites Apostaktirio και Homunivesalis καθώς και στά ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά: Fractal, Monocl κ.α 
Επίσης στο έντυπο περιοδικό Λιμενικά Χρονικά όπου έγινε και βιβλιοκρισία του βιβλίου του με θετική γι αυτόν αποτίμηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου