Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Μαρία Γεωργιοπούλου "Νόνα, σ’ ευχαριστώ..."

 


Μαρία Γεωργιοπούλου "Νόνα, σ’ ευχαριστώ..."
Εκδόσεις - Κάκτος
Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 2017
Διαστάσεις - 14x21
Αριθμός σελίδων - 232
ISBN - 978-960-382-338-4

Νόνα, σ’ ευχαριστώ...
Στο βιβλίο ξετυλίγεται,από την αρχή ώς το τέλος της, η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας, μιας γιαγιάς («νόνας» κατά τους Επτανήσιους). Δύσβατος –και κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα ολοσκότεινος– ο ανηφορικός δρόμος που διένυσε η ηρωίδα ως κοριτσάκι, ως έφηβη, ως σύζυγος και κυρίως ως μητέρα. Με την απαράμιλλη όμως πάλη και την ανυπέρβλητη αντοχή της, τον έβγαλε εις πέρας χωρίς να πέσει ούτε μια φορά καταγής. Και, το σπουδαιότερο, κατάφερε να μην πέσουν ούτε έστω και για μια στιγμή τα παιδιά της, που για πάρα πολλά χρόνια, και κυρίως εκείνα τα φριχτά της πείνας, τα κρατούσε σφιχτά πάνω της στο κοινό τους κακοτράχαλο και σκοτεινό ανηφόρι. Και για τούτο το μέγα κατόρθωμά της, η σπουδαία γυναίκα που το όνομά της ταυτίστηκε με τον αγώνα, τη θέληση, την ελπίδα και προπάντων την αγάπη, χαμογελούσε με περηφάνια ώς τα βαθιά της γεράματα...



Η Μαρία Γεωργιοπούλου  ζει στον Πειραιά.
Τέλειωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο του Αιγάλεω το 1971. Στη συνέχεια φοίτησε για 4 χρόνια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Hellenic-American Union) στην Αθήνα, όπου έκανε ανώτερες σπουδές (συμπεριλαμβανομένων ποίησης και λογοτεχνίας) παίρνοντας το Diploma of Higher Studies in English.
Εργάστηκε 22 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (ναυτιλιακή εταιρεία). Είναι παντρεμένη από το 1974 και έχει δυο γιους και τέσσερα εγγόνια.
Από παιδί, μέχρι σήμερα (και για όσο ζει, ελπίζει) τον ελεύθερο χρόνο της τον ξοδεύει γράφοντας ό,τι όμορφο, τρυφερό, χαρούμενο ή συγκινητικό γεννάει το μυαλό και αγγίζει την ψυχή. Με αφορμή την απώλεια της γιαγιάς της, της «νόνας» της, της γυναίκας που αγάπησε και θαύμασε όσο λίγες στο μέχρι τώρα διάβα της, έγραψε προς τιμήν της το πρώτο της αφήγημα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου