Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλόζωοι ή Θύματα της Μόδας;

Φιλόζωοι ή Θύματα της Μόδας;

Το έναυσμα για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν μία βόλτα στην πλατεία της πόλης που σπουδάζω, όπου είδα πολλούς συμφοιτητές μου αλλά και κατοίκους της περιοχής που ήξερα έστω φυσιογνωμικά να έχουν βγάλει βόλτα το κατοικίδιό τους. Κάθε μέρα ένα ακόμη άτομο είχε αγοράσει κατοικίδιο και το πιο σύνηθες ήταν ένα καημένο κουτάβι να σέρνεται από το «αφεντικό» του σε κάθε καφετέρια και κάθε κοινωνική του έξοδο. Δεν ήταν τόσο κακή η εικόνα να βλέπεις ανθρώπους να φροντίζουν τα ζώα και να μην τα παρατάνε στο σπίτι για να βολτάρουν οι ίδιοι και ήταν αισιόδοξο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έπαιρναν υπό την αιγίδα τους ένα ζωάκι.
adespotaΗ αυταπάτη τελείωσε ωστόσο, λίγους μήνες μετά σε μια παραλία της Αττικής, όταν κάθε παρέα είχε ένα ταλαιπωρημένο ζωντανό έξω στους 40 βαθμούς στο λιοπύρι χωρίς σκιά, χωρίς νερό και χωρίς την παραμικρή σημασία από τα «αφεντικά» τους που χαζολογούσαν και πλατσούριζαν στη θάλασσα.
Η όλη εικόνα εκτός του εκνευρισμού που μου δημιούργησε, ερέθισε και την περιέργειά μου για μια μικρή έρευνα στον κόσμο του Internet. Όπου και αν έψαξα σε σχέση με την φροντίδα των ζώων τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Αγγελίες για δεκάδες κατοικίδια που εγκαταλείφθηκαν διψασμένα, και ταλαιπωρημένα από τη ζέστη, κακοποιημένα κ.ο.κ.
Αυτό όμως που προκάλεσε την εντύπωση μου σε αρκετά blogs, άσχετα με το θέμα των ζώων, αλλά με σχετικά άρθρα να αναφέρουν την μεγάλη εγκατάλειψη κατοικίδιων όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και ότι πολλοί μπήκαν στη διαδικασία της υιοθεσίας ενός ζώου λόγω του “must” της εποχής. Βέβαια όταν οι υποχρεώσεις για την φροντίδα του ζώου άρχισαν να γίνονται αντιληπτές από τους ιδιοκτήτες και η μόδα πέρασε τα ζώα εγκαταλείφθηκαν οπουδήποτε αντί για ένα τηλεφώνημα στην Φιλοζωική ,με αποτέλεσμα πολλά από τα ζώα αυτά ή να τριγυρνούν πεινασμένα και διψασμένα ή να έχουν χάσει τη ζωή τους.
ImageGen
Προσωπικά σαν κάτοχος κατοικίδιων κατακρίνω κάθε τέτοια ενέργεια και συμβουλεύω όσους έχουν κατοικίδιο η σκέφτονται να αποκτήσουν, να το κάνουν υπεύθυνα, μαθαίνοντας για τις ανάγκες των κατοικίδιων και για το θεό επειδή πραγματικά το θέλουν και αγαπούν τα ζώα.-     

Αναδημοσίευση από: http://www.decay.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου