Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΜΠΕΧΡΕΝΣ - Ο "συνθέτης" των χρωμάτων.

" Πριν από πολλά χρόνια , έμαθα ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχω  πραγματικά αυτό που αισθάνομαι στα έργα μου είναι να χρησιμοποιήσω  ένα κοπίδι αντί για πινέλο . Αγαπώ την τόλμη του  μαχαιριού , και τον έλεγχο που μπορώ να έχω στο χρώμα  Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι , θεωρώ ότι μπορώ να συλλάβω όχι μόνο την απαλότητα των σύννεφων , αλλά και την τόλμη των βουνών , τη ζωντάνια των λουλουδιών , και τη δύναμη του νερού . Μετακινώ το μαχαίρι εξαγριωμένα και επιθέτω βαθύ , πλούσιο χρώμα σε πολλά στρώματα»

   Ο Howard Behrens είναι ένας Αμερικανός δημοφιλής καλλιτέχνης του οποίου τα πρωτότυπα έργα τέχνης πωλούνται σε γκαλερί τέχνης και σε δημοπρασίες  σε κρουαζιερόπλοια.Είναι επίσης ένα από τους  κορυφαίους  σε πωλήσεις καλλιτέχνες στο Princess Cruises.
    Ο Howard Behrens γεννήθηκε στο Σικάγο το 1933 και μεγάλωσε κοντά στην Ουάσιγκτον.Άρχισε την ζωγραφική  στην ηλικία των δεκαεπτά ετών αφού περιορίστηκε  στο κρεβάτι μετά από ένα ατύχημα με έλκηθρο . Η επίσημη εκπαίδευση του στην τέχνη ήταν στο Πανεπιστήμιο του Maryland ,όπου κέρδισε ένα μεταπτυχιακό στη ζωγραφική και τη γλυπτική.
Ακολουθώντας την παράδοση των ζωγράφων ανά τους αιώνες , ο Behrens δελεάστηκε  από τις ευρωπαϊκές πόλεις, τα χωριά και τους λόφους σε αναζήτηση του θέματος

Αν ποτέ υπήρξε ένας συνθέτης στο χρώμα, αυτός είναι ο Howard Behrens, ένας λαμπρός ζωγράφος που έχει προκύψει ανάμεσα σε μια θάλασσα καλλιτεχνών για να γίνει ο διαπρεπής σύγχρονος πλοίαρχος του κοπιδιού.. "Χρησιμοποιώντας μια αναλογία από τη μουσική, μου αρέσει να σκέφτομαι τον εαυτό μου όχι ως πιανίστα, αλλά και ως συνθέτη. Υπάρχουν πολλοί παίκτες πιάνο, αλλά παίζουν μουσική κάποιου άλλου. Θέλω να με θυμούνται ως «συνθέτη», ένας κύριος της τέχνης, δεν είναι «μουσικός». "
Πράγματι, Behrens θα μείνει στην ιστορία ως ο συνθέτης τψν χρωμάτων. Επίσης, θα πρέπει να μείνει στην ιστορία ως ζωγράφος πλοίαρχος, ένας μάγος της σπάτουλας..


ΠΙΝΑΚΕΣ 































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου