Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΙΒΕΑΣ «Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ»Μυθιστόρημα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΙΒΕΑΣ :Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
Εκδότης ΑΓΓΕΛΑΚΗ
Χρονολογία Έκδοσης : Φεβρουάριος 2024
Είδος : Μυθιστόρημα
Αριθμός σελίδων : 442
Διαστάσεις : 21x14
ISBN13 9789606163715



ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 

Δυο παράλληλες ιστορίες, φαινομενικά ασύνδετες, εκτυλίσσο- νται την πρώτη εικοσαετία του 21ου αιώνα.
Η Σίλα Ταντ, μια σκληροτράχηλη Αμερικανίδα πεζοναύτης, πολεμάει ως εθελόντρια μισθοφόρος στο ΙΡΑΚ.
Ο Αριστοκλής Ναπλωτάς, Έλληνας ιστορικός, αφιερώνεται στην έρευνα του κρυμμένου μυστικού της Ατλαντίδας, με αφορμή ένα μεταφυσικό όραμα.
Οι ζωές τους συνδέονται με έναν απροσδόκητο έρωτα, που εξε- λίσσεται όμως δραματικά ως το απρόσμενο τέλος.
Πέντε πνιγμοί αποτελούν τον κορμό της σημειολογίας του έρ- γου σαν κόμβοι που ξεδιπλώνουν ένα δίχτυ πλεγμένο από μυ- στήρια. Το μεγάλο μυστικό της Ατλαντίδας κορυφώνεται αγκαλιά με την ανθρώπινη τραγωδία των ηρώων!
Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από βίαια γεγονότα που συ- γκλόνισαν την εποχή μας και από σύννεφα πολέμου που σηκώ- νονται στον ουρανό της οικουμένης.
Με απρόβλεπτη μυθοπλασία καταργεί τα όρια ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το φανταστικό αγκαλιάζοντας φιλοσοφικά το μέλ- λον ολάκερης της ανθρωπότητας. Καινοτόμο, τολμηρά αντισυμβατικό, ρεαλιστικά σκληρό, βαθιά ανθρώπινο και ανατριχιαστικά προφητικό




Απόσπασμα «Όργητες»


Με έναν αυτόματο τρόπο βρέθηκα στο αεροδρόμιο. Σαν μηχανή. Ο φωτεινός πίνακας πτήσεων έδειχνε «San Antonio – New York αναχώρηση σε μισή ώρα». Τον κοίταζα με μάτια νεκρά. Τα γράμματά του μαύρα σημάδια.
Το σώμα μου έμεινε ασάλευτο. Στο τώρα. Χωρίς συναίσθηση. Η ψυχή μου όμως πέταξε. Βρέθηκε στην Αθήνα. Πριν πέντε χρόνια. Έβλεπα πάλι μπροστά μου εκείνη την Κουρελού. Τη γριά τσιγγάνα. Μου κρατούσε την παλάμη. Ανοιχτή από μέσα. Διάβαζε το ριζικό μου. «Πρόσεχε φέτος, το 2012 είναι δίσεκτο!» μου φώναζε. Γρουσούζικο έτος δηλαδή. Για όσους παντρεύονται, μου είχε πει ο Αριστοκλής. Όμως εμείς παντρευτήκαμε το 2011. Δεν με φόβισε η κακή μαντεψιά τότε. Η γριά τώρα όμως ήταν λίγο διαφορετική. Φορούσε ράσα. Με κοίταξε χαιρέκακα. «Πρόσεξε φέτος μη γεννήσεις! Η χρονιά είναι καταραμένη!» μου κάγχασε και εξαφανίστηκε.
Εγώ έμεινα μόνη στο «αλλού». Μια σκέψη μόνο με συνόδευε. Μαύρη! Εκείνη τη χρονιά είχα γεννήσει την κόρη μου. Το δίσεκτο 2012… Σταμάτησα να αναπνέω. Επιτέλους θα πεθάνω. Όπως μου αξίζει, σκέφτηκα. Μια γροθιά όμως κάρφωσε πρόκες στο στομάχι μου. Με ανάγκασε να πάρω πάλι ανάσα. Το σώμα μου ήταν άκαμπτο. Σαν μεταλλικό σασί. Η επιτάχυνση της απογείωσης έκανε να τρίξουν όλα τα «μηχανικά» του μέρη. Οι μύες του είχαν γίνει σίδερα. Η ψυχή είχε αποδράμει από το σώμα μου. Το είχε αφήσει να δουλεύει μόνο του…
Ένα ρυθμικό αγκομαχητό ήταν η πρώτη ανθρώπινη αίσθηση που ξαναμπήκε στο κορμί μου. Κάποιος δίπλα είπε ότι ήταν οι τουρμπίνες του σκάφους. Εγώ άκουγα ένα ποδοβολητό, γρήγορο αλλά όχι ακανόνιστο. Μια βροντερή τυμπανοκρουσία. Έναν βάρβαρο χορό. Χορεύτριες σκιές ξύπνησαν τη δεύτερη αίσθησή μου. Οι μαύρες σκέψεις μού έσφιγγαν σαδιστικά την ψυχή. Με έναν κυκλωτικό χορό. Τότε ο μαύρος ουρανός φωτίστηκε με λάμψεις. Αστραποβολούσαν. Χόρευαν ολόγυρα. Σκληρές. Ασημόχρωμες, σαν κοφτερό ατσάλι. Δεν ήταν πια οι σκέψεις μου. Ήταν οι Όργητες!

Κριτικό σημείωμα 

Εξαιρετικό βιβλίο !!!! Υπέροχες περιγραφές, υψηλό επίπεδο γλώσσας, σε βάθος ανάλυση της διεθνούς πολιτικοστρατιωτικής κατάστασης, αξεπέραστη ψυχογράφηση των προσώπων, εξαιρετική ακροβασία ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον μύθο!!! Εκτενής αναφορά   όλων των επικρατέστερων θεωριών για τον Πλατωνικό μύθο της χαμένης Ατλαντίδας. Να προσθέσω ότι η λύση που δόθηκε από τον συγγραφέα στο θέμα αυτό ήταν αυτή που περίμενα. Μου άρεσε πάρα πολύ!!! ΑΞΊΖΕΙ να διαβαστεί!!!
Γεωργία Κοτσόβολου 





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μιχάλης Γριβέας του Κωνσταντίνου είναι συγγραφέας, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Είναι παντρεμένος με την Μανίνα  Μπαζαίου και πατέρας του Κωνσταντίνου και της Χρυσάνθης.
Σπούδασε στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Περιφερειακής Ανάπτυξης(χωροταξίας)στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.Εργάστηκε ως μελετητής Τοπογράφος μηχανικός – χωροτάκτης.Δραστηριοποιήθηκε κοινωνικά από φοιτητής μέχρι σήμερα.
· 11 έργα του (2 μυθιστορήματα, 2 νουβέλες & 7 διηγήματα) έχουν βραβευτείσε ισάριθμους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας 4 Ά βραβεία.
· Έχει 4 θεατροποιήσεις λογοτεχνικών έργωντου με βάσει διηγήματα ή αποσπάσματα βιβλίων του.
· Ένα διήγημά του έχει γίνει Ραδιοφωνικό Audio.
· Έχει λάβει μέρος ως κριτής σε 8λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Εκδοθέντα βιβλία του:

1. «Η προφητεία της Ατλαντίδας» μυθιστόρημα,2024, εκδοτικός οίκος «ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ».

2. «Φάρος Σκιών» νουβέλα,2022, εκδοτικός οίκος «ΕΛΚΥΣΤΗΣ».

3. «Λίλιθ και Λασθινία» μυθιστόρημα,2020, εκδοτικός οίκος «ΕΛΚΥΣΤΗΣ».

4. «Ανελκύστε τη Σελήνη», συλλογή διηγημάτων,2019, εκδοτικός οίκος «ΙΩΛΚΟΣ».Δεύτερη έκδοση2021, εκδοτικός οίκος «ΑΤΤΙΚΟΣ»

5. «Άκρον», μυθιστόρημα,2016, εκδοτικός οίκος «ΙΩΛΚΟΣ».

6. «Ο θεός της ρουλέτας», μυθιστόρημα,εκδοτικός οίκος «ΙΩΛΚΟΣ» 2015. Δεύτερη έκδοση 2018, εκδοτικός οίκος «ΙΩΛΚΟΣ».

7. «Η γυάλα», μυθιστόρημα,2014, εκδοτικός οίκος «ΙΩΛΚΟΣ».

8. «Μνημοσύνη» συλλογική ανθολογία διηγημάτων & ποιημάτων, 2023, εκδοτικός οίκος «ΠΗΓΗ»









.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου