Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Χάρτινο το καραβάκι" - Συλλογή έργων των λογοτεχνών που μαθήτευσαν στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του ΚΔΒΜ ΑΛΙΜΟΥ με καθηγήτρια τη Σοφία Δ.Νινιού.
Ο Δήμος Αλίμου και η Επιτροπή Παιδείας σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Χάρτινο το καραβάκι",το οποίο αποτελεί έκδοση της ΔΕΠ,χορηγία της εταιρείας ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε.
Πρόκειται για Συλλογή έργων των λογοτεχνών που μαθήτευσαν στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του ΚΔΒΜ ΑΛΙΜΟΥ με καθηγήτρια τη Σοφία Δ.Νινιού.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα μαθητών του 4ου Γ/σίου και του 2ου Λυκείου Αλίμου με τους καθηγητές τους Μανώλη Καρτσάκη και Πέτρο Καλογεράκο.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το 
Σάββατο , 15 Οκτωβρίου 2016
ώρα 7 μ.μ. - 10 μ.μ.
στη θεατρική σκηνή " Κάρολος Κουν "
Υψηλάντους και Θησείου - ΆλιμοςΕκπαιδευτικές εκδηλώσεις
της ∆ημοτικής Επιτροπής Παιδείας του ∆ήμου Αλίμου
για τα Κέντρα ∆ια Βίου Μάθησης Ενηλίκων Αλίμου
σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.∆Ι.ΒΙ.Μ.

Άλιμος, 4 Οκτωβρίου 2016

  Η ∆ημοτική επιτροπή Παιδείας του ∆ήμου Αλίμου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και ∆ια Βίου Μάθησης πραγματοποίησαν τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες με ποικίλες θεματικές ενότητες.
  Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και ∆ιά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα ∆ιά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα ∆ιά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
  Το πρόγραμμα έλαβε χώρα σε επιλεγμένα σχολεία του ∆ήμου μας σύμφωνα με χωροταξικά κριτήρια και διήρκεσε από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Μάιο του 2016. Πάνω από 3.500 διδακτικές ώρες σε 110 τμήματα, πάνω από 2.200 εγγεγραμμένοι έχουν παρακολουθήσει ποικίλες θεματικές ενότητες.
  Η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών του ∆ήμου μας, η μαζικότερη συμμετοχή πανελλαδικά, σε αναλογία με τον πληθυσμό του ∆ήμου μας, καταδεικνύουν την εδραίωση στη συνείδηση των συμπολιτών μας του θεσμού της ∆ια Βίου Μάθησης Ενηλίκων.
  ∆ύο εξαιρετικές δασκάλες της θεματικής ενότητας «∆ημιουργική Γραφή», Σοφία Νινιού και της θεματικής ενότητας «Ιστορία της Τέχνης», Μαριάννα Λαζάρου προσφέρθηκαν να συνεχίσουν εθελοντικά τις παραδόσεις τους, κατόπιν έντονης επιθυμίας των μαθητών τους, έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που πέρασε, αφού δεν ήταν δυνατό να ενταχθούν στον κορμό του προγράμματος.
  Θεωρήσαμε ως την ελάχιστη προσφορά την έκδοση του βιβλίου «Χάρτινο το καραβάκι», που γεννήθηκε μέσα από την εθελοντική δουλειά της Σοφίας Νινιού και των ενήλικων μαθητών που εμπνεύστηκαν και αποτελούν τους συγγραφείς και ποιητές του βιβλίου.
  Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 19.00 στην αίθουσα Κάρολος Κουν οι συγγραφείς θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Χάρτινο το καραβάκι».
  Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 19.00 στην αίθουσα Κάρολος Κουν θα αποδοθούν οι βεβαιώσεις σπουδών των ενηλίκων του Κ∆ΒΜ Αλίμου που παρακολούθησαν ανελλιπώς τις παραδόσεις των 24 θεματικών ενοτήτων που έγιναν την περίοδο από Φεβρουάριο έως Μάιο του 2016.
  ∆ιαβλέποντας την ανάγκη συνέχισης και βελτίωσης του θεσμού της Συνεχούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τη συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών.

Για την ∆ημοτική Επιτροπή Παιδείας Αλίμου
Ο Πρόεδρος
Μαριόλης Ιωάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου