Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΧΡΥΣΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΥ-Ζωγράφος-Αγιογράφος



Η Χρύσα Παλαιολογοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στην Αίγινα και το Αίγιο. Από τη νεαρή της ηλικία την προσέλκυσαν οι εικαστικές τέχνες. Σπούδασε σχέδιο, σύνθεση και ζωγραφική. Παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας. Έκτοτε ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες ιδιαίτερα με την φιλοτέχνηση ,συντήρηση φορητών εικόνων και την ζωγραφική.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της κοσμούν  κατοικίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Απολαύστε μερικά από τα έργα της με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε και άλλα .

                                                                 ΕΡΓΑ 










"Η ζωγραφική είναι ποίηση που βλέπεται, αλλά η ποίηση είναι ζωγραφική που ακούγεται."είπε κάποτε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι.Η Ζωγραφική είναι η τέχνη των οφθαλμών, η τέχνη που βλέπεις ...και απλά απολαμβάνεις, είναι ένα "χάρμα οφθαλμών".Είναι η ποίηση χωρίς λόγια !!!
Οι πίνακες της Χρύσας Παλαιολογοπούλου είναι πραγματικά "ποιήματα" με αρμονικά ταιριασμένα χρώματα,έντονα εκφραστικά πρόσωπα με τη σοβαρότητα που απαιτεί η αγιογραφία,με λιτότητα και απλότητα στις κινήσεις. Και όλα αυτά για να "υμνήσουν"(για να χρησιμοποιήσω όρο της ποίησης)το Θείο.


Ευχαριστώ πολύ τη Χρύσα που μου "παραχώρησε" τους πίνακές της γι αυτή τη δημοσίευση.



5 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια, Χρύσα. Εκτός από χρυσή καρδιά έχεις και μεγάλο ταλέντο. Έμπνευση και δημιουργία, δημιουργία και έμπνευση... η ευχές μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eξαιρετική πραγματικά η δουλειά σας Χρύσα!!!
    Με εντυπωσίασε η καθαρότητα στο βλέμμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική δουλειά,με ζεστά χρώματα και καθαρότητα στο βλέμμα...συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά η Χρύσα έχει μεγάλο ταλέντο στις εικαστικές τέχνες, αλλά είναι και μεγάλη καρδία!!! Συγχαρητήρια!!!
    Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι και ζωγράφοι σαν την Χρύσα! Καθοδηγεί με τον τρόπο της, τις συμβουλές της. Έχει την ικανότητα να διακρίνει στο καθένα τους τομείς που μπορεί να αποδώσει το έργο του. Σε εμπνέει με τις δημιουργίες της και σε ενθαρρύνει (εφόσον διακρίνει τις ικανότητές σου) να κάνεις εκείνο που θέλεις και μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή