Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΓΙΟΥΛΗ ΡΗΤΤΑ ΦΑΡΑΤΖΗ - Το Εικαστικό της έργο.


ΓΙΟΥΛΗ ΡΗΤΤΑ ΦΑΡΑΤΖΗ , ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ - ΖΩΓΡΑΦΟΣ 



Η Γιούλη Ρήττα-Φαρατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος μαθήτρια, τελείωσε με πολλές διακρίσεις και βραβεία την Ελληνογαλλική σχολή Ζαν Ντ΄ Αρκ, όπου πήρε τα γαλλικά διπλώματα CERTIFICAT KAI SORBONNE. Την ίδια εποχή πήρε το δίπλωμα της στα αγγλικά. 

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων ,Οικονομικά και Αρχιτεκτονική στην Αθήνα. Φοίτησε στη σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι, όπου μελέτησε την Αναγέννηση στο έργο του Leonardo Da Vinci και στην Ισπανία όπου μελέτησε το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. 

Σπούδασε πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο. 
Εκείνη την εποχή άρχισε να γράφει ποίηση που ήταν απαύγασμα των εμπειριών της, της ιδιαίτερης ευαισθησίας που είχε από μικρό παιδί στην ψυχή της, αλλά και της μεγάλης αγάπης της για την Ελλάδα. Άλλη μεγάλη αγάπη της είναι να διδάσκει την τέχνη στα παιδιά και να διαμορφώνει σωστούς χαρακτήρες με ήθος και αξίες. 
Σήμερα η ανέκδοτη ποιητική της συλλογή ΄ΚΡΑΥΓΗ ΖΩΗΣ΄ που έχει βραβευθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΧΟΝ, στο Διαγωνισμό των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη κ.ά περιέχει 300 ποιήματα, με πολύ δυνατό στίχο. 
To 2010 βραβεύτηκε από τον " ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ "για το έργο της " Η Παναγία και το Θείον Βρέφος"
Επειδή από μικρή της άρεσε ο χορός και ιδιαίτερα το μπαλέτο έχει ζωγραφίσει πολλούς πίνακες με θέμα χορευτικές παραστάσεις από τη Λίμνη των Κύκνων , τη Ζιζέλ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και όλα με ιδιαίτερη κίνηση, σαν αληθινά. 
Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Έργα της υπάρχουν σε μουσεία, τράπεζες κ.ά


Ατομικές εκθέσεις -Γκαλερί CHINA Αθήνα 
1991 – Γλυφάδα. 
1994 – Πνευματικό Κέντρο Βούλας 
1995 – Πνευματικό κέντρο Αθήνας 
1996 – Πολυτεχνείο. 
1996 – Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου 
1996 – 2008 – Πολλές ατομικές Εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχές στο Εξωτερικό 
2009 – Σεπτέμβριος – Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο 
2010 – Πνευματικό Κέντρο Αθηνών 
2010 – Έκθεση στην Κρήτη " Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ " με μουσική επένδυση Μίκη Θεοδωράκη. 
2010 – Απρίλιος – Έκθεση στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός και βράβευση του Αναγεννησιακού έργου της ζωγράφου " Η Παναγία με το Θείον Βρέφος " το οποίο ανήκει σήμερα στο Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού. 
2010 – Ιούνιος – Πνευματικό Κέντρο Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου 
2011 – Μάρτιος – Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι για τη γιορτή της Γυναίκας 
2011 – Ιούνιος - Πνευματικό Κέντρο Φλοίσβου . 
2011 – Ιούλιος - Αύγουστος στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου , Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα " ΜΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ " 
2011 – Νοέμβριος - Πνευματικό Κέντρο Φλοίσβου. 
2012 – Φεβρουάριος - Κολωνάκι Γκαλερί JK 
2012 –Στις 19 Μαρτίου Στο HILTON Τιμήθηκε με τον "ΧΡΥΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΟΝ ΤΙΜΗΣ "Από το Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού δια την προσφοράν της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ.Ιερώνυμο, τον Διευθυντή του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου προχωρημένων Ερευνών στο Χιούστον κ.Δημήτριο Νανόπουλο και άλλες προσωπικότητες, σε μια λαμπρή τελετή στην αίθουσα Τερψιχόρη του Hilton παρουσία Χιλίων εκλεκτών Ελλήνων. 
Βιογραφικό της Ζωγράφου βρίσκεται στην Εγκυκλοπαίδεια βιογραφιών των σημαντικότερων προσωπικοτήτων της Ελλάδος "WHO IS WHO "και στους τόμους των προσωπικοτήτων του Οικουμενικού Ελληνισμού "ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" που θα διανεμηθούν σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες παγκοσμίως. 
Από 2012 έως 2015 έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι - Αθήνα , στο θησείο - Αθήνα, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου στο Ιδρυμα Τέχνης και Παράδοσης Θράκης με τίτλο "ΜΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ " , στα Ελληνικά νησιά και στο Εξωτερικό. 
TO 2016 είχε Εκθέσεις στην Κρήτη με θέμα "Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ " Στο Κολωνάκι με τίτλο "ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΚΙΑ ", στο Πνευματικό Κέντρο στο Φλοίσβο με θέμα " ΜΕΘ΄ΙΠΠΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΗΜΕΝ "και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις όπως δύο φορές στο καλλιτεχνικό κέντρο BOO στο Θησείο , σε Άνδρο , Πάρο και άλλα νησιά μας . 

Το εργαστήριο Ζωγραφικής της κ. Γιούλης Ρήττα - Φαρατζή  είναι η  ART GALLERY ΥΔΡΟΧΟΟΣ, στη Σαρωνίδα και οι φιλότεχνοι μπορούν να το επισκεπτούν απόγευμα 18μ.μ. έως 21μ.μ. κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας . 
Τηλέφωνο : 690 7104124 6939960464
Email idrohoosart@gmail.com


ΚΡΙΤΙΚΗ 

Από την πρώτη φορά που είδα έργα της Γιούλης Φαρατζή , η προσοχή μου κεντρίστηκε . Αυτή η υπέροχη γκάμα χρωμάτων στα έργα , τα κάνει να κατέχονται όλα τους απ' αυτή την ασίγαστη επιθυμία να απεικονίσουν μια ιδανική πραγματικότητα θα έλεγα . Γι αυτό και η τέχνη της ονομάζεται " Ιδανικός Ρεαλισμός "
Υπάρχουν στοιχεία από τον Εξπρεσιονισμό στα χρώματα , αλλά το σχέδιο έχει την ήρεμη φινέτσα της Κλασικής Τέχνης .
Η Γιούλη πιστεύει ότι η Τέχνη πρέπει να είναι δυναμική και όχι στατική , να εκφράζει ένα σχεδόν θρησκευτικό συναίσθημα για τη ζωή και όχι να καταγράφει απλώς τα φευγαλέα αισθήματα της στιγμής.Αυτό απεικονίζεται στα έργα της , που φαίνεται να έχουν μια αέναη χορευτική κίνηση , ενώ μια μουσική αρμονία γεννιέται στα αυτιά του θεατή καθώς τα παρατηρεί.
Η πορεία της Γιούλης από το ξεκίνημα της, και τις παντός είδους επιδράσεις ως τις βαθειές μελέτες της πάνω στους κλασικούς ζωγράφους , που την οδήγησαν έπειτα από συστηματική αναζήτηση στην ολοκλήρωσή της , ήταν εντυπωσιακή. 
Η Ζωγραφική είναι εκείνη που την γεμίζει συναισθήματα και την κάνει να υλοποιεί τη λέξη Ελευθερία . Οι ήχοι , τα χρώματα συμπλέκονται , αποκτούν κίνηση και μας δίνουν μια αρμονική, καθαρή και ήρεμη τέχνη, χωρίς θέματα που να προκαλούν κατάθλιψη , μια τέχνη που είναι για κάθε πνευματικά ή σωματικά εργαζόμενο , ένα καταπραϋντικό που τον ανακουφίζει διανοητικά.
Θέματα εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα , πορτραίτα , τοπία με απαράμιλλους χρωματισμούς, απεικονίσεις της κοινωνικής ζωής αλλά και εντελώς δικές της συνθέσεις , που χωρίς τη ζωγραφική τους απεικόνιση θα παρέμεναν καταπιεσμένες !
Μπράβο Γιούλη προχώρα στη δημιουργική σου πορεία !!
ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ - ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ



ΠΙΝΑΚΕΣ 

 Η Μούσα της Ποίησης 

 Η Παναγία με το Θείον Βρέφος - Βραβείο Παρνασσός  

  Η Ελλάδα - Υδροχόος - Πηγή Πολιτισμού όλων των λαών της γης.




Τοπίο - Ορεινή λίμνη

 Νησιώτικο - Μύκονος


 Πήλιο


Χίος - Πυργί


 Σαντορίνη - ξημέρωμα

Σαντορίνη - πανσέληνος 

Σαντορίνη


Ο Αρχαίος Ελαιώνας - Σύμβολο νίκης των Ελλήνων ανά τους αιώνες .

Μπαλέτο


Χορευτικό



 Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον 


Ελλάδα , γενέτειρα του Πολιτισμού και της Γλώσσας όλων των λαών της γης 


  Η Ελλάδα αγωνιζόμενη πάντα.


Η Ελλάδα μας

 Νίκη των Ελλήνων



Η Ελλάδα δίνει τον Πολιτισμό στους άλλους λαούς

 Ιωάννης , ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού 

 Η Ελλάδα αγκαλιάζει τα παιδιά της 

Αρχαία Μίλητος 

 Πανσέληνος στην Ακρόπολη

  Μητέρα

 Αλογα στη φύση

 Ο άγγελός μας είναι η αέναη προστασία μας

  Αισιοδοξία

Ολυμπιακοί αγώνες

 Η γέννηση της Αφροδίτης


Αφροδίτη της Μήλου 

Νίκη 

Ηλιοβασίλεμα στη λίμνη

 Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ο Ευαγγελισμός 

Η Παναγία των Ρόδων


 Η Παναγία και ο μικρός Χριστός


 Η Παναγία , το Θείον Βρέφος και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ

 Η Παναγία και ο μικρός Χριστός

Η Παναγία πάνω από την Ελλάδα 

Η Μούσα της Μουσικής 


Η Μούσα της Ιστορίας καταγράφει τα γεγονότα με διαφάνεια













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου