Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΜΙΝΑ ΜΠΟΥΛΕΚΟΥ " Η Θυσία της Σταύρωσης του Χριστού Μας "Η θυσία της σταύρωσης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού συμβολίζει την ύψιστη πράξη αγάπης προς το δημιούργημα του,τον άνθρωπο. 
Μέσω αυτής εγκαινιάστηκε η Καινή Διαθήκη που σηματοδότησε μια νέα αρχή για την πορεία του ανθρώπινου γένους. Η σχέση ανάμεσα στον Θεό και στον άνθρωπο έγινε τελειότερη μέσω των άχραντων μυστηρίων της Θείας Κοινωνίας.
«Λάβετε, φάγετε, τούτο μου εστί το Σώμα πίετε εξ αυτού πάντες, τούτό εστί το Αίμα μου».
Ο Θεός μας αγάπησε τόσο πολύ, στέλνοντας μας τον μονογενή Υιό  Του, να σηκώσει στο σταυρό του μαρτυρίου τις δικές μας αμαρτίες, δίνοντας μας άφεση και την ελπίδα ότι ο παράδεισος θα ανοίξει με την ανάσταση των νεκρών για κάθε ευσεβή χριστιανό, που θα ζει ενάρετα σύμφωνα με τις θείες εντολές Του και θα αγαπά τον πλησίον του.
Η μετάνοια και η συγχώρεση των ανθρώπων μετά την έλευση του Θεανθρώπου απέκτησε βαθύτερο νόημα στις ζωές όλων μας. Η σταυρική θυσία του Χριστού μας έγινε η μακαρία οδός από το θάνατο στην ανάσταση ημών.
Ο Χριστός μας συμβολίζει το αιώνιο φως.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη   περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής ».
Η χριστιανική πίστη είναι ο ισχυρότερος πυλώνας της ορθόδοξης θρησκείας μας. Συμβολίζει την άχραντη και ιερή σχέση μεταξύ Θεού και ανθρώπου.
Ας προσευχηθούμε με κατάνυξη στα θεία πάθη του Χριστού μας και ας ευχηθούμε να μας αξιώσει στην αιώνια βασιλεία Του.
Ο Κύριος μας είναι η Αρχή και το Τέλος όλων.

Μίνα Μπουλέκου
Συγγραφέας-Ποιήτρια- ΑρθρογράφοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου