Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

«Ανθισμένες Διαδρομές» της Λίας Σιώμου ( e-book )

 


«Ανθισμένες Διαδρομές» της Λίας Σιώμου

FREE

E-Book Ποιητική Συλλογή
Ηλεκτρονική Έκδοση, Θεσσαλονίκη 2023
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

ISBN: 978-618-5715-24-3 | Σελίδες: 52
Πνευματική Ιδιοκτησία: Λία Σίωμου
Copyright: Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
www.cultural-association.org

Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ για ηλεκτρονική μελέτη και έρευνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ



«Ανθισμένες Διαδρομές» είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της λογοτέχνιδας Λίας Σιώμου, που κυκλοφορεί από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τη σειρά ποίησης του ΣΠΕΚ. Προσφέρεται ελεύθερα – δωρεάν σε φιλαναγνώστες και βιβλιόφιλους μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org του ΣΠΕΚ. Παράλληλα διατίθεται ως ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό, ερευνητικό και ψυχαγωγικό εργαλείο σε εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, μελετητές και λάτρεις του καλού, ώριμου βιβλίου.


Κριτική Προσέγγιση από το Οπισθόφυλλο της Έκδοσης

Η επιστήμονας Λία Σιώμου έμελλε να χαράξει ένα μεγάλο ταξίδι στον χάρτη της ζωής γεμάτο αδιάκοπη εργασία, επιμόρφωση, προσφορά, δημιουργία και εξέλιξη, προκειμένου, σοφή και ώριμη από τον προσωπικό της αγώνα, να ρίξει άγκυρα, να δέσει σχοινιά και να ριζώσει στον άφθαρτο κόσμο της ποίησης γνέθοντας τις λέξεις σε στίχους, τους στίχους σε στροφές, τις στροφές σε ποιήματα και τα ποιήματα σε άνθη ευωδιαστά. Το έργο της κυριαρχείται από έντονο, πηγαίο και γνήσιο λυρισμό με κυρίαρχα θέματα τη ζωή, τη φύση, τον άνθρωπο, τον έρωτα, την αγάπη, τον θάνατο, τη μνήμη. Η παρούσα ποιητική συλλογή με τίτλο “Ανθισμένες διαδρομές”, που κυκλοφορεί ως ηλεκτρονική έκδοση e-Book από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου περικλείει ένα εκλεκτό μέρος από τον ανθό της ποίησής της και προσφέρεται ελεύθερα – δωρεάν σε φιλαναγνώστες και βιβλιόφιλους μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org του ΣΠΕΚ, ως έργο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, με ιδιαίτερη έμφαση και ενσυναίσθηση προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, όσους διαμένουν σε δυσπρόσιτες – ακριτικές περιοχές, αλλά και σε αυτούς που αναζητούν επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό ευέλικτα, συνοπτικά και περιεκτικά λόγω έλλειψης χρόνου, απόστασης και ειδικών συνθηκών. Παράλληλα διατίθεται ως ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό, ερευνητικό και ψυχαγωγικό εργαλείο σε εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, μελετητές και λάτρεις του καλού, ώριμου βιβλίου.

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου


Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα της Λογοτέχνιδας


Η Λία Σιώμου ( Λία Αντωνοπούλου ) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετέπειτα ήλθε στο Michigan State University (MSU) για μεταπτυχιακές σπουδές, Μαster of Science στην Βιοχημεία. Εργάσθηκε ως ερευνήτρια στο MSU και στο Northwestern University, Evanston Illinois. Επίσης ως επιστήμων στο U.S Department of Energy στο Argonne National Laboratory. Ποιήματα της έχουν μελοποιηθεί από τον συνθέτη Δρ. Αθανάσιο Ζέρβα, καθηγητή και κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και έχουν παρουσιασθεί σε κονσέρτα στην Αμερική και Ελλάδα. Πρόσφατα (2022), ο Δρ. Ζέρβας εξέδωσε το CD Lia’s Songs με δέκα τραγούδια πάνω σε ποιήματα της Λίας Σιώμου, σε συνεργασία με την πολύ γνωστή μέσο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου, τον σπουδαίο Ρώσσο πιανίστα Ιγκόρ Πέτριν, και άλλους καθηγητές του Παν/μίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη. Τα τραγούδια έχουν ήδη παρουσιασθεί στα Ωδεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο ΕΡΤecho και στο Carnegie Hall of the New York City. To Hellenic Heartbeat Media, Chicago (TVRadioWeb) έχει παρουσιάσει στην Τηλεόραση συνδιαλέξεις με τη Λία Σιώμου σχετικές με την ποίησή της. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και σε ανθολογίες. Τον Φεβρουάριο του 2022 εκδόθηκε από τον οίκο Ελευθερουδάκη το συνολικό της έργο ῾Της Ζωής και της Αγάπης῾, Ποίηση 1995-2011, με εξαιρετικά reviews από σημαίνοντα πρόσωπα στην Ελληνική Λογοτεχνία ( Δρ. Ανθούλα Δανιήλ, Τάσο Γαλάτη, Θανάση Νιάρχο, Γεώργιο Βέη). Η ποιήτρια Λία Σίωμου είναι μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Ερωδιού η Κατοικία (2001), Δωδώνη
Αλκυονίδες (2001), Δωδώνη
Μαγιοστέφανο (2003), Γαβριηλίδης
Σπονδή ονείρου (2006), Γαβριηλίδης
Εν γη ερήμω (2007), Γαβριηλίδης
Attica (2014), Γαβριηλίδης
Εις Μνήμην Ουτοπίας (2014), Γαβριηλίδης
Της ζωής και της αγάπης Ποίηση 1995-2011. (2022), Ελευθερουδάκης
Ανθισμένες διαδρομές (2023) eBook Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου


Διαβάστε το βιβλίο εδώ https://cultural-association.org/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου