Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΛΕΝΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ.- Απόσπασμα από το μυθιστόρημα με τον τίτλο " Ball masgue "


Πέρασαν δύο εβδομάδες από τότε που η Μαριέττα πήγε να επισκεφτεί τον Ντίνο στην φυλακή. Η σκέψη της ήταν συνέχεια σ’ εκείνον, Σκεφτόταν πόσο αδυνατισμένος ήταν. Κι αυτός ο βήχας του, δεν της άρεσε καθόλου. Τις σκέψεις της έκοψε ο ήχος του τηλεφώνου. Το σήκωσε και μια φωνή από τα γραφεία των φυλακών την ενημέρωσε ότι ο Ντίνος μεταφερόταν στο νοσοκομείο χτυπημένος από τη μάστιγα της φυματίωσης. Ακούμπησε στη θέση του το ακουστικό και κάθισε στην καρέκλα. Έκλεισε για λίγο τα υγρά της μάτια, ενώ ψιθύριζε μια προσευχή. Σηκώθηκε με αποφασιστικότητα κι έτρεξε στην κάμαρα της να ντυθεί. Σε λίγη ώρα, βρισκόταν στο γραφείο του δικηγόρου. Κράτησε αρκετά η επίσκεψη της εκεί. Βγήκε με ξαλαφρωμένη καρδιά και τράβηξε για το νοσοκομείο. Ο κύριος της, την χρειαζόταν.
Μετά από τρεις μέρες της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, ο Ντίνος βρέθηκε νεκρός. Η μύτη και το στόμα του, ήταν καλυμμένα με αυτοκόλλητη ταινία. Ποιος ανθρώπινος νους, σκέφτηκε τον τρόπο που θα του στερούσε τη ζωή και ποιο ανθρώπινο χέρι τον έκανε πράξη; Ο Λάζαρος ήταν ο μόνος ύποπτος, αφού μετά την κατάθεση της Μαριέττας, άρχισε να τον παρακολουθεί η ασφάλεια. Λίγη ώρα πριν καταλήξει ο δύστυχος Ντίνος, ο Λάζαρος με σκούρα γυαλιά και τραγιάσκα, βρισκόταν στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου, δίνοντας χρήματα στο συνεργό του. Είχε έρθει πια η ώρα για τη σύλληψη όχι μόνο τη δική του, αλλά και των ανθρώπων που τον βοηθούσαν στις βρωμοδουλειές του.
Αμέσως μετά το θάνατο του Ντίνου, τα ίχνη της Λουίζας χάθηκαν. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν μάνα και κόρη, ήταν στην ταφή. Αμίλητες, κάρφωνε η μία την άλλη με ματιές γεμάτες μίσος. Στην προσωπική τσάντα της Λουίζας, υπήρχε ένα μικρό λεύκωμα που η τύχη έριξε στο δρόμο της.


ΛΕΝΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ.
Απόσπασμα από το μυθιστόρημα  με τον τίτλο " Ball masqué "
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου