Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Φωτογραφικό άλμπουμ της Ελένης Μπαρσίνικα από την εικαστική έκθεση, με τίτλο A Voyage Within, των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev στην Καλαμάτα


A Voyage Within

Την εικαστική έκθεση, με τίτλο A Voyage Within, των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev, φιλοξένησε στην Καλαμάτα, από 12 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, η Συλλογή Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια". 
* Υπάρχει ένα σημείο στο χάρτη του νου, όπου η τέχνη είναι μία και οι διαφορετικές εκφράσεις της μπορούν, σε ιδανικές συνθήκες, να συνυπάρξουν, να αλληλοσυμπληρωθούν και ν΄αναγνώσουν στο τέλος την πραγματικότητα, μέσα από ένα καινοτόμο πρίσμα. Τα εντυπωσιακά αυτά πορτρέτα, φέρουν το απόσταγμα της εμπειρίας του φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη, στα νοερά, υποσυνείδητα και πραγματικά ταξίδια του ανά τον κόσμο, τα σύνορα του οποίου "έκλεισε" μέσα από τη ματιά του, στο πλαίσιο ενός κάδρου, στο χάρτη ενός τοίχου. Τυπωμένες σε καμβά οι εικόνες του, κληροδοτούν το βάθος και τη σύνθετη ανάγνωση ενός πίνακα ζωγραφικής. Ο φίλος και συνεργάτης του τα τελευταία πέντε χρόνια, Anatoli Georgiev, πιάνει στα χέρια του τον καμβά για να κεντήσει πάνω του, ασυνείδητα σχεδόν, λεπτομέρειες και στοιχεία, χαρίζοντας στα πορτρέτα του Βαγγέλη Κύρη, ένα ζωντανό τρίτο επίπεδο, ξεκλειδώνοντας έτσι καινούριες, πολυεπίπεδες αναγνώσεις του ίδιου έργου, μέσα από την υφή. Αυτά τα έργα, είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία αγάπης, όπου οι σύγχρονες εφαρμογές της φωτογραφίας, αγκαλιάζουν τις παραδοσιακές τεχνικές του βαψίματος κλωστών με τσάι και τη διάβρωση/παλαίωση των υλικών, στην υπηρεσία ενός οράματος, που οι δύο συνεργάτες μοιράζονται με την τρίτη δύναμη της ομάδας, την Έρικα Βασιλείου, που λειτούργησε καταλυτικά, στην ανάπτυξη αυτής της μαγικής συνύπαρξης !
 Ελένη Παπαϊωάννου * 

Οι φωτογραφίες που πήρα κατά την επίσκεψή μου στην έκθεση, αναρτώνται για να δείτε το θέμα και αν σας ενδιαφέρει, να επισκεφτείτε την έκθεση, αν τη συναντήσετε. Φιλοξενείται σε διάφορους χώρους στην Αθήνα. Φωτογραφικά, για μένα, οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Το φως του χώρου "έκαιγε" τα πάντα σε κάποια σημεία, σε κάποια άλλα ήταν υποφωτισμένα, τα τζάμια αντανακλούσαν, ο κόσμος παρεμβαλλόταν συχνά, φίλτρα δεν είχα, οπότε ήταν δύσκολο να έχω ένα πολύ πιο ωραίο αποτέλεσμα. Δυσκολότερο, μιας και δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος. Έκανα όμως το καλύτερο που μπορούσα. Τις αναρτώ με τις πληροφορίες της έκθεσης για όποιον ενδιαφέρεται :)





























































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΡΣΙΝΙΚΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου