Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Διάφορες Συλλογές: Comics

Geek Συλλογές: Comics

Ποιος από εμάς δεν διάβαζε ή διαβάζει comics κλασσικά, Μίκυ, κ.α. Λίγοι όμως μπορούν να έχουν μια μεγάλη συλλογή από διάφορα βιβλία κόμικς αλλά και συλλεκτικές φιγούρες που χρονολογούνται από πολύ παλιά. Έτσι, λοιπόν ο κος Αντώνης μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε ένα μικρό δείγμα από την μεγάλη συλλογή που συνεχίζεται ακόμα και τώρα από τα παιδιά του, να φωτογραφίσουμε και να παραθέσουμε στο άρθρο.

 almanakof

Το Αλμανάκο περιγράφει τις περιπέτειες του Ντοναλντ, ο οποίος βρήκε την κρυψώνα ενός παλιού κακοποιού (Φαντομάς) και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό του για την πάταξη του εγκλήματος με τον βοηθό του Κύρο να εφευρίσκει διαρκώς νέο εξοπλισμό.

biblia

Συλλογή από τόμους Comics με συλλεκτικές ιστορίες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το βιβλίο "Ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ" στο οποίο αναφέρεται το ξεκίνημα του και η πορεία μέχρι αυτό στο οποίο εξελίχθηκε.

 comix

Το "Κόμιξ" ήταν ελληνικό μηνιαίο περιοδικό κόμικ που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου το 88'. Το Κόμιξ ξεκίνησε με 32 σελίδες στα πρώτα τεύχη και σιγά σιγά αναπτυσσόταν, με αποτέλεσμα μέχρι το 2013 να έχει φτάσει τις 84 σελίδες και αρκετά τεύχη να ξεπερνούν τις 100. Τα τεύχη του περιοδικού Κόμιξ διαφημίστηκαν ως συλλεκτικά και τελικά έγιναν εβδομαδιαία.

donald
Συλλογή από τεύχη του περιοδικού Ντόναλντ.

miki
  
Στην Ελλάδα, οι περιπέτειες των ηρώων του Ντίσνεϋ είχαν εκδοθεί τη δεκαετία του ’50 μέσω του περιοδικού Γέλιο και Χαρά ,όμως η δημοσίευσή τους διακόπηκε άδοξα όταν ο Έλληνας εκδότης έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει τον τίτλο Μίκυ. Αυτό προκάλεσε τη δικαστική παρέμβαση της Αμερικανικής εταιρείας που κατείχε και τα πνευματικά δικαιώματα.

Στις αρχές του 1966 ο εκδότης , Ευάγγελος Τερζόπουλος, εξασφάλισε την άδεια να φέρει ξανά τον Μίκυ Μάους στην Ελλάδα, αλλά και γενικά να δημοσιεύει κόμικς με τους ήρωες του Ντίσνεϋ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.


 minnie
Tο πρώτο αποκλειστικά περιοδικό που αφορούσε τη Μίννι, δηλαδή είχε ιστορίες με πρωταγωνίστρια αυτή κυκλοφόρησε στην Ιταλία τον Ιούνιο του 1993 και είχε τίτλο Minni & Company, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το 1995.

 klassika
Τα Κλασικά ήταν μηνιαίο περιοδικό με περιπέτειες των ηρώων των Walt Disney Pictures. Το κάθε τεύχος είχε164 σελίδες ακριβώς, αλλά παλαιότερα υπήρχαν τεύχη και με περισσότερες σελίδες. Επίσης μπορεί να υπάρχουν διάφορες επετειακές εκδόσεις του περιοδικού με περισσότερες σελίδες. Λόγω, λοιπόν, των πολλών σελίδων του κάθε τεύχους είναι δυνατό να υπάρχουν ιστορίες με 70 ή και παραπάνω σελίδες. Συνήθως η πρώτη ιστορία αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία έχουν δημοσιευθεί ένα ένα σε δύο συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού Μίκυ Μάους. Σε αντίθεση με το περιοδικό Ντόναλντ, το οποίο έχει περιπέτειες με ήρωες μόνο από την Λιμνούπολη (την πόλη του Ντόναλντ Ντακ), τα Κλασικά έχουν περιπέτειες με ήρωες και από την Λιμνούπολη, αλλά και από το Μίκυ Σίτυ (την πόλη του Μίκυ Μάους).

   periodika   
  palia
Η συλλογή περιέχει παλιά χρονολογικά τεύχη, αλλά και πολλά περιοδικά σε τόμους.

general

Μια πολύ μεγάλη συλλογή πέρα από το κομμάτι που καταφέραμε να φωτογραφίσουμε κατάφερε και μας εξέπληξε. Ελπίζουμε στα επόμενα άρθρα να έχουμε τόσο καλές επίσης συλλογές. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κο. Αντώνη.

Αναδημοσίευση από: www.decay.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου