Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΔΑΚΗΣ «Διονυσία η σκατόψυχη», Θεατρικό κείμενο//Δραματοποιημένο

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το βιβλίο: «Διονυσία η σκατόψυχη», Θεατρικό κείμενο//Δραματοποιημένο

του Δημήτρη Κολιδάκη

«Και όταν γκαρίζοντας, ξεφύσηξε το ύστερο, άφησε ασάλευτο το κορμί της στο κρεβάτι. Τα υπόλοιπά της -κάτι ψυχές αντάμα με κάτι μπόλικες παραξενιές- πήρανε τους Ουράνιους δρόμους. Το ίδιο βράδυ κιόλας, κάποιοι τσουρουφλισμένοι απ’ ελόγου της, στείλανε τρεις τέσσερεις «φευγάτους» που ‘ρθανε στα ονείρατά τους, να την ψάξουνε στα γνωστά “στέκια”. Όχι από αποθυμιά αλλά για να το σιγουρέψουνε το πράμα. Την αναζητήσανε στον Παράδεισο, την αναζητήσανε στην Κόλαση… Πουθενά η Διονυσία! «Βλέπεις… τον «σκατόψυχο» κανένας δεν τον θέλει!» σκεφτήκανε και τους αποδεσμεύσανε.

Δημήτρης Κολιδάκης//Γνωρίζοντας την… ηρωίδα του έργου!

«Διονυσία η σκατόψυχη» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Δημήτρη Κολιδάκη που τυπώθηκε μεσοκαλόκαιρο του 2024 και το οποίο αποτελεί αυτοέκδοση του συγγραφέα. Διατίθεται (e-mail: dkolidakis@yahoo.gr) προς ανάγνωση σε κάθε Θεατρικό Συντελεστή (Παραγωγό, Σκηνοθέτη-ηθοποιό, Θεατρική Ομάδα) που αρχικά θα θελήσει να δει και να αφουγκραστεί τα μηνύματα του έργου καθώς αυτά είναι αρκετά και δεν εστιάζεται (το έργο) ως απόσταγμα σε μια μόνο Πράξη ή σε έναν ευκαιριακό διάλογο. Η αντιμετώπιση του έργου ως υπαρκτή περίπτωση θεωρείται ότι δίνει κίνητρο, κατά τον συγγραφέα, μέσα από αρκετούς μονολόγους -ίδιον (εστί) του Δημήτρη Κολιδάκη στο σύνολο των Θεατρικών του έργων- για την ανάδειξη τού ταλέντου των ηθοποιών, αφού τίθενται «ενώπιος ενωπίω» τόσο με τον χαρακτηρισμό της ηρωΐδας Διονυσίας όσο και με το Κοινό. Ο δε Σκηνοθέτης θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει χαρακτήρες και να οδηγήσει, τον ίδιο του τον εαυτό καθώς και τους υπόλοιπους συντελεστές, σε μία δυναμική εκφραστικότητα συναισθημάτων.

Το έργο του Δημήτρη Κολιδάκη το οποίο τιτλοφορείται «Διονυσία η σκατόψυχη», είναι λεπτομερειακά δραματοποιημένο από τον ίδιον τον συγγραφέα, και η διάρκειά του 80’ λεπτά περίπου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ από τον Πρόλογο του βιβλίου «Διονυσία η σκατόψυχη»

Το έργο βασίζεται στα χαρακτηριστικά τού «Παράγοντα D» και για το θέμα αυτό υπάρχουν μελέτες με ανάλυση χαρακτηριστικών σε πλήθος συγγραμμάτων, καθώς και διάφορα ερωτηματολόγια (το γνωστότερο «Dirty Dozen» του Jonason του Πανεπιστημίου της Δυτικής Φλόριντα και του Gregory Webster του Πανεπιστημίου της Φλόριντα) τα οποία μετρούν κάποια χαρακτηριστικά της λεγόμενης «Σκοτεινής Τριάδας//Dark Triad».

Ασφαλώς σε ένα θεατρικό έργο δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν τέτοιου είδους όροι και να παρουσιαστεί (το έργο) σε αυτό τον βαθμό σοβαρότητας καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός του παρά μόνο η επικοινωνία κάποιων μηνυμάτων και η διασκέδαση του θεατή//Κοινού ή έστω να προξενήσει κάποιον ελαφρύ προβληματισμό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για το έργο ή για τον Συγγραφέα στο e-mail: dkolidakis@yahoo.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου