Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΛΕΝΑ ΛΙΑΤΟΥ "ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ"



Μια αγκαλιά σου αναζητώ, μέσα να βυθιστώ.
Σαν παιδί φοβισμένο ,από ό,τι με τρομάζει
ψάχνω να προστατευτώ.
Μια αγκαλιά γυρεύω, της καρδιάς να ανάψω όλα τα φώτα ,σκοτάδι να μην μείνει πουθενά.
Καταφύγιο μοιάζει η αγκαλιά σου,
καθώς βυθίζομαι στη δίνη του χρόνου,μετρώντας της καρδιάς σου τους χτύπους.
Λάμπουν τα τρομαγμένα μάτια μου
μόλις μια ηλιαχτίδα γλιστρά,
απ’ τη δική σου τη ματιά φερμένη.
Σε μια αγκαλιά σαλπάρω…Με ένα χάρτινο καράβι ταξιδεύω,σε ταξίδι δίχως τελειωμό.
Πορεία διαγράφω αόρατη,
με πυξίδα της καρδιάς σου το ρυθμό.
Πίσω μου αφήνω διάφανα,
ασημένια ίχνη , βαδίζοντας μαζί σου στα σοκάκια της ευτυχίας.
Μια αγκαλιά σου,ο κόσμος μου όλος!!!!

Έλενα Λιάτου


🌼


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ,


OΝΟΜΑ: ΛΙΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.Εκπαιδευτικός, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Συγγραφέας
ΜΕΗΛ: elena.liatou@gmail.com

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,
βραβευμένη συγγραφέας, εικονογράφος. Διαθέτει 20ετή εμπειρία στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,εκ των οποίων,τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στις απαιτητικές τάξεις Α'και Β' Δημοτικού με περιπτώσεις παιδιών ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.Είναι οργανωτική,επικοινωνιακή, με μεράκι και αγάπη για τα παιδιά.Με υπομονή και επιμονή,βοηθά να θέτουν στόχους και να δουλέψουν αποτελεσματικά για την υλοποίηση τους ,μέσα από ειδικά σχέδια διδασκαλίας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε μαθητή.
Διαθέτει πιστοποίηση Ηλεκτρονικών υπολογιστών .
Κάτοχος πτυχίου Αγγλικών επίπεδο Lower.
Επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Επιμόρφωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ψυχολογία -Ανάλυση Συμπεριφοράς.
Έχει ολοκληρώσει το ετήσιο σεμινάριο Ηχογράφησης του Δικτύου "" Διαβάζω για τους Άλλους "" όπου εθελοντικά ηχογραφεί παραμύθια της για παιδιά με προβλήματα Διαθέτει πιστοποίηση από το πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση.
Διαθέτει πιστοποίηση στο θέατρο κούκλας από την εικαστική ομάδα Πρασσειν Άλογα.
Είναι Μέλος διαφόρων Λογοτεχνικών συλλόγων όπως,του "Κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου"", της Γ.Λ.Σ, της Π.Ε.Λ, του Κυπριακού Συνδέσμου παιδικού βιβλίου ,του ΕΠΟΚ και του Δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους.» όπου ηχογραφεί παραμύθια της.
Πήρε μέρος σε έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού, οι οποίες έχουν εκδοθεί και χρησιμοποιούνται σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Συμμετέχει σε παρουσιάσεις σε Δημοτικές βιβλιοθήκες, φεστιβάλ, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές συμβάλλοντας στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας.Είναι υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης οργανώνοντας διάφορες δράσεις με τους μαθητές για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας.
Υλοποιεί προγράμματα Erasmus,περιβαλλοντικα,πολιτιστικά, Προγράμματα Αγωγής Υγείας .
Παρακολούθησε, πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων.
Έχει σπουδάσει “Δημιουργική Γραφή” στο εργαστήριο των εκδόσεων Πατάκη, και στο Ελεύθερο πανεπιστήμιο “”Μαθήματα Λογοτεχνίας - Μεταμοντέρνα Αφήγηση””
Έχει παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα “Δημιουργικής Γραφής εργαστηρίου Βόλου.”
Συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά Συνέδρια.Συγκεκριμένα:Συμμετείχε με υποτροφία στο 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο τής IΒΒΥ, Αθήνα 2018,Στο 5ο Συνέδριο Ανάλυσης Συμπεριφοράς του Παντείου Πανεπιστημίου 2023,Στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο “” Άτομα με Αναπηρία”” Ρόδος 1993.
Είναι Μέλος κριτικής Επιτροπής Λογοτεχνικών διαγωνισμών του περιοδικού «Κέφαλος». Γράφει παιδικό θέατρο, οργανώνοντας παραστάσεις ύστερα από σπουδές στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο «Σχολικό Θέατρο». Έχουν ανέβει θεατρικές παραστάσεις , βασισμένες σε βιβλία της στο θέατρο Αυλαία,Ελιζέ, σε Δήμους και σχολεία.Συμμετέχει με έργα της σε παιδαγωγικά-λογοτεχνικά περιοδικά, «Παράθυρο στην εκπαίδευση» , Κέφαλος.
Συνεργάζεται με αξιόλογες εκδόσεις όπως , Ψυχογιός, Ελληνοεκδοτική, Κόκκινη κλωστή , Κέφαλος, Κούρος, Ωρίωνας, Φυλάτος, Οσελότος Μελωδία,Δυάς Εκδοτική. Οστρια, Σμυρνιωτάκη και άλλους. Εχει εικονογραφήσει αρκετά βιβλία της και εξώφυλλα .Έχουν εκδοθεί πάνω από 60 βιβλία της, ατομικά και συλλογικά. Πολλά βρέθηκαν υποψήφια για τα βραβεία Public στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία. Παρουσίαζε την παιδική εκπομπή» «Ο Παραμυθόκοσμος της Έλενας "" στο ραδιόφωνο Λογοτεχνικό Βήμα.

Στοιχεία επικοινωνίας: elena.liatou@gmail.com












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου