Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Δωρεά Audio Book στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Δωρεά Audio Book στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

 

Προκειμένου να ικανοποιηθεί η ανάγκη των ατόμων με δυσκολία στην όραση για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ιδιώτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να χορηγήσουν αντίτυπα των εκδόσεών μας στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) που εδρεύει στην Αθήνα, καθώς και του παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη, για χρήση από πολίτες που έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης.


Συγκεκριμένα, οι ιδιώτες θα προσφέρουν τα Audio Βοοk (Ηχητικά Βιβλία) της σειράς «Ελληνικά Ξεχασμένα Επαγγέλματα» και της σειράς «Μικρά Οδοιπορικά».
Και οι δύο σειρές έχουν εκδοθεί από τον συγγραφέα Ηλία Μπουντούρη* (https://iliasbountouris.com/).
Η πρώτη σειρά περιλαμβάνει 30 μικρές ιστορίες, κάθε μία από τις οποίες έχει ως ήρωα έναν παλιό επαγγελματία· τις ιστορίες έχουν αφηγηθεί γνωστοί καλλιτέχνες, ενώ συνοδεύονται από ήχους της εποχής, ατάκες από παλιές ελληνικές ταινίες και κατάλληλα προσαρμοσμένες μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταμάτη Κραουνάκη και του Στέφανου Βαρελά, που ευγενικά έχουν παραχωρηθεί στον συγγραφέα.
Η δεύτερη σειρά περιλαμβάνει 6 ηχητικές περιηγήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο τοπικό πολιτισμό της Ελλάδας, καθώς  και μια ηχητική περιήγηση στην εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αφηγούμενες από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον ποιητή, Γαβρίλη Ιστικόπουλο. Όλες συνοδεύονται από ήχους και κατάλληλα προσαρμοσμένες μουσικές.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα χορηγηθούν φάκελοι με καλαίσθητα έντυπα 3 φύλλων. Κάθε έντυπο θα περιέχει γραπτές πληροφορίες για το περιεχόμενο του Audio, αλλά και ένα QR Code, μέσω του οποίου είναι εύκολα εφικτή η απόκτηση του ηχητικού αρχείου. Τα Audio Book θα αξιοποιηθούν ως εργαλείο για την εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν σύντομες τελετές παράδοσης των Audio Book, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15:00 στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος του Κ.Ε.Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη (λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 32, 2ος όροφος), παρουσία εκπαιδευτικών, ωφελούμενων μαθητών και διοικητικών υπαλλήλων και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αμφιθέατρο του Κ.Ε.Α.Τ. (λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 210 & Σπάρτης, Καλλιθέα), παρουσία της Διοικήτριας και Προέδρου του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ. κας Σοφίας-Λευκής Χαμονικολάου, των εκπαιδευτικών και των ωφελούμενων μαθητών και των διοικητικών υπαλλήλων. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν ο συγγραφέας ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του, καθώς και δωρητές.
Επίσης, έχουν σταλεί προσκλήσεις προς τους κ. Περιφερειάρχες και προς τους κ. Δημάρχους των πόλεων.


Η παρουσία σας θα αποτελούσε τιμή για εμάς.

Με εκτίμηση,

Πάρις Χρονόπουλος
Τμήμα Eπικοινωνίας 


------------------------------------------------------------

Little Island Publications
τηλ: 2651 08 1616 





Ο Ηλίας Μπουντούρης (https://iliasbountouris.com) είναι Εικαστικός Καλλιτέχνης και Σύμβουλος Πολιτιστικής Διαχείρισης. Τα ζωγραφικά του έργα κοσμούν συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημιουργήσει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. Ακόμη, έχει φροντίσει για το ντεκόρ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σε όλη την Ευρώπη, ενώ του έχουν ανατεθεί αρχιτεκτονικές μελέτες για δημόσια πάρκα και πλατείες σε όλη την ελληνική επικράτεια. 
Παράλληλα, αναπτύσσοντας ένα πολυεπίπεδο πολιτιστικό έργο, έχει εκπονήσει μελέτες με τις οποίες περιοχές σε όλη την Ελλάδα βρίσκουν την πολιτισμική τους ταυτότητα και αναδεικνύεται ο τοπικός τους πολιτισμός. Σε αυτόν οφείλεται η ανάδειξη των Ζαγοροχωρίων, της Σαντορίνης, της παλαιάς πόλης της Ξάνθης, των Χανίων και του Ναυπλίου, άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κέρκυρας, των Κυκλάδων κ.λπ. Επίσης, έχει μετατρέψει παλαιά κτίσματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε επισκέψιμους χώρους, έχει δημιουργήσει μουσεία σε αναξιοποίητα οικήματα για λογαριασμό δήμων, συλλόγων ή άλλων φορέων, ενώ έχει ιδρύσει στην Αθήνα τη «ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ» και το «Πολιτιστικό Πάρκο» και έχει δημιουργήσει πολιτιστικά ή άλλα θεματικά πάρκα σε όλη την Ελλάδα κατά εντολή επιχειρηματιών, επενδυτών, συλλόγων, δήμων κ.λπ. 
Από το 2003 παράγει στην Ελλάδα και την Ευρώπη εκατοντάδες εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για λογαριασμό σχολείων, μουσείων, δήμων κ.ά. Έχει κερδίσει για το έργο του διακρίσεις, βραβεύσεις και επαίνους, από την Unesco, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ευρωπαϊκές οργανώσεις και φορείς, επιμελητήρια, σωματεία, συλλόγους, ιδρύματα, ΜΜΕ κ.λπ. 
Είναι πρόεδρος ή επίτιμο μέλος σε πολλούς πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, ιδρύματα και ΜΚΟ. Αρθρογραφεί σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης για θέματα που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού ενώ συμμετέχει σε πλήθος διαλέξεων, συνεδρίων, ημερίδων κ.ά., όπου ομιλεί για τον πολιτισμό και την ανάδειξή του. 
Έχει εκδώσει συγγράμματα και ηχητικά μικρά οδοιπορικά με τα πολιτισμικά στοιχεία περιοχών της Ελλάδας. 
Το βιβλίο του «Σαν μια φορά», με 30 μικρές ιστορίες που περιγράφουν τα ξεχασμένα, ελληνικά επαγγέλματα, έχει γίνει Best Seller. Όλα του τα βιβλία έχουν εκδοθεί και σε Audio Book






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου