Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Θοδωρής Μπελίτσος "Φοιτητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη 1974-1980"

 


* "Φοιτητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη 1974-1980"

- Με αφορμή τα 50 χρόνια από την πτώση της χούντας σκέφτηκα να αξιοποιήσω τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων κι άλλα έντυπα που έχω στο αρχείο μου από την πενταετία 1975-1980, όταν φοίτησα στο τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου και να φτιάξω ένα χρονικό της εποχής, όπως την έζησα κι όπως την θυμάμαι.
Εκτός από τη νοσταλγία και τις αναμνήσεις που διακινούνται, η καταγραφή αυτή απεικονίζει την πολιτική ανθρωπογεωγραφία, τις ιδεολογικές μετατοπίσεις, τη δυναμική των παρατάξεων, το ξεθώριασμα παλαιών και την ανάδυση νέων ιδεολογικών ρευμάτων, τις σχέσεις με τις πολιτικές νεολαίες και με τις κομματικές επιλογές στην κεντρική πολιτική σκηνή, κατά τη διάρκεια της κομβικής πρώτης πενταετίας της μεταπολίτευσης, στην οποία το φοιτητικό κίνημα έπαιξε κορυφαίο ρόλο στο αυθόρμητο λαϊκό ξέσπασμα δημοκρατίας και ελευθερίας της ελληνικής κοινωνίας.
- Το έργο αναρτήθηκε ως e-book στο academia. Είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται από τα παρακάτω link. Ας με συγχωρήσουν για την ενόχληση όσοι το γνωρίζουν ήδη από το fb ή από άλλα διαδικτυακά μέσα. Καλή ανάγνωση.
 
"Φοιτητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη 1974-1980", πρόσβαση από εδώ
 
 
 
κι από εδώ
 
 
Θ.Μ. 21.9.2024
...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου