Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΝΕΠΟΛΙΤΩΝ - ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΩΝ , ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ 2017


Την Κυριακή  28  Μαΐου 2017  γιορτάστηκε η ετήσια γιορτή μνήμης του Σωματείου των Απανταχού Ινεπολιτών-Κασταμονιτών. 
Μετά την Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και το μνημόσυνο στην μνήμη των σφαγιασθέντων από τους Τούρκους πατριωτών, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατάθεσαν στεφάνι στο μνημείο των Ινεπολιτών στην πλατεία απέναντι από την εκκλησία, εκτός του προέδρου του Σωματείου Γιάννη Ηλιού, ο Δήμαρχος κ. Γκότσης και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και Συλλόγων της περιοχής τιμώντας τους νεκρούς.ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ 

Κάτω από αντίξοες συνθήκες πραγματοποιήθηκε και η κατάθεση στεφάνων. Κάτω από μια ισχυρή και ακατάπαυστη ανοιξιάτικη βροχή ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Ηλιού, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, εκπρόσωποι   δημοτικών παρατάξεων και Συλλόγων της περιοχής τίμησαν και εφέτος τους νεκρούς με την κατάθεση στεφάνων. 
 Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη κ. Παναγιώτης Μανούρης, η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Προοπτική κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ κ Λ. Χριστουδούλου η κ. Ινεπολίτου - Ανθρακίδου από το Σύλλογο Σμυρναίων,από τον Ιωνικό Σύνδεσμο ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κοντίτσης, από την ΕΓΕ η κα. Λέλα Μπανούση, από την Αντικαρκινική Εταιρεία η κα. Γεωργιάδου, από το Σωματείο Ενεργών Πολιτών ο κ. Μακαρόνας,  ο Πρόεδρος του ΔΙΑΠΕ κ. Δαρμογιάννης και εκπρόσωποι από  από τον Σύλλογο Αλαγιωτών  και από την Ενωση Σπάρτης.

Μετά την κατάθεση στεφάνων πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου, όπου συνεχίστηκε το εορταστικό πρόγραμμα.


Η Γραμματέας του Σωματείου κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου καλωσόρισε αρχικά τους παρευρισκομένους, κατόπιν ανήγγειλε το πρόγραμμα και τους επίσημους προσκεκλημένους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Γιάννη Ηλιού, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της καταστροφής και τόνισε την ευθύνη των συλλόγων και την υποχρέωση όλων μας απέναντι στους προγόνους μας και στην Ιστορία μας.


Ο Κ. Ηλιού επίσης ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Σωματείου να βραβευτεί η κ.  Ουρανία Αδαμαντοπούλου, Εκπαιδευτικός Ινεπολίτισσα, για την συμβολή της στη διάσωση της Ιστορίας και του Πολιτισμού της περιοχής μας. Η κ.  Ουρανία Αδαμαντοπούλου, όταν ήταν φοιτήτρια, εκπόνησε μια εργασία στα πλαίσια του μαθήματος της Λαογραφίας, στην οποία κατέγραψε, μέσα από συνεντεύξεις των τότε Ινεπολιτών που ήρθαν από τις Αλησμόνητες πατρίδες, την ζωή τους, τις κατοικίες τους, το ρουχισμό τους, τις διατροφικές συνήθειές τους, την υφαντική τους, τον κοινωνικό βίο τους, τον πνευματικό βίο τους, τις συνήθειες στους γάμους, τα βαπτίσια, το κυνήγι, την αλιεία και άλλα, μέσα σε 128 σελίδες. Ο κ. Βασίλης Βογιατζής, εκπαιδευτικός - σύζυγος της κ. Ουρανίας Αδαμαντοπούλου. 

Ο  επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη κ. Παναγιώτης Μανούρης.

 Η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Προοπτική κα. Δέσποινα Θωμαΐδου. 


Η κα. Ουρανία Αδαμαντοπούλου ευχαριστεί το Σωματείο για την τιμή της βράβευσής της και αναφέρεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκπονήθηκε αυτή η εργασία όπως επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τον σύζυγό της να αντιγράψουν το αρχικό κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή . Η στιγμή της βράβευσης: ο Πρόεδρος κ. Ηλιού παραδίδει στην κα. Αδαμαντοπούλου την  αναμνηστική πλακέτα.

Η Γραμματέας κα. Σπανοπούλου παραδίδει την ανθοδέσμη. 


 Ακουλούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Σωματείου μας.Το ισόγειο του Σωματείου στόλιζε Εκθεση των σπουδαστών των τμημάτων Μπατίκ,Βιτρώ και Ψηφιδωτό.

Η εκδήλωση τελείωσε με μπουφέ στο ισόγειο, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν ταυτόχρονα και την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα της Εκθεσης .

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΝΕ/ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΜΟ/ΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή