Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Νίκος Βαρδάκας "Μέχρι που γίναμε φως" Ποιητική Συλλογή

 


Νίκος Βαρδάκας - Μέχρι που γίναμε φως
Εκδόσεις - Ελκυστής
Ετος Εκδόσης 2023
Σελίδες - 64
Διαστάσεις - 14× 21
Εξώφυλλο - Μαλακό
ISBN - 978-618-210-166-7


Ποιήματα Συλλογής 



Προς στιγμήν

Νοσταλγήσαμε την στιγμή που διασχίσαμε
τον κόσμο.
Εκείνη η θλίψη ήταν αρκετή για να ανταμώσουμε
τον χρόνο
Σαν μετάβαση σε ένα ψέμα, προερχόμενο
από μια αλήθεια δική μας
χωρίς να μας σκέφτεται κανένας.
Ήταν πολύ για να το αφήσουμε

🌼

Οι σταγόνες της βροχής

Σε απάτητες σκέψεις, μοναχικές σαν ονείρων
διαθέσεις απωλέσαμε το χρόνο.
Γεννήθηκε η αφορμή να διαβούμε
τις απορίες μας, να ξεπεράσουμε κάθε δισταγμό.
Σαν σταγόνες της βροχής, να ξαποστάσουμε
σε λέξεις θαυμασμού
Ως την επόμενη σιωπή που περιμένει,
πριν ψελλίσουμε στίχους από ποίημα

.🌼

Ατέλειωτο καλοκαίρι

Στρίμωξα στο θυμό μου άγχος και πάθη.
Στις νύχτες που κολυμπάνε σε μια παραλία.
Ατελείωτο καλοκαίρι φθίνει στο χρόνο σαν αγέρι




Βιογραφικό

Ο Νίκος Βαρδάκας γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει. Το 2013 εκδόθηκε το έργο "Πλατεία Συντάγματος" από τις εκδόσεις "Ρώμη". Το 2014 επίσης κυκλοφόρησε σε συλλογή για το έτος Ελ Γκρέκο το κείμενο του με τίτλο "Τολέδο εν καιρώ καταιγίδος" από τον ίδιο εκδοτικό οίκο όπως και το 2015 η ποιητική του συλλογή με τίτλο "2015".Το 2015 κυκλοφόρησε το κείμενο του με τίτλο "Αφιερωμένο" από την 2η ομαδική ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Διάνυσμα. Το 2016 πλέον από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί η 3η ομαδική ποιητική συλλογή, όπου συμμετέχει με 2 κείμενα.

Σε μορφή free ebook κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση το έργο "Μέχρι την Λύτρωση" το 2015. Με τις εκδόσεις Διάνυσμα κυκλοφόρησαν το 2016 τα έργα του σε μορφή free ebook "Σαν νύχτες μοιάζουνε οι ελπίδες" και η "Νοσταλγία".Την ίδια χρονιά το κείμενο του "Διαδρομή" συμμετέχει στην συλλογή Τρενογραφίες του tovivlio.net. Eπίσης κυκλοφορεί πλέον από το tovivlio.net το ebook με τίτλο "Bonsai stories"όπου υπάρχει το κείμενο του "Σκοτάδι".

Οσον αφορά το 2016 στο blog του, φιλοξενούνται 4 συλλογές του. Τα "Αταίριαστα", τα "Πρώιμα(1992-2005)" ,τα "Κείμενα" και "2005-2015" .

To 2017 φιλοξενoύνται οι νέες του δουλειές με τίτλο "Συναισθήματα" ,"Ιστορίες της πόλης" και "Παρελθόν". Επίσης από τις εκδόσεις Οστρια δημοσιεύτηκε το "Ανθολόγιο ποίησης 2017-2018" όπου συμμετέχει με κείμενο του.Αυτή την χρονιά απο τις ίδιες εκδόσεις,δημοσιεύτηκε το συλλογικό έργο "Χριστός γεννάται" όπου υπάρχει κείμενο υου.Tον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου,εμφανίστηκε με απαγγελία ποιημάτων του,στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της εκδήλωσης "Η μελωδία της αλληλεγγύης".

Το 2018 δημοσιεύεται στο blog του μια νέα συλλογή κειμένων με τίτλο "Σκέψεις" και η ποιητική του συλλογή "Δυστοπία". Στα πλαίσια της εκδήλωσης "Η ειρήνη των λαών" που διοργάνωσε ο σύλλογος "Το ράφι της αγάπης" στην αίθουσα "Μανώλης Αναγνωστάκης" του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, απήγγειλε το ποίημα του "Ειρήνη".

Στις 20 Αυγούστου,κυκλοφόρησε απ΄τις εκδόσεις Ρώμη το νέο του βιβλίο με τίτλο "23". Απο τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε στα τέλη του χρόνου το έργο του "Φωτόστιχα". Επίσης το ποίημα του "Στιγμή" συμμετέχει στο συλλογικό έργο του Δημήτρη Γκόγκα,σε μορφή free ebook "Ο χρόνος και ο λόγος". Πλέον το κείμενο του "Ξημέρωμα", συμπεριλαμβάνεται στο "Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2019" του το βιβλίο,net.

Στις 28 Δεκεμβρίου απήγγειλε ποίηση, στο "Κέντρο Μουσικής "στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της εκδήλωσης "Η μελωδία της αλληλεγγύης". Tον Απρίλιο του 2019 το ποίημα του με τίτλο "Ερέβους ύπαρξις" περιλαμβάνεται στον "Κλίβανο". Περιοδικό επιθεώρησης γραμμάτων και τεχνών της "Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης" που κυκλοφορεί απ΄τις εκδόσεις "Ρώμη". Από τον Σεπτέμβριο του 2019,κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις "Γκροτέσκο"-Ομιλος "Ελκυστής¨.Τίτλος: "Εκεί όπου ανθίζουν οι κραυγές". Μόλις κυκλοφόρησε απ΄τις εκδόσεις "Ρώμη" με συμμετοχή ποιήματος του που επιλέχτηκε απο ομάδα εργασίας,το συλλογικό έργο :"H Θεσσαλονίκη των ποιητών". Πλέον προσωπικό του ποίημα, συμμετέχει στο "Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2020" του το βιβλίο.net και ένα ακόμα στην ποιητική συλλογή των εκδόσεων "Provocateur"-"Aνεμοδαρμένα Ποιήματα" με τίτλο "Γιατί όταν ονειρεύεσαι". Επι χρόνια είναι αρθρογράφος στο koukidaki.gr και το tetartopress.gr. Το 2021 κείμενο του, συμπεριλήφθηκε στην συλλογή διηγημάτων των εκδόσεων" Ελκυστής" με τίτλο "Νιώθω".

Από το 2022 κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή με τίτλο ''Τεταμένη ηρεμία'' από τις εκδόσεις Ελκυστής. Το 2023 κυκλοφορεί πλέον από τις εκδόσεις Ελκυστής η νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο:"Mέχρι που γίναμε φώς". Συνεχίζουμε!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου