Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Μαρίνα Γκόντα "Ilias Bountouris Art – 40 years"



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


ILIAS BOUNTOURIS ART
40 YEARS
Λεύκωμα της Ιστορικού Τέχνης Μαρίνας Γκόντα
Κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου


Στην Ελλάδα, αναπτύχθηκαν συνθήκες ικανές να προστατέψουν και να αναδείξουν τους εικαστικούς δημιουργούς; Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να κερδίσει χρήματα ή, ακόμη περισσότερο, να διαβιώσει μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του ψηφιδωτού ή και άλλων εικαστικών εφαρμογών; Τι συντελεί στην ευρεία διάδοση της φήμης του;

Με αφορμή τους παραπάνω προβληματισμούς και έχοντας πλήρη γνώση των διεθνών τάσεων και πρακτικών, η Ιστορικός Τέχνης, Μαρίνα Γκόντα προχωρά στην έκδοση μιας σειράς λευκωμάτων, που ως στόχο έχουν να αναδείξουν τις επιτυχημένες πρακτικές καλλιτεχνών. Η αρχή γίνεται με τον διεθνώς καταξιωμένο εικαστικό, Ηλία Μπουντούρη και είναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εκδίδουμε το πρώτο λεύκωμα της επιτυχημένης ιστορικού τέχνης, το οποίο κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου με τα εξής στοιχεία:

Τίτλος: Ilias Bountouris Art – 40 years
Συγγραφέας: Μαρίνα Γκόντα
Έκδοση: Little Island Publications
ISBN 978-618-5604-27-1
© Little Island Publications


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Η Μαρίνα Γκόντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Ζει στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Αθηνών, με τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών (DEA) και διδακτορικού στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Δίδαξε την γαλλική γλώσσα και την Ιστορία της Τέχνης στην δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλάει γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, αγγλικά, γερμανικά.
Διετέλεσε διερμηνέας του Πρίγκιπα του Μονακό και του Δούκα του Λουξεμβούργου.
Επίσης, συνεργάστηκε με αντιπροσωπεία της γαλλικής ευρωβουλής στο πρόγραμμα “Jachère”. Είναι μέλος της UNESCO, του ICOMOS, των Ελληνικών Γραμμάτων και επιστημονικός συνεργάτης του φορέα “Μεταμόρφωση”, ο οποίος αναδεικνύει τα ευγενή συναισθήματα που πηγάζουν από την τέχνη και τον πολιτισμό.
Έχει συνεργαστεί με πλήθος αναγνωρισμένων εικαστικών σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει επιμεληθεί σημαντικών εκθέσεων, προάγοντας τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.



Με εκτίμηση,

Πάρις Χρονόπουλος
Τμήμα Eπικοινωνίας
------------------------------------------------------------

Little Island Publications
τηλ: 2651 08 1616












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου