Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Δελτίο τύπου - 30 τεύχη Λογοτεχνικού Δελτίου! (Φ.Ο.Ε. - Εκδόσεις Γράφημα/Υψικάμινος)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 τεύχη «Λογοτεχνικό Δελτίο»


Όταν τον Σεπτέμβρη τού 2021 τυπώθηκε το πρώτο τεύχος τού Λογοτεχνικού Δελτίου, με προμετωπίδα τον Άγγελο Τερζάκη και τον Γιώργο Θεοτοκά, τυπώθηκε μόνο σε 50 αντίτυπα και διανεμήθηκε αποκλειστικά στα βιβλιοπωλεία τής Θεσσαλονίκης. Στο 30ο πια τεύχος πολλά έχουν αλλάξει από εκείνη την πρώτη κυκλοφορία. Το «Λογοτεχνικό Δελτίο» τυπώνεται σε 3.500 αντίτυπα, διανέμεται σε 28 δημοτικές βιβλιοθήκες, σε 94 βιβλιοπωλεία σε όλη την επικράτεια, και αποστέλλεται σε 632 συνδρομητές εντός κι εκτός συνόρων.

Το μόνο που κρατήσαμε ίδιο και αναλλοίωτο υπήρξε ο δωρεάν χαρακτήρας του. Με επιμονή και ουσιαστική υποστήριξη από τον εκδότη Ιωάννη Τσαχουρίδη και τις εκδόσεις Γράφημα, το περιοδικό τετράμηνης κυκλοφορίας εξακολουθεί και περνά από χέρι σε χέρια και από στόμα σε στόμα δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση των αναγνωστών, ακριβώς επειδή στόχος μας εξ αρχής ήταν η δημιουργία ενός πολυθεματικού λογοτεχνικού εντύπου με ποιότητα στις σελίδες του, αλλά και ευκολία πρόσβασης από τον κάθε αναγνώστη και την καθεμία αναγνώστρια.

Στα 30 αυτά τεύχη έχουν δημοσιευτεί 238 κείμενα πεζογραφίας, 623 ποιήματα, 108 θεωρητικά δοκίμια, 82 μεταφράσεις, 155 κριτικές αναφορές για έργα λογοτεχνίας, 4 θεατρικά έργα, ενώ από όσους μας έστειλαν για πρώτη φορά έργο τους προς δημοσίευση 7 πρόσωπα δημοσίευσαν αργότερα την πρώτη τους ποιητική συλλογή, 6 αντίστοιχα έργα πεζογραφίας, ενώ 2 δημοσίευσαν θεατρικά κείμενα.

Η ποιότητα του εντύπου στηρίχθηκε στη Συντακτική Επιτροπή αυτού, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τους αξιολογικούς κανόνες που υιοθετήθηκαν εξ αρχής από τον Φιλολογικό Όμιλο (είναι ενδεικτικό πως 595 κείμενα πεζογραφίας απορρίφθηκαν, καθώς και 928 ποιήματα, 324 κριτικές αναφορές, 12 μεταφράσεις), στην ποιότητα των συνεργατών, στην υλικοτεχνική υποδομή για την εκτύπωση του περιοδικού, την οποία αυστηρά τηρεί ο εκδοτικός οίκος, και φυσικά στους αναγνώστες που πλέον το αναζητούν και το διαδίδουν σε κάθε τεύχος κυκλοφορίας.

Πλέον, με προμετωπίδα τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, με αφετηρία τον δομημένο ρεαλισμό, και κατεύθυνση τη λογοτεχνία τής ευθύνης, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με τελικό προορισμό την κατασκευή μίας νέας λογοτεχνικής παράδοσης με ταυτότητα. Το «Λογοτεχνικό Δελτίο» περνά υπό την αιγίδα των εκδόσεων Υψικάμινος, εκδόσεις τού Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος, οριοθετώντας ακριβώς αυτή τη στόχευση. Ευχαριστούμε όλες και όλους όσοι αγκάλιασαν το «Λογοτεχνικό Δελτίο» από την πρώτη κιόλας στιγμή.


Φιλολογικός Όμιλος Ελλάδος



Διαβάστε ηλεκτρονικά το Λογοτεχνικό Δελτίο àhttps://tinyurl.com/4bu9dn7h

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος àhttps://filologikosomilos.com/

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο των Εκδόσεων Υψικάμινος à










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου