Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΗΤΤΑ - ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ


ΠΕΤΡΑΡΧΙΚΟ ΣΟΝΕΤΟ - ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ!
Ανυποψίαστες ξυπνούν οι μέρες, ψιθυριστά μιλούν στα στόματά μας αγγίζουνε τα ρόπτρα της καρδιάς μας, στις πλάτες κουβαλούν αγάπης σφαίρες! Μαστιγωμένη θάλασσ' απ' αγέρες, πέφτ' η ψυχή ρικνή στα γόνατά μας, ζητά ν' απεκδυθεί την καταχνιά μας, αραξοβόλι να 'βρει στους αιθέρες! Το φως, μάτια παιδιών, που μας κοιτάζει, του κόσμου μας μοναδική ελπίδα, λεηλατεί της άγνοιας το σκοτάδι, την ετυμηγορία του 'τοιμάζει. Μη φοβηθείς και γίνε ηλιαχτίδα, κρουνός αγάπης, του Θεού υφάδι!
ΟΠΤΑΣΙΑ! Λαγνόκορμη κόρη, ηλιοχάϊδευτη, σάρκα πόθο ντυμένη! Αγγελοφτέρουγα μαλλιά, χυτά ως τις κρουστές λαγόνες. Μ' ορθόπλωρη περπατησιά, λαφίνας έφηβης πλησιάζεις... Με μάτια λιγωμένα κι ανάσας χνούδι πυρπολείς το διψασμένο μου το σώμα! Εύφλεκτη φλέβα μου χυμά, απ' του λαιμού σου, τ' ωραίο λαγήνι! Τηρώ την άλω των θηλών σου π' αχνοφέγγει, στης ιλαρής νυχτιάς την ώρα τη μεγάλη. Μ' ευλάβεια στέκω, με βρέφους ζάλη... Δεν τολμώ να σ' αγγίξω μην και ξυπνήσω... Μα, ακόμη κι αν δεν είσ' αληθινή της φαντασίας μου παιχνίδι αν είσαι, γείρε και θύμισέ μου, την αρτιμέλεια του έρωτα..!

ΑΦΗ! Προσκυνητής του έρωτα, ισοβίως Του ιλίγγου λάτρης Παγιδευμένος αιωνίως στου μυαλού σου τη σαγήνη. Απ' όλες μου τις διαδρομές, παράδεισός μου εκείνη... απ' του στέρνου σου την κλείδα, στου αυτιού σου το λοβό! Μισή ανάσα μόλις, απ' τον αστερισμό του Ίμερου!

2045 μ.Χ. Οι ανατολές μου πλέον συλλαβίζουν στίχους ακατάληπτους. Τους μελετά η μέρα και σαστίζει! Γδέρνει το στέρνο μου, ο οργασμός της φθοράς. Τις ήττες μου αποπειρώνται να επουλώσουν στίχοι σκόρπιοι, πλην όμως εύηχοι ακόμη...! Στων παρειών μου τις ξερολιθιές, αναπαύονται τα στερνά μου δάκρυα... Εμένα που γεννήθηκα με τη βροχή στο στόμα και με τον ήλιο να μου καίει τα σωθικά, σε κύπελλα ωχρών χειμωνανθών, γείραν τα χρόνια... Πριχού να ξεχαστώ και να ξεχάσω, σε μιας χαμένης Ατλαντίδας την αυλή θα ξαποστάσω... Προτού να βυθιστώ στου χώματος την αίγλη, στου τάφου μου την πλάκα θα σκαλίσω: Γραφιάς υπήρξα ... όχι ποιητής!


Πίνακες Alla Tsank










1 σχόλιο: