Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φεστιβάλ ποίησης γυναικών Μεξικό Ελλάδα - Διαγωνισμός παραμυθιού




Δελτίο τύπου

Μια ξεχωριστή βραδιά έλαβε χώρα εχθές το απόγευμα στο θεατράκι, που βρίσκεται στο Μονοπάτι της Ηρώς στην τοπική κοινότητα Πολιτικών. Μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην Ειρήνη, που την αναζητούμε οι άνθρωποι, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, τόσο έντονα, όσο ποτέ άλλοτε. Η Ειρήνη συνδέει ανθρώπους, αξίες, φυλές. Η Ειρήνη είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Για την χθεσινή βραδιά θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Εύα Πετροπούλου-Λιανού, που ήταν η ψυχή αυτής της υπέροχης εκδήλωσης. Είμαι ευγνώμων, που η πρέσβειρα της Ειρήνης Ελλάδας και Μεξικού, η υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης ήλθε στην περιοχή μας και διοργάνωσε το διαγωνιστικό παραμυθιού και το φεστιβάλ ποίησης γυναικών με θέμα την Ειρήνη. Πραγματικά ανέβασε πολύ τον πήχη εχθές το βράδυ και μας έκανε να βροντοφωνάξουμε ως τα πέρατα του κόσμου ότι η Ειρήνη είναι επιτακτική ανάγκη. Μαζί με την Εύα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία Τέχνης, Γεωγραφίας, Ιστορίας και Πολιτισμού Μεξικού, που είναι εκπρόσωπος της στην Ελλάδα.

Την Άννα Μπουροδήμου και την Γεωργία Αγγελή, που χωρίς αυτές δεν θα γνώριζα την Εύα και δεν θα υπήρχε αυτή η βραδιά.

Τον Κο Γιώργο και την κα Σούλα Μαραγκού, που το έργο τους για την μνήμη της αγαπημένης τους κόρης Ηρώς είναι μεγάλο και πραγματικά αξίζουν τα καλύτερα. Από την πρώτη στιγμή που τους ανέφερα για την εκδήλωση, χάρηκαν από τα βάθη της ψυχής τους και ήταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό μας. Η Ηρώ θα ζει για πάντα στις ψυχές όλων μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Περιβλέπτου και την Ηγουμένη Μαριάμ για την όλη βοήθεια που είχαμε, για τα κεράσματα και για την ενεργή συμμετοχή τους στην εκδήλωση, που θα υπάρχει υλικό σε επόμενες αναρτήσεις.

Θα ήθελα να ευχαριτήσω την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Μύταλα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Κο Ματρακα, την επικεφαλής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κα Μαντζώρου ( η όποια μας βοήθησε πάρα πολύ στην παρούσα εκδήλωση) τους Δημοτικούς συμβούλους Ευαγγελία Σακκή-Καραμούζη και Παναγιώτη Μακρή και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ψαχνών Κο Μιχάλη Καλαβρή ( ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην εκδήλωση) για την στήριξή τους, όπως και τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών Κο Θοδωρή Μπισμπικόπουλο για την παρουσία τους και τον Δήμαρχο Κο Ψαθά, που στηρίζει κάθε κίνηση.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ( όπως και τον οδηγό του λεωφορείου Κο Παναγιώτη, τις υπαλλήλους και την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Αφένδρα Σοφία), τον Θοδωρή και την Αγγελική που συμμετείχαν στον διαγωνισμό παραμυθιού και όλες τις ποιήτριες και όλους τους ποιητές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ποίησης για την Ειρήνη αλλά και όσους και όσες απήγγειλαν. Επίσης το Νίκο Σουλιώτη και τον Γιώργο Καραχάλιο και την Ευαγγελία Παπαθανασίου για την μουσική "ενδυμασία"!

Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω το super market Bazaar και την φίλη Τάνια Παγώνη, το Ζαχαροπλαστείο Orient express, που βρίσκεται στο Κοντοδεσπότι και το Αρτοποιείο Γιάννη Μπισμπικόπουλου για τις προσφορές των κερασμάτων.

Τέλος να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας .

Γεώργιος Πρατζίκος

Συνδιοργανωτής
Φεστιβάλ ποίησης γυναικών Μεξικό Ελλάδα
Διαγωνισμός παραμυθιού
Ψαχνά Ευβοίας

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου