Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ " Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ"



Οι προσπάθειές της, να ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Στηριζόταν στην πνευματική της συγκρότηση, στην αποκτηθείσα με κόπο πνευματικότητα, για να υπερασπιστεί την ψυχική ισορροπία και την ελευθερία της.

Λάτρευε να αντιμετωπίσει τα πράγματα, όπως έκανε η αδελφή της, τα ερωτικά ακόμα περισσότερο. Η αδελφή της άλλαζε τακτικά εραστές και τα περιθώρια αμοιβαίων υποχωρήσεων με τους αγαπημένους της ήταν ανύπαρκτα. Τελείωνε μια υπόθεση έρωτα, όπως την άρχιζε: εύκολα και άμεσα.

Παρακάτω περίμενε μια ακόμη ιστορία, που προκαλούσε μία ακόμη εποχή ήσυχου ύπνου. Η αδελφή της εξέπεμπε έναν ενδυναμωμένο ερωτισμό, ένα ερωτικό κάλεσμα που ξεπερνούσε τα όρια της κλινοπάλης ή της καλλιγραμμίας. Αντίθετα, γι’ αυτήν ο έρωτας είχε αποκλειστικότητα, χωρίς περιτυλίγματα και ωριαίες αποβολές, ως μορφή ερωτικής τιμωρίας. Η αδελφή της κυνηγούσε την ευωχία και αυτήν αναζητούσε την αγάπη. Η διαφορά ευδιάκριτη και λεκτικά προσδιορίσιμη. Ανήκε στην κατηγορία τη αριστοκρατικής καρδιάς. Δεν εξύψωνε το πρόσωπο, αλλά τα αισθήματα.

Πάνω σε μια αριστοκρατική καρδιά η ελευθερία, η προσωπική ελευθερία δεν είναι επιθυμία ή μια ευχή, αλλά στοιχείο δημιουργίας και μη δέσμευσης στη συνήθεια, στον γενικό κομφορμισμό, στον κοινό μέσο όρο. Ό,τι δέσμευε τη δημιουργικότητά της, ό,τι ήταν ψεύτικο και απατηλό, ό,τι σκλήραινε την καρδιά της, με ένα σωρό συμβάσεις και συμβατικότητες, με έναν σωρό προϋπολογισμούς, με έναν σωρό κατηγορίες περί προσώπων και θεωριών, όλα αυτά την έκαναν να προτιμά την ανεξαρτησία, ακόμη κι απέναντι στον έρωτα. Το τέλος της αγάπης ήταν κοντά. Η πλησμονή του πόθου έφερε σχεδόν γρήγορα και τις μικρές ρήξεις, τους μικρούς αποθαυμασμούς, που γεννούν την άρνηση και οδηγούν στη φυγή.



H φωτογραφία είναι από https://gr.pinterest.com/












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου