Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου, Μαρία Κέρογλου "Κύκλος του Ιερού Θηλυκού"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τίτλος: Κύκλος του Ιερού Θηλυκού
Σειρά: Κάτω Κόσμος, Βιβλίο ΙΙ
Συγγραφείς: Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου,
Μαρία Κέρογλου
Εικονογράφος: Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου
Είδος: Εικονογραφημένο μυθιστόρημα σκοτεινής φαντασίας, κοινωνικό
ISBN: 978-618-85021-3-0
Εκδότης: Angel Eyes fantasy art
Ημερομηνία έκδοσης: 7/10/2021
Τόπος έκδοσης: Χίος
Σελίδες: 320
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14x21 cm


Το 1ο βιβλίο της σειράς «Κάτω Κόσμος» με τίτλο «Αθάνατες του Αζραέλ» αγαπήθηκε και βραβεύτηκε από το αναγνωστικό κοινό στο Fantasy Festival της Αθήνας. Τώρα ο «Κύκλος του Ιερού Θηλυκού» έρχεται για να συγκλονίσει!

Σύνοψη από το οπισθόφυλλο:

498 έτη πριν την Ημέρα της Νάρκης του Άδη, ο Κύκλος του Ιερού Θηλυκού, υπό την καθοδήγηση της θεάς Εκάτης, ορκίστηκε να τιμωρεί πάντα «όσους με κακία πράττουν». Η ίδια ομάδα, ακόμα πιο εμπλουτισμένη, όχι μόνο άντεξε στο πέρασμα του χρόνου, αλλά ισχυροποιήθηκε κιόλας. Η δράση τους κάποτε ξεκίνησε από παρεμβάσεις σε περιστατικά βίας ενάντια στις γυναίκες, φόρος τιμής προς τη χαμένη θεά Δήμητρα. Τώρα πλέον κάνουν σκοπό τους την υπεράσπιση όλων όσοι βασανίζονται από τους κραταιούς του κόσμου των ανθρώπων. Οι σύντροφοι του Κύκλου δε στέκονται μόνοι τους στον αγώνα απέναντι στους εγκληματίες. Οι ιέρειες του Βαντ-Αγιάλ, του τελευταίου ναού του Ιερού Θηλυκού, που έχει απομείνει επί Γης, μάχονται στο πλευρό τους με τον δικό τους τρόπο.

Ποια είναι στ’ αλήθεια η μυστηριώδης και πανάρχαια πρωθιέρεια του ιερού Βαντ-Αγιάλ, που όλοι τους αποκαλούν Τσερκέζα; Τι θα ανακαλύψει για τον εαυτό της η νεαρή Ανχέλικα από τη Χουάρες, όταν θα μυηθεί στα μυστήρια της Αλήθειας των Οστών, στην έρημο Ουάντι Ραμ της Ιορδανίας; Πώς θα χειριστεί ο Στουγιάν τον απαθή εγκληματία Πέτε στο Ελ Πάσο;

Η Εκάτη αισθάνεται κάποιον παλαιό Εχθρό να πλησιάζει επικίνδυνα τον Κύκλο στη Ρώμη. Ποιος είναι; Ποια τα «πιστεύω» του; Και τι είδους άτομα οργανώνει ενάντια σε ανθρώπους με ιδιαιτερότητες; Η ομάδα του Αζραέλ βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη σκιώδη Αδελφότητα του Λευκού Χρόνου στο Σαν Φελίτσε Τσιρτσέο της Ιταλίας. Κι ο μεγάλος αντίπαλος, που εντέχνως κρύβεται πίσω απ’ όλα, κινώντας αλλόκοσμα νήματα, αποδεικνύεται ισχυρότερος απ’ όσο νόμιζαν οι σύντροφοι…

Μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία αλλά και πολλές εικονογραφήσεις της Λίλας Κίσσα-Φραγκομίχαλου στο επίσημο e-shop της Angel Eyes fantasy art:



Λίγα λόγια για τις δημιουργούς του βιβλίου:


Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν καθηγήτρια αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Χίο και το μεγάλο της κίνητρο για ζωή είναι να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο. Συγγραφέας και εικονογράφος του Φανταστικού δημιούργησε το 2011 τον «Ονειρόκοσμο» Angel Eyes συνδυάζοντας τις κλίσεις της κι έκτοτε προσπαθεί να αναβιώσει το είδος του εικονογραφημένου μυθιστορήματος.

Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Χίο, ενώ συμμετέχει πολύ συχνά σε εγχώρια φεστιβάλ του Φανταστικού και της pop κουλτούρας, όπου έχει τη χαρά να συναντά και να συνομιλεί με το αναγνωστικό κοινό. Βιβλία της που κυκλοφορούν: Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες (2016), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το μονοπάτι (2017), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός (2018), Angel Eyes Βιβλίο IV: Αργυρή Ιέρεια (2019), Inari: Ο Δράκος με τις Επτά Καρδιές (2019), Το Δάσος που Βρυχάται (2020), Αθάνατες του Αζραέλ (2021), Angel Eyes Βιβλίο V: Πέρα απ’ τ’ Άστρα (2022).

Η Μαρία Κέρογλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1967 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Έλκει την καταγωγή της από τη Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας από την πλευρά του πατέρα της και από τα Κιμμέρια Ξάνθης από την πλευρά της μητέρας της. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Ρόδο, Νομική στην Κομοτηνή και είναι κάτοχος MSc στη «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γράφει από μικρή ποίηση και στίχους, κάποιοι από τους οποίους έχουν μελοποιηθεί από τη μουσικό Κατερίνα Τσίτσα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο από την ηλικία των δεκατεσσάρων. Το 2017-2018 συμμετείχε στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μουσική ραδιοφωνική παραγωγός σε μέσα της Καβάλας, Κομοτηνής και Χίου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου (2012-2018). Είναι εκπαιδευτικός στη Χίο και τα τελευταία χρόνια διευθύντρια σε Δημοτικό σχολείο. Έχει έναν γιο, τον Ιάκωβο, φυσικό, που ζει στη Θεσσαλονίκη. Το 1ο της βιβλίο, «Αθάνατες του Αζραέλ», κυκλοφόρησε το 2021 σε συνεργασία με τη συγγραφέα και εικονογράφο Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου.




Angel Eyes fantasy art
Παραγωγή πρωτότυπων έργων συγγραφέα και ζωγράφου
Δημάρχου Καλβοκορέση 114, Χίος, ΤΚ 821 00
angeleyes.gr
e-mail: info@angeleyes.gr
facebook: Angel Eyes fantasy art
instagram: angeleyesfantasyart







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου