Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

ΕΥΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΙΑΝΟΥ "Διάλογος με τη ψυχή ν.8"

 


Διάλογος με τη ψυχή ν.8


Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα από τη στιγμή που θα γεννηθούν στο κακό....στο απόλυτο κακό
Τι εννοώ;
Τα παιδιά , οι περισσότεροι γονείς σε όλες τις χώρες τα αφήνουν μπροστά σε μια τηλεόραση ή σε μία οθόνη ενός υπολογιστή, ενός κινητού ή στη χειρότερη περίπτωση ενός video game.
Φυσικά καταλάβαινω ότι λίγοι εχουν βοηθεια από γονείς... παππούδες και γιαγιάδες, η την οικονομική δυνατότητα για να έχουν έναν άνθρωπο, να προσέχει το παιδί.
Θα πρέπει όμως να δοθεί η απαραίτητη φροντίδα αλλά και η εκπαίδευση , ως το χειρισμό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή η κινητού τηλεφώνου στα παιδιά από μικρή ηλικία γιατί οι ζημιές που αποφέρουν στο παιδί, αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι ανεπανόρθωτες.
Αναφέρω μερικές
Κύρτωση σπονδυλικής στήλης
Δυσλεξία.
Κατάθλιψη
Εμμονή.
Έλλειψη οποιουδήποτε συναισθήματος απέναντι σε ανθρώπους που χρήζουν ειδικής διαχείρισης.
Έλλειψη σεβασμού προς οποιοδήποτε ενήλικα
Εθισμός στη ΒΙΑ οποιαδήποτε μορφής
Πιθανή βλάβη στα μάτια
Πιθανή βλάβη στα άκρα
και άλλα πολλά που θα χρειαστώ δύο σελίδες τετραδίου.
Τα παιδιά χρειάζονται προσοχή αλλά και ενθάρρυνση να ασχοληθούν με άλλα παιχνίδια ομαδικά παιχνίδια ή παιχνίδια που θα βάλουν τα μωρά σε ένα κύκλο εμπιστοσύνης.
Γιατί τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση, πάντα θετική καθοδήγηση ώστε να έχουν μια ήρεμη ζωή και να έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο πλέον να προσεγγίσουμε τους νέους,το χάσμα γενεών είναι απέραντο όμως εάν μάθουμε τα παιδιά να σκέφτονται, να διακρίνουν το σωστό και το λάθος,να μπορούν να διαχωρίζουν ένα παιχνίδι ωφέλιμο για αυτά και τους φίλους τους.
Δεν θέλω να κατακρίνω τα ηλεκτρονικά παιχνίδια . Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στρατηγικής η παιχνίδια που έχουν άμεση σχέση με το πώς παίζεται ένα άθλημα..
Όπως το τένις, το ποδόσφαιρο ή να μάθουν να χορεύουν ...και άλλα πολλά
Το σημαντικότερο πράγμα είναι να μην αφήνετε τα παιδιά σας μπροστά σε μία οθόνη πάνω από 2 ώρες, γιατί τα κύτταρα του εγκεφάλου στα μικρά παιδιά είναι ευαίσθητα και έχουν ανάγκη από ήλιο, παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους και μπόλικη αγάπη για να αναπτυχθούν σωστά.

Θυμηθείτε πίσω από κάθε παιχνίδι,όπου υπάρχει ένας φόνος σε κάθε πίστα...
Το αποτέλεσμα τα παιδιά σας να έχουν γίνει μάρτυρες η και οι ίδιοι " δολοφόνοι" η αρχηγοί σε μια συμμορία και σίγουρα μετά από όλα αυτά...θα βλέπουν τη ζωή τους διαφορετικά
Κανείς δεν αναρωτήθηκε ..
Ποιός ξεκίνησε άραγε ταvideo games και γιατί υπάρχει τόσος μεγάλος εθισμός;;;


Εύα Πετρόπουλου Λιανου




1 σχόλιο:

  1. Απόλυτο δικιο έχεις Ευα και μακάρι οι γονεις να ειχαν την πολυτέλεια να ασχοληθουν περισσότερο με τα παιδια .Μπορει να εργαζονται για να μπορουν να ζούνε κι ευτυχώς υπάρχουν κι οι γιαγιαδες που μπορει να δίνουν πολλά πολυτιμα πραγματα του παλιου καιρού .Τότε που εμεις κρεμμόμαστε από το στομα του παππού για το καθημεριν'ό παραμυθι κι η φαντασία μας να δουλευιε υπερωρεια στην παρακάτω αναμονη Μετα να παιζουμε στο στενό μεχρι να σουρουπώσει και τα καθήλοντα μας να βοηθάμαι στα χωραφια όταν ηταν οι διακοπές κι όπως έλεγε η μανα μου όλοι στο φαΐ κι όλοι στην δουλεια .Ειχε και τα καλά του για τα παιδικα ματια και το μυαλό ο παλιός καλός καιρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή