Στο 2 Το Γενικό . Ιωάννης Σιδηρόπουλος.
Αφιερωμένο στην Αλησμόνητη Καθηγήτρια
μου που λατρεύω στην Κυρία Χρυσούλα Λόυρη Αρμπουνιώτη .
μου που λατρεύω στην Κυρία Χρυσούλα Λόυρη Αρμπουνιώτη .
Όπου κι Αν Υπάρχεις
Εγώ θα Σ αγαπώ
Και όσα μου χεις χαρίσει
Με ένα χαμόγελο .
Όπου κι αν υπάρχεις
Εγώ θα σ αγαπώ
Σβησμένα όνειρα με Ελπίδες
Με ένα; φιλί σου
Ψεύτικο .
Όπου κι αν υπάρχεις
Εγώ θα Είμαι κει
Και θα αναπολώ την μέρα
Που θα μαστε αιώνια μαζί.
Ότι και αν μου χεις κάνει
Εγώ θα στο χρωστώ
Και θα συναντηθούμε στο
2 το Γενικό.
Εσύ να μου μιλάς
Για Πλάτωνα Σωκράτη
Και Αρχαία Ελληνικά
Και εγώ να σου χαρίζω 1000 τριαντάφυλλα
Ένας ταλαντούχος ποιητής από τη Βόρεια Ελλάδα καταφέρνει να ξεχωρίσει σε διεθνές επίπεδο. Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, με καταγωγή από τη Βέροια, Δισέγγονος της Χατούνας Παναγιωτίδου, Και Εγγονός Της Αείμνηστης Μάρθας Ιακωβίδη,και εγγονός του Αξέχαστου Αείμνηστου Ηλία Πιπερίδη .το ποίημά του συμπεριλαμβάνεται σε διεθνή ανθολογία στο Μαρόκο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον χώρο της σύγχρονης ποίησης.
Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Βέροια το 1991 και τα τελευταία χρόνια ακολουθεί με συνέπεια μια πορεία στο χώρο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας, με σταθερές διακρίσεις.
Το 2023 συμμετείχε στις εκδόσεις «Παρέμβαση» με το ποίημά του «Χριστούγεννα σε ένα σπιτικό», το οποίο περιλήφθηκε στο συλλογικό έργο «Ο Χρόνος που περνά και χάνεται». Το 2024 απέσπασε Τιμητική Διάκριση για το διήγημά του στο συλλογικό βιβλίο «Φωτεινές Δροσοσταλίδες» των εκδόσεων Ηλιαχτίδα.
Η σημαντικότερη διάκριση ήρθε το καλοκαίρι του 2024, όταν το αγγλόφωνο ποίημά του «LOVE» ξεχώρισε στο Μαρόκο υπό την επιμέλεια του εκδότη Mohamed Ellaghafi, και εντάχθηκε στην παγκόσμια ποιητική ανθολογία A Global Poetic Anthology – The University of Moroccan Creators. Πρόκειται για μια συλλογή που συγκεντρώνει ποιητές από όλο τον κόσμο.
Επιπλέον, το 2025 συμμετέχει και στον νέο συλλογικό τόμο των εκδόσεων «Παρέμβαση» με τίτλο «Το Ταξίδι», με το ποίημά του «Το ταξίδι σου στο φως του Παραδείσου», που ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.
Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νέου δημιουργού από τη Βόρεια Ελλάδα που επιμένει στην τέχνη του λόγου και καταφέρνει να ταξιδέψει την ελληνική γραφή πέρα από τα σύνορα.
Το Ποίημα του “Rooted Generation” διακρίθηκε στην Γαλλία στο Water anthology la fenetre de Paris” το 2026 και πωλείται στο amazon το βιβλίο ..
Το 2026 Ελαβε Τιμητική διάκριση στης εκδόσεις ηλιαχτίδα για τον συλλογικό τόμο Ποίησης Ποιητική .Ψίθυροι Καρδιάς.
Στην Βαρκελώνη συμπεριλήφθηκε το ποίημα του I LOVED YOUR MORTAL BEAUTY - BARCELONA Literary Magazine - Issue 31- Hassane Yarti – το περιοδικό πωλείται στο amazon .
Σ την παγκόσμια ανθολογία «Peace for Palestine» 2026 - Συμπεριλήφθικε το ποίημα του «I Only See War» και «I Only Want Peace, What Am I Asking For?», τα οποία αποτυπώνουν την αγωνία του ανθρώπου απέναντι στη βία και εκφράζουν τη βαθιά επιθυμία για έναν κόσμο ειρηνικό. Το βιβλίο πωλείται στο amazon . Την έκδοση επιμελήθηκαν ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νιγηριανός ποιητής, συγγραφέας, ακτιβιστής και πρεσβευτής ειρήνης Aminu Femi Jamiu, ιδρυτής της λογοτεχνικής πλατφόρμας Home of Global Writers, και η Ελληνίδα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και ποιήτρια Εύα Λιανού Πετροπούλου,
Οι Παραμυθένιες πένες Του Συλλεκτικού τόμου 1ου φεστιβάλ παιδικής λογοτεχνίας Κέφαλος του 2026 έχει ποιήματά του από τις εκδόσεις Κέφαλος .
Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου